gonti007 Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Fazzy, te trupy i panowie w maskach to z okazji halloween:P? A tak serio to fajnie wychodzi, tylko figurki masz zmalować elegancko, o!:P no i witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 29 Marca 2008 Autor Share Napisano 29 Marca 2008 figurki jutro.. dziś nie dam już rady.. palce obolałe od zabawy z drutem kolczastym ale jakoś to wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 No i kurde jest tak jak myslalem, nic sie nie pomylilem, ani troszeczke - super, super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 trzeba mieć zapędy SM albo być jakimś zwyrolem żeby malować drut kolczasty po rozpięciu go na stałe na podłożu dioramy :] przestroga dla innych - najpierw malować, potem wieszać :] bolało.. nagimnastykowałem się.. ogólnie kupa niepotrzebnej zabawy skoro można to było machnąć w pół minuty na ramce :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 15 Maja 2008 Autor Share Napisano 15 Maja 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Łoooo JAP/// LE Niesamowicie przedstawiłeś grozę tamtych pól bitew... Szkielety i świeże trupy... MASAKRA Niesamowicie mi się PODOBA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Super Diorama jak mogłeś zakopac ludzi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 huh... no i skonczyles przede mna. Super scenka jak bys jeszcze mgly jakiej napuscil Fazzy, to juz wogole klimat bylby niesamowity. Gratulacje i czekam na nowy projekt Pawel PS. Ziemie bym jeszcze troche pomeczyl tu i tam - ale to sie czepiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Pikna Panocku, oj pikna niemiłosiernie. Klimatyczna i wzorowa technicznie! Nic dodać - nic ująć. Chociaż nie: Panu z TEGO zdjęcia lufa opada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Hmmm.....coz mozna powiedziec Fazzy. Nie tylko diorama i modele wyszly niesamowicie, ale i zdjecia tez. Teraz widac co mozna zrobic jak sie czlowiek nie spieszy. Jedyna rzecz ktora mi sie nie podoba to te "paliki" podtrzymujaca drut kolczaszty, reszta detali absolutna rewelacja. p.s. zalapalem doline i nic juz dzisiaj nie kleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 16 Maja 2008 Autor Share Napisano 16 Maja 2008 jak mogłeś zakopac ludzi ?? jakoś się nie bronili huh... no i skonczyles przede mna. (...)PS. Ziemie bym jeszcze troche pomeczyl tu i tam - ale to sie czepiam. skończyłem 18. kwietnia :P tylko jakoś nie było wcześniej możliwości zrobienia zdjęć będę starał się poprawiać w miarę możliwości parę rzeczy - min. zakupić pigmenty i popigmentować podłoże - jeden kolor i próby cieniowania dały mizerny efekt reggy - panu lufa opadła bo czasami zapał do walki ma prawo opaść :P na zdjęciach z przed malowania jest prosto.. może wina zdjęcia, jak wrócę do domu to oglądnę dokładnie i jak coś wykopię to wymienię broń Teraz widac co mozna zrobic jak sie czlowiek nie spieszy. Jedyna rzecz ktora mi sie nie podoba to te "paliki" podtrzymujaca drut kolczaszty, reszta detali absolutna rewelacja. p.s. zalapalem doline i nic juz dzisiaj nie kleje. jakoś nie miałem motywacji przed końcem konkursu, pojawiło się parę niespodziewanek które uniemożliwiły dłuższe posiedzenie nad dioramą.. później posiedziało się 2 nocki i jakoś wyszło.. niestety to "jakoś" cały czas mnie irytuje i będą zmiany :P te paliki wyszły zbyt grube.. niestety nie znalazłem żadnego cieńszego drutu o wymaganej sztywności, ale i tak są cieńsze niż plastiki z zestawu italeri :P i nie gadaj, że masz doła bo pojazdy SW wychodzą ci genialnie (jedne bardziej, inne mniej - dla mnie faworytem jest nadal TF tank), więc do roboty :P dzięki wszystkim za dobre słowo - jak macie pomysły co jeszcze poprawić to proszę się dzielić bo na pewno coś przeoczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 16 Maja 2008 Share Napisano 16 Maja 2008 Brawo. Jeszcze raz gratuluję wygranej w Kraśniku i pucharu "grand prix" w Świdniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 Wspaniałe! Rzadko czuć taki klimat na dioramie! Fantastyczne, Fazzy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 Po dokładniejszym przejżeniu zdjęć zauważyłem, że na dioramce nie ma krwi. Ja bym lekko zaczerwienił niektórych żołnieży (szczególnie postrzelone trupy). Nie musi być to krew świeża, bardzo ciakawa byłabay np. na ubiorze martwych żołnierzy krew zaschnięta. To by dodało trochę dramatyzmu dioramce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Maja 2008 Super Moderator Share Napisano 18 Maja 2008 Witam. Jeszcze ja Ci nie pogratulowałem. Gratuluję tak wspaniałej dioramy. Znalazłem zdjęcie twojej dioramy w gazecie, gdzie jest opisany konkurs w Kraśniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 Świetna diorama i bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 Nie wiem co napisać... Coś pięknego. Brakuje tylko jakiś dym zapuścić i będzie w 1000% realistyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 No Fazzy, chyba pora zaszaleć z dymem W książce "How to build dioramas" Shepard Paine'a znalazłem takie dwie fotki. Musisz znaleźć kogoś, kto kopci faję (a na tę dioramę to chyba dwie osoby), żeby Ci pochuchał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 reggy może faje to lepiej nie polecam kadzidełka, też dobre, ale trzeba kilka wziąć i mały wentylatorek, żeby dym się rozproszył, można użyć 2 wentylatorków i kształtowac dym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 Kadzidełka? Tu chodzi o szybki podmuch gęstego dymu. Faje będą najlepsze. A może stos opon z boku rozpalić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 reggy ale jak kupisz jadzidełka jakieś tanie takie badziewne to na pewno zakopcisz nie tylko model ale i chałupę Myślę co jeszcze można podjarać. Kiedyś były takie ciufcie gdzie z kominka leciał dym. Nie pamiętam zasady działania, ale podobno był to lekko pogrzany smar (nie wiem jaki) - nie wiem dokładnie czy tak to było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 19 Maja 2008 Autor Share Napisano 19 Maja 2008 są nadal takie ciufcie :P wkrapla się do komina oliwę.. ale ja się spotkałem tylko z białym dymem :P mam za to 6 opon od blitza.. myślę, że skutecznie zasmrodzą nie tylko dioramę ale i pomieszczenie w którym będę robił zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 Fazzy zaluje zem nie z Warszawy, bo bysmy dymu najarali sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 Pytanko mam, czy ten drut kolczasty to zakup gotowy, czy moze chalupniczo?. Byc moze ktos ma pomysl jak takowy zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 22 Maja 2008 Autor Share Napisano 22 Maja 2008 subgrafik zawsze można spotkać się w pół drogi np. w Kielcach, z tym, że moje pół drogi będzie nieco krótsze :P adamkijak nie pamiętam czy już pisałem, jak nie to przepraszam.. najpierw próbowałem samodzielnie zwijać drut ale było to ponad moje siły.. w 1:16 wychodził chyba całkiem przyzwoicie (do wglądu na winietce ze szczurem) a w 1:35 w końcu się poddałem i zakupiłem zestaw ABER (35A13) - płaski jak to fototrawienie, ale po lekkim skręceniu wygląda lepiej, na ramce jest 2,4 metra drutu - nie wiem ile potrzebujesz, ale dla porównania - na dioramie zużyłem półtora zestawu jak się go zacznie zwijać, pętlić i robić zasieki to dosyć szybko się kończy :P ponieważ czepia się palców jak rasowy drut kolczasty to radzę go pomalować na ramce, ewentualnie wyciąć i obrobić.. pomalować aerografem z obu stron i dopiero zacząć zwijać i rozciągać na podstawce.. później dosyć ciężko go pomalować :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi