Gość Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Ja bym dał cieńsze anteny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 5 Września 2015 Autor Share Napisano 5 Września 2015 Antena w rzeczywistości miała jakiś centymetr grubości, po przeskalowaniu to około 0,3mm. Te są z pręcika 0,4 bodajże, więc chyba mogą być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Dał bym cieńsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 XF-67 jest zbyt zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 8 Września 2015 Autor Share Napisano 8 Września 2015 Teraz lepiej? XF-67 jest zbyt zielony No a jak rozjaśnię, to nie będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 XF-67 jest zbyt zielony No a jak rozjaśnię, to nie będzie ok? Ale co to da skoro zieleń Ch2 wpada w oliwkę? XF-67 to typowy jebitny przykład ciemnej zieleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 9 Września 2015 Autor Share Napisano 9 Września 2015 Gotowy do malowania. XF-67 jest zbyt zielony No a jak rozjaśnię, to nie będzie ok? Ale co to da skoro zieleń Ch2 wpada w oliwkę? XF-67 to typowy jebitny przykład ciemnej zieleni. No to nie wiem. Może XF-62 z domieszką XF-4 będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 Magiczne słowo - próbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 10 Września 2015 Autor Share Napisano 10 Września 2015 Na razie podkład: A dzisiaj kupiłem taką farbę (XF-73): Według mnie ma ona wręcz idealny kolor, chyba jej użyję. W rzeczywistości ten odcień nie ma nic wspólnego z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 10 Września 2015 Autor Share Napisano 10 Września 2015 Pomalowałem: Teraz zastanawiam się, czy w ogóle dawać ten czarny, boję się, że cały model tym zepsuję, a tak jak jest mi się nawet podoba. Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Jak nazywa się ten kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Pod wyrzutnikami granatów dymnych chyba nie do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 10 Września 2015 Autor Share Napisano 10 Września 2015 Jak nazywa się ten kolor Ciemno zielony JGSDF (XF-73). Pod wyrzutnikami granatów dymnych chyba nie do końca Na zdjęciu faktycznie tak wygląda, ale jak się przyjrzałem to jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Wg mnie maskuj i rób czarne pasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 11 Września 2015 Autor Share Napisano 11 Września 2015 No dobra, zamaskowałem. Szczerze mówiąc obawiam się malowania tym czarnym, boję się, że pod tą masę dostanie się farba, że coś się odklei itp. No ale zobaczymy, jak coś to zamaluję na zielono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 11 Września 2015 Autor Share Napisano 11 Września 2015 A jak podociskam, to przy zdejmowaniu nie odejdzie razem z farbą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 11 Września 2015 Share Napisano 11 Września 2015 Chyba nie powinno Ale nie miałem z tym styczności Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Września 2015 Share Napisano 11 Września 2015 Dałeś podkład, na 99% nie powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 12 Września 2015 Autor Share Napisano 12 Września 2015 To ok, podociskałem i dokończyłem maskowanie. Folia spożywcza idealnie się do tego nadaje. Mam nadzieję, że będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 12 Września 2015 Autor Share Napisano 12 Września 2015 Pomalowane: Najbardziej ekscytujący moment... I efekt końcowy w 100% mnie satysfakcjonuje Napiszcie, jak Wam się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 12 Września 2015 Share Napisano 12 Września 2015 Mi również się podoba. Widzę co sesja zdjęciowa to anteny strategicznie zmieniają miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 12 Września 2015 Autor Share Napisano 12 Września 2015 Dzięki, anteny pourywałem przy malowaniu Dojdą na sam koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 13 Września 2015 Share Napisano 13 Września 2015 Na tym etapie powiem: BRAWO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 13 Września 2015 Autor Share Napisano 13 Września 2015 Dzięki Michał. Nałożyłem Sidolux, wypędzlowałem detale, dodałem kanistry i gaśnice. Poprawiłem również pędzelkiem malowanie tam, gdzie wyszło nierówno. I mam takie pytanie - czy ja do tego modelu muszę dokupić jakieś kalki, czy po prostu mam ponakładać te z pudła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi