Mitrandir Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Zacne, jak zacne ale owszem Popraw maskowanie nad lewą przednią szybą, wyraźnie jest niżej niż prawe co do uwagi to nie gniot tylko twoja harówka przyciąga widzów Tak trzymać ... a garb Ci sam wyrośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Sierpnia 2015 Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Wielkie dzięki za miłe słowo ;) nie przypuszczałem ,że taki gniot wzbudzi takie zainteresowanie ...Myślę że już skończyłem dłubanie przy "RYSIU" czas na malowanie i teraz się okaże jakie wyjdą nie dociągnięcia. Uffff A co do wizyty w Łasku to widzę że znajdzie się tam zacne grono Właśnie dlatego, że gniot, to czary, które nad nim odprawiasz sprawiają, że jest ciekawie. Nawet ja się w Łasku powinienem pojawić, więc do zobaczenia jak coś Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Sierpnia 2015 Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Pryskaj podkładem, bo napięcie jak w jakimś dobrym thrillerze! Zacytuję sam siebie: pryskaj Pan już podkładem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 21 Sierpnia 2015 Share Napisano 21 Sierpnia 2015 noo.....pryśnij pan tym podkładem...i będzie spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 21 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2015 ;) stresujecie mi, dziś nie maluje z tego stresu ŻUBRY mnie przycisnęły do kanapy ... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Sierpnia 2015 Share Napisano 21 Sierpnia 2015 pryskaj podkładem ! chcemy zobaczyć co tam wystrugałeś ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 22 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2015 Witam ... a więc prysnąłem niby wszystko ok, ale trochę nitowanie za delikatne i nie wiem czy teraz jest szansa jeszcze to poprawiać. Jutro na Air Show więc nic się nie ruszy w temacie, a w poniedziałek planuje położyć jeszcze delikatnie biały podkład trochę cieni i kolor . Ps . a tu taki przerywnik i moja duma przez wakacje 5letania córa pracowała nad swoim dziełem Efekt końcowy dzieła moje córy pokaże wam wraz z moim RYSIEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Sierpnia 2015 Share Napisano 23 Sierpnia 2015 Gratulacje zarówno jeśli chodzi o projekt córki jak i Twój Jeśli chodzi o samego Lynxa to jest trochę nierówności przy żaluzjach i siatkach. Przydałoby się to wyrównać. Poza tym jest całkiem fajnie. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 26 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Witam malowanki rozpoczęte ... podkład już był teraz baza No i wyszło to że dawno niczego nie malowałem bo jak zrobiłem przegląd farby to 1/3 wyrzuciłem bo wszystko wyschło, żal się zrobiło, ale dawno nie czego sobie nie kupiłem więc trzeba iść na shoping ;) Mam też pytanie mały dylemat z kolorem zielonym 1,2,3, trójka to farna akrylowa, zastanawiam się nad 1,2 może wy coś zasugerujecie ? Zgodnie z sugestiami pod prostowałem trochę żaluzje na tyle ile się dało próbowałem wykombinować coś innego ale geometria wylotu jest na tyle nie symetryczna że efekty by nie wiele lepszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 No fajnie z podkładem wygląda Tym z pudełka się nie sugeruj, lepiej chyba spojrzeć na zdjęcia tegoż: Tu masz trochę informacji o kolorach: http://www.zone-five.net/showthread.php?t=23634 Exterior 165 Grey (FS 36270): 1725 Neutral Gray 105 Green (FS 34097): 1712 Field Green Interior 87 Cabin/cockpit and floor (FS:36314): 1741 Dark Ghost Gray 78 Cabin Walls (FS:34226): 1793 SAC Bomber Green I think the exterior colors are very close, the interior are the closest matches I could find. Should be good enough to get folks bitching about how wrong I am and hopefully give you better info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 No w tym momencie się mocno zdziwiłem ze z modeli zts można coś wystrogac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 No i całkiem fajnie ! Robota"gruboziarnista" ale bardzo mimo tej "gruboziarnistosci" elegancka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 27 Sierpnia 2015 Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Maluj kolorami jakie wskazał kolega starkor. Po podkładzie model wygląda obiecująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 28 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2015 A więc nie będę się tu zbytnio rozpisywał ... padło po kilku próbach na farbę nr 2 i oto efekty . Jak przeschnie trzeba zrobić kilka poprawek pędzlem i można zacząć zabawę z charakteryzacją . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 28 Sierpnia 2015 Share Napisano 28 Sierpnia 2015 Przyznam,że te kolorki wyglądają na całkiem dobrze dobrane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Sierpnia 2015 Share Napisano 28 Sierpnia 2015 Elegancko Przynajmniej u Ciebie jakieś postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 28 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2015 No u ciebie przy Ka-50 też coś się ciągle dzieje nie próżnujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Sierpnia 2015 Share Napisano 28 Sierpnia 2015 No u ciebie przy Ka-50 też coś się ciągle dzieje nie próżnujesz Ta... wziąłem sobie fajne malowanie Mam nadzieje, że je ogarnę bo dało mi już w kość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 4 Września 2015 Autor Share Napisano 4 Września 2015 WITAM !! I znów kolejny tydzień mi uciekł ...mam nadzieje że nie tylko ja mam takie problemy z brakiem czasu ;) Wczoraj wieczorem sie zebrałem i coś podłubałem. Położyłem sido zrobiłem poprawki w malowaniu i stwierdziłem że do północy została mi godz. to uda mi się jeszcze położyć kalki ... i tak mi zeszło do 1:30 Wybaczcie za jakość zdjęć ale nie robiłem je wczoraj i nie zdążyłem ich wykadrować i obrobić, dziś jak wszystko wyschnie kolejna warstwa sido i ŁOSZ no chyba, że uważacie że zostawić go takiego czystego i linie przeciągnąć tylko ołówkiem. Nigdy tego nie stosowałem ale czytałem, że tez się tak robi ?? co o tym myślicie ? Mam nadzieje że przez weekend go skończę i zostanie mi tydzień na przygotowanie modeli na Łask, ciekawe czy zdążę Jak uda mi się zorganizować jakąś profesjonalną sesje to galeria na pewno się pojawi jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 dak3000 - zaledwie parę rubryk wyżej masz elegancko w poradniku Korowiowa krok po kroku wyjaśnione jak szybko i tanio robić lepsze zdjęcia.. Mam przeczucie, że starasz się przy tym Lynxie, ale jeszcze bardziej, żeby nie szło tego zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 ... że uważacie że zostawić go takiego czystego i linie przeciągnąć tylko ołówkiem.Nigdy tego nie stosowałem ale czytałem, że tez się tak robi ?? co o tym myślicie ? Słaby pomysł z tym ołówkiem. Zapuść delikatnie, z pędzla 00 wash w same linie punktowo (pin wash) i niech się sam rozleje wzdłuż linii. Do zmywania z powierzchni modelu będziesz miał bardzo niewiele, w punktach, gdzie przykładałeś pędzel (chyba, że gdzieś nadmiar washa wypłynie) i tym sposobem masz ładnie wyretuszowane linie podziałowe modelu bez "brudzenia" powierzchni. Z tym ołówkiem to brzmi jak mądrość ludowa z XIX wieku. Koleś dużo gada, jak to w youtubowych poradnikach modelarskich bywa, ale od ok. 4:30 widać, o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 Coś kolega utknął w jakiejś dziurze ? Tak dobrze żarło i co.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 9 Września 2015 Autor Share Napisano 9 Września 2015 Brak czasu ... i kombinowałem ze zdjęciami i chyba więcej ze swego aparatu już nie uda mi się wycisnąć To chyba już końce i tak się projekt przedłużył bo miało się skończy wraz z końcem wakacji . ... teraz zabieram się za odkurzanie modeli do Łasku co prawda tylko trzy zabieram, ale lepie wyglądają przyzwoicie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Chyba zalakierowałeś oszklenia Lynxa, bo jakieś przymglone się wydają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 10 Września 2015 Autor Share Napisano 10 Września 2015 Nie to nie lakier po prostu one są tak grube i tak ciężkie w do obrobienia iw wypolerowania ,że mi cierpliwości brakło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi