Solo Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2015 F-15 to raczej za duża budowa, mam teraz ochotę raczej na coś prostszego i mniej wymagającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 To może Panavia Tornado z RAF lub Luftwaffe , można wybrać para rodzajów malowania, a z revell ma kalkomanie cartografa więc o kalki nie musiałbyś się martwić, i są w sakali 1:48 przynajmniej ten niemiecki: https://www.scalemates.com/kits/132472-revell-4521-panavia-tornado-ecr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Tornado fajna maszyna, ale jakoś nie widzę żadnego w ładnym malowaniu. Nie chodzi o to, że wybrzydzam, ale chciałbym tez jakiś prosty, ładny model, który szybko skończę. Co do F-16, skończę gdy będę gotowy żeby go skończyć, na razie leżakuje i nabiera mocy. Póki co waham się między Kifrem AMK w malowaniu pudełkowym, EE Lightning Airfixa w malowaniu szaro-zielonym, a Hawker Hunterem, w malowaniu także szaro-zielonym. Opcjonalnie myślę jeszcze o pięknym F-105G Hobby Bossa oraz mniej pięknym, ale prościutkim A-37B Trumpetera, w malowaniu może chilijskim, albo innym południowo-amerykańskim. "Osiołkowi w żłoby dano..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Nie przejmuj się też tak mam, schodzę do piwnicy i nie wiem co sklejać tym bardziej, że zwykle zakupy robię na jednym z zagranicznych portali aukcyjnych hurtowo i mimo krótkiego czasu nazbierałem już sporo modeli. Jednak chodzi za mną śmigłowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Im więcej kupuję, tym bardziej nie mam co sklejać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Piękny szerszeń Ci wyszedł co do następnego modelu to jeśli nie umiesz się zdecydować to zrób losowanie, niech los zadecyduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Jednak chodzi za mną śmigłowiec Popieram!!! Wiatraczki są wprawdzie pracochłonne ale za to bardzo efektowne. do tego można wybierać w ciekawych kamuflażach i śladach exploatacji a F-18 super. śledziłem i warsztat pierwsza klasa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Solo. wiem, ze skromnie oceniasz swoje modelarskie umiejętności. Ale umiesz juz bardzo dużo. Zrób teraz cos mega spektakularnego. F-111 z otwarta mechanika skrzydeł, albo A-10 również z otwartymi klapami i hamulcami. Cos na pełnym wypasie. Wierz mi, dasz sobie znakomicie rade z każdym modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Też mi się wydaje że dam radę (lepiej albo gorzej, różnie to bywa), chodzi o to na co mam ochotę. A mam ochotę na w miarę prosty model (żeby nie siedzieć nad nim przez kolejne miesiące), mam ochotę na kolorowy model (bo przez ostatnie pół roku robiłem szare samoloty) i największą ochotę mam na model w pustynnym kamuflażu. Jak widać - tysiące modeli na rynku, a ja nie mogę znaleźć takiego który by powyższe warunki spełniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Może jeszcze dodam listę modeli które mam w składziku, to może szybciej ktoś coś fajnego podpowie, szczególnie w kierunku możliwości zrobienia pustynnego kamo (kupno kalkomanii, dodatków etc. jak najbardziej wskazane): 1. F-16CN Agressor Tamiya 2. F-16C Block 25/32 Tamiya 3. F-16C (mangowa wersja neonowa) Hasegawa 4. F-14D Hobby Boss 5. F-14A Danger Zone 6. F-15C GWH 7. F-15E Revell 8. F-8J Hasegawa 9. F-4B Good Morning Da Nang! 10. F-4J Academy 11. F-4C Academy 12. F-4C Good Evening Da Nang! 13. F-111B Hobby Boss 14. X-47B Freedom MK 15. F-35C Kitty Hawk 16. F/A-18E Hasegawa 17. A-10A Hobby Boss 18. A-4E Hasegawa 19. A-4M Hasegawa 20. F-104G Bundesfighter 21. F-105G Hobby Boss 22. F-106A Trumpeter 23. F9F-8&8P Kitty Hawk 24. JAS-39A/C Kitty Hawk 25. Jaguar Kitty Hawk 26. Rafale M Hobby Boss 27. Gloster Javelin Airfix 28. BAC Lightning Airfix 29 A-37B Trumpeter 30. MQ-9 Revell 31. Sea Harrier Kinetic 32. Kfir AMK 33. Tie Advanced Fine Molds (1:72) 34. Hawker Hunter Italeri 35. A-4E/F Vietnam Scooters Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Listę można ograniczyć do kilku typów - izraelskie Kfir, A-4, F-4, F-15, F-16, irański F-14 /wczesne lata 80-te/, Jaguar /ale ten ma jednolity kolor/, Hunter, Lightning też latały u arabów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 O masz faktycznie musisz pałać niezwykłym uczuciem do samolotów Rosyjskich. Masz na skłądzie kilka bardzo fajnych smolotów spełniających twoje wymagania choć nie wszystkie jednocześnie. Ale widzę tam BAC Lightning nie często spotykany na modelarskich półka i łatwy w budowie choć nie w pustynnym kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Tak, to jest dobry pomysł, bo EE ma brytyjskie malowanie które mi się bardzo podoba (obok kamo pustynnego), jest w sumie prostym i bardzo dobrym modelem. Ale na razie obstawiam Hawker Huntera, choć jutro to może się zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 ja stawiam na : 13. F-111B Hobby Boss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 A BAC Lightninga masz w której wersji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Tak jak ze słodyczy najbardziej lubię schabowego, tak tu z wymienionej klasyki jak już masz coś robić pustynnego to niech to będzie Sea Harrier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Spiton - wybrałeś chyba najbardziej pracochłonny model, pewnie z rok bym go robił. To nie spełnia mojej definicji "czegoś prostego". Sea Harrier w kamo pustynnym? A są do tego gdzieś jakieś kalkomanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Są zapewne. Najładniejszy układ to ten z białym spodem i ciemnoszarogranatową górą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2015 No może są, choć ja szczerze mówiąc nigdy w życiu nie widziałem Sea Harriera w pustynnym kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Podobnie jak ja nie jadłem słodkiego schabowego. Taki żarcik sobie był... Co nie zmienia faktu że ładny Sea Harrier by się przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2015 No to mnie nabrałeś, bo jeszcze chwila i zacząłbym szukać takiego malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Wybór kolejnego modelu, w przypadku osoby, co jak model zacznie to na bank skończy, to odpowiedzialna decyzja ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Dokładnie, dla mnie to jak kontraktowe małżeństwo. Do samego końca, mojego albo jej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 A może F-104? Taki ładny samolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2015 W niemieckim malowaniu? Też o tym myślałem. No za dużo mam opcji, nie mogę wybrać. Na boku z kolegą właśnie wymyśliliśmy (całkiem na serio), model czysto s-f, w stylu Spitona: - F/A-18E Superhornet - samolot zakupiony dla pierwszego polskiego lotniskowca ORP Lech Kaczyński (albo Andrzej Duda, jeśli to ma być s-f nieco odległe czasowo) - malowanie niebiesko-szare, coś w stylu Musiałbym tylko trochę kalkomanii zamówić, ale to akurat najmniejszy problem. Podoba mi się ten pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi