Mitrandir Napisano 30 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Daj trochę zbliżeń na detale. Już teraz zapowiada się świetny model. Daj mi szanse muszę je najpierw dorobić Bardzo dobrze wygląda, ale trochę go utytłaj, choć odrobinę. Solo on nie jest wcale czysty te jasne powierzchnie są jakby to powiedzieć - Spracowane lekko Panowie, przy tych kolorach camo, jakiego washa proponowalibyście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Bardzo dobrze wygląda, ale trochę go utytłaj, choć odrobinę. jest błyszczący, żeby kalki nie srebrzyły. Potem pewnie znowu zrobi się matowy ,-))I pewnie trochę brudny. Wybór kamuflazy kapitalny. wyglada rewelacyjnie juz teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 To fakt, wygląda doskonale w macie będzie jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Panowie, przy tych kolorach camo, jakiego washa proponowalibyście Zdecydowanie ciemny brąz, na przykład Dark Wash MIGa. Kurczę, dlaczego takiego fajnego kamuflażu nie ma na jetach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 nie robił bym wasza. Wyłącznie podmalówki w twoim stylu. Tu i ówdzie. Tam gdzie widac na zdjeciu bym podkreślił jakąś linie podziału. Reszte linii i tak widac, a afekt jest tak dobry na razie, ze bałbym sie, że wasz zrobi efekt kartonówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Panowie, przy tych kolorach camo, jakiego washa proponowalibyście Tamiya Panel Line Accent Color (Dark Brown) sprawdza się na większości kamuflazy, zwłaszcza ciemnych. http://www.tamiya.com/english/products/87140panel_accent_brown/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 30 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Oj Spiton, wash w liniach podziału nada trochę życia tej maszynie. Póki co wygląda jak zabawka, nie jak model. Moim zdaniem wash jest niezbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Świetnie wygląda w tym malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 nie chodzi o dodanie zycia, tylko zblizenie sie do wygladu oryginału. Widzisz tu gdzieś cos waszopodobnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Nie widzę. Ale co ja poradzę - bardziej podoba mi się model niepodobny do oryginału, ale jednak nieco zwashowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Elegancko sobie poradziłeś z wszelkimi przeciwnościami jeśli chodzi o wash to wg. mnie tylko delikatny co potwierdzają zdjęcia oryginału. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 30 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Panowie PAX nad chrześcjany ... Wash'a muszę zrobić, by wydobyć to co w nim poryłem ... ale Spiton też ma racje, muszę uważać żeby nie zrobić z niego "kartonówki" Więc będę musiał mocno go rozcieńczyć ... patent Mikele jest genialny ale zbyt ostry i kontrastowy, nie mniej dziękuje przyda się do innych prac Problem jest też w tym co pisał Stakor, że to jest prototyp i on nie był zbytnio zchetany ( jak tu żyć ) muszę podejść do tematu bardzo ostrożnie Świetnie wygląda w tym malowaniu Powitać nową twarz na moim wątku Januszu, dziękuje za uznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Ten Tamkowy wash jest za mocny jak dla mnie, kupiłem go dawno temu i nie używam. Jeśli chcesz coś rzadszego, to polecam washe Ammo of Mig Jimenez, one są dość słabe jeśli chodzi o intensywność kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 30 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Kurczę, dlaczego takiego fajnego kamuflażu nie ma na jetach... Bo jety są ... "gupie" zrób wiatraka Co zaś sie tyczy wash'a zrobie jako rzeczesz ... powiedz tylko czy te gotowe wash'e można jeszcze czymś rozcieńczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Kurczę, dlaczego takiego fajnego kamuflażu nie ma na jetach... Bo jety są ... "gupie" zrób wiatraka Popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Jeśli chodzi o helikoptery, to tylko to mogę zaproponować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 30 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Jeśli chodzi o helikoptery, to tylko to mogę zaproponować... Ale wsparcie jakieś masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Naturalnie, bez tego nie wychodzę z domu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 30 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Orzesz ty, to było poniżej pasa... cnoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Września 2015 Autor Share Napisano 1 Września 2015 Dziś niewiele, bo za dużo czasu nie było Rozpraszacze spalin po drobnej korekcie, okazały się być całkiem sympatyczne. i w samym modelu wyglądają dość delikatnie. Doszły także kółka i przewody hamulcowe na goleniach. ... i Black Shark stoi na własnych "nogach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Mitrandir, a ja tak z głupia zapytam: te rozpraszacze nie miały jakichś delikatnych przepaleń blachy, były całe czarne? Zabieram się za przerabianie mojego parku śmigłowcowego i pomyślałem, że spaliny powinny spowodować taki efekt, jak w odrzutowcach. Chyba że temperatura spalin była sporo niższa albo ten egzemplarz dużo nie latał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 W moim zestawie są straszne nadlewki przy wylotach spalin i podchodzę do niego jak pies do jeża ;) I rzeczywiście, powinny bardziej wyglądać jak oksydowane na czarno (później na to matowe okopcenia), niż od razu matowa czerń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Września 2015 Autor Share Napisano 1 Września 2015 Widzita chłopy... bo to jest tak Kolektory wydechowe a i owszem się przegrzewają i mają lekki niebieskawy kolorek, ale już rozpraszacze (o ile dobrze działają) nie osiągają takiej temperatury... taka ich rola Co zaś się tyczy koloru, to jest tak, że występują srebrne (coś jak dural) i czarne (nie oksydowane) na srebrnych dość wyraźnie widać przegrzania.. na czarnych ledwo, ledwo i widać to tu na powiększeniu ... W wersji prototypowej nie znalazłem innych niż czarne, ale tu w wersji finalnej KA-50SH jest ze srebrnymi rozpraszaczami Zawsze można przerobić na srebrne :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Panie szanowny - oksydowanie, żadne przegrzania :P Gun metal z lekkim połyskiem znaczy się ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi