spiton Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 No teraz to kadłubek w środku prezentuje się świetnie !!!Fotel już jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Pierwsze zastrzały (najbliżej kadłuba) wyglądają na zdjęciach jak zwykła kantówka, nie oprofilowana jak inne zastrzały. Przejrzałem kilkanaście zdjęć i tylko na jednym wydają się być równe na całej długości, zaoblone, ale równe. Nie popełnisz błędu jeżeli zrobisz je oczywiście "cieńsze" od skrzydłowych środkowych i jeszcze dodatkowo zwęzisz końcówki. Na swoich zastrzałach przy kabinie nie zrobiłem "opasek", według mnie na większości Kordonków ich nie było. Denerwują mnie nity na tych blaszanych osłonach za silnikiem Firmowe pokrywy po prostu zeszlifowałem i dorobiłem nowe blaszkowe i to chyba jest najlepsze rozwiązanie, zwłaszcza, że będziesz tam wyprowadzał połączenie dwóch elementów.ja mam edycję limitowaną Zdecydowanie, a nawet mocno limitowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Rhayader - dajesz... dajesz... widząc te lipne wypraski ani na chwilę nie zwątpiłem iż przerobisz je na cacuszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 1 Września 2015 Autor Share Napisano 1 Września 2015 Ano ciągnę pod górę ten kamień... dzięki! Zamknąłem kadłub Próbuję ogarnąć śmigło Polutowałem płozy i zaczynam dorabiać do nich zastrzały Jutro mam wolne, to może pomaluję skrzydła, bo trzeba ponaklejać kalkomanie zanim zacznę dokładać zaczepy pod olinowanie. Robi się jakąś atrapę śrub rzymskich w tej skali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Robi się jakąś atrapę śrub rzymskich w tej skali? Dobre pytanie, wg mnie wystarczy na końcówkach naciągów zaznaczyć obecność śrub np. stalową farbą, bądź srebrną i uzyskuje się przez ten zabieg złudzenie większej średnicy, a rzymskie śruby były grubsze od samych naciągów. Osobiście robię te nieszczęsne śruby i wklejam w odpowiednie miejsca, a po sklejeniu np. płatów wplatam w nie naciągi, tak się po prostu "naumiałem" i tak mi wygodniej, bez tej całej plątaniny żyłek się klei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 4 Września 2015 Autor Share Napisano 4 Września 2015 bo wg mnie, tego nie można skleić. Zaczyna to do mnie powoli docierać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 TY się poddajesz? Ale jak nie Ty, to kto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 7 Września 2015 Autor Share Napisano 7 Września 2015 Oczywiście, że robię go dalej, choć model cały czas usilnie próbuje zmienić moją decyzję Przód był jeszcze zbyt wąski; właściwie nie cały, a głównie jego dolna część, która zbiegała się w stożek. Aby to sensownie poprawić musiałem jednak zerwać wszystko z boków i poszerzyć ten fragment płytkami. Teraz pozostaje znowu dopasować do tego górę i odtworzyć boczne blachy z nitami. Na razie musimy od siebie tak z tydzień odpocząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 27 Września 2015 Autor Share Napisano 27 Września 2015 Może wreszcie nie trzeba będzie już nic poprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Ładna doniczka Już myślałem, żeś porzucił warsztat tego "patyczaka" a tu proszę ... trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 28 Września 2015 Autor Share Napisano 28 Września 2015 Potrafię być zawziętym su!@#$45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 28 Września 2015 Share Napisano 28 Września 2015 Potrafię być zawziętym su!@#$45 i dobrze twardym trzeba być nie miętkim! ;) Widzę, że jesteś na najbardziej znienawidzonym przeze mnie etapie zabawy modelami: surfacer i szlifowanie ad infinitum ;) Myślę, że widok tego Caudrona na półce dużo Ci zrekompensuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 1 Października 2015 Autor Share Napisano 1 Października 2015 Myślę, że widok tego Caudrona na półce dużo Ci zrekompensujeTego etapu jeszcze moja wyobraźnia nie ogarnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 1 Października 2015 Share Napisano 1 Października 2015 Kibicuje od dłuższego czasu i tak jak wszyscy czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Października 2015 Share Napisano 1 Października 2015 Janusz, jakaś fotka?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 w tym konkretnym przypadku jesteś naszą jedyną nadzieją Czekamy na dalsze upy pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrpas Napisano 10 Października 2015 Share Napisano 10 Października 2015 Witam.Jesli chcesz to moge przeslac Ci na priv dokumentacje zdjeciowa Caudrona z Muzeum lotnictwa w Brukseli.Ale to dopiero po 12.10 jak bede w Polsce i odszukam plytke ze zdjeciami.Troche ich narobilem,moze cos sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Może trochę późno ,relacja z budowy modelu 1/32 http://www.ww1aircraftmodels.com/page42.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 12 Października 2015 Autor Share Napisano 12 Października 2015 O kurcze przy takich oczekiwaniach to już muszę skończyć ten model Panowie! Każda pomoc oczywiście mile widziana. Trochę mam dużo pozaczynanych rzeczy i muszę dzielić czas sprawiedliwie, ale obiecuję, że ten model potraktuję priorytetowo Czy na skrzydłach robić te czary mary szmatopłatowców, znaczy na dolnych żebra czarne, na górnych jasne, czy sobie darować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 Czołem, Wszystko zależy od koncepcji, bo to gra światła raczej. pzdr K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 25 Października 2015 Autor Share Napisano 25 Października 2015 Dla przypomnienia, że temat cały czas żyje Kolorek położyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Listopada 2015 Share Napisano 18 Listopada 2015 Dajesz, dajesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 19 Listopada 2015 Share Napisano 19 Listopada 2015 Chłopie. 10 tys wejść !!! wszyscy czekają i sprawdzają. Ogarnij się i dawaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 24 Listopada 2015 Autor Share Napisano 24 Listopada 2015 No cóż... model miał swoje 5 minut w moim kalendarzu. Nie udało się. Głównie za sprawą, że Tamiya to to nie była... Nie oznacza to, że go wywalam, ale co innego ma teraz priorytet. Wybieram się do Moson i chcę jakiś okręt postawić na stole. To ostatni dzwonek by się tym zająć. Dlatego niestety musi zaczekać do maja Proszę o wyrozumiałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Grudnia 2015 Share Napisano 22 Grudnia 2015 OK ale trzymamy za słowo że w maju będzie comeback w wielką pompą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi