kowal76 Napisano 15 Sierpnia 2015 Share Napisano 15 Sierpnia 2015 Przedstawiam mój najnowszy model. Jest nim MiG 15 z zestawu Eduarda. Model przedstawia oryginalnego Miga 15 nr 02 z pierwszych dostaw na początku lat 50. Lotnisko Warszawa Babice. To mój drugi MiG 15 Eduarda który sklejał się o wiele przyjemniej niż ten pierwszy. Aha i przepraszam za białe tło, jeszcze nie zdążyłem zakupić brystolu . created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Sierpnia 2015 Share Napisano 15 Sierpnia 2015 Całkiem sympatyczna robota, choć samolot okrutnie szpetny. Czyściutko go zrobiłeś i fajnie pokolorowałeś panele. Bardzo przyjemny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 15 Sierpnia 2015 Share Napisano 15 Sierpnia 2015 Bardzo fajny model. Fajne światło na zdjęciach. Za tło już sam przeprosiłeś. Ten drugi to tez Eduard ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2015 Całkiem sympatyczna robota, choć samolot okrutnie szpetny.Czyściutko go zrobiłeś i fajnie pokolorowałeś panele. Bardzo przyjemny model. Dziękuję Solo. Oj tam, nie jest taki szpetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2015 Bardzo fajny model. Fajne światło na zdjęciach. Za tło już sam przeprosiłeś.Ten drugi to tez Eduard ? Dzięki. Ten drugi to wcześniej zrobiony MiG 15 bis (Lim 2) Trumpeter 1/48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Sierpnia 2015 Share Napisano 15 Sierpnia 2015 No i jak tu Cię Grześku nie lubić za kontynuację tematu Poproszę tradycyjnie o fotkę całej ekipy i... Dawaj dalej!!! samolot okrutnie szpetny.Wiesz, z tymi wpisami zaczynasz być podobny do natrętnego komara... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 15 Sierpnia 2015 Share Napisano 15 Sierpnia 2015 Ładniusi! Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2015 No i jak tu Cię Grześku nie lubić za kontynuację tematu Poproszę tradycyjnie o fotkę całej ekipy i... Dawaj dalej!!! Proszę. To wszystkie modele jakie mam w tej chwili na półce . I to same ruski . created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2015 Zrobiłem jeszcze kilka fotek w innym świetle. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Bardzo ładny model. Świetnie go wykonałeś. Rosyjskie maszyny są brzydkie ale i zarazem piękne, mają coś w sobie co mnie przyciąga do nich. Jakimi farbami malowałeś? Alclady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Gratuluję kolejnego świetnego modelu. Osobiście jestem po drugiej stronie wykresu z ładnymi samolotami i tak się składa, że jeżeli ująć jedynie "urodę" to pierwsze kilka miejsc zajmują u mnie samoloty Rosyjskie. 15 i 17'a faktycznie nie są najpiękniejsze jednak w tamtych czasach takie były trendy i te mocno podcięte skrzydła wyglądają fajnie. Zmierzasz zrobić sobie jakieś zgrupowanie 15'k? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Dziękuję. Cieszę się, że model się podoba. Jest parę niedoróbek ale w sumie ja też jestem z niego zadowolony. Jeśli chodzi o farbki to użyłem Gunze C 8. Panele zostały przyciemnione zmieszaną C 8 z czarną. Co do Alcadów to jeszcze ich nie stosowałem. Co do planów przyszłościowych to na pewno jeszcze zrobię 15 i 17. Teraz chodzi za mną maszyna z II Wś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Jeśli chodzi o farbki to użyłem Gunze C 8.... Dzięki za odp. Co do Alcadów to jeszcze ich nie stosowałem. Czytałem że druga seria jest mniej problematyczna więc mam chęć przetestować. Zobaczymy jak to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Myślę, że jest całkiem fajny, a na pewno fajniejszy niż wynikałoby to ze zdjęć. Pomyśl może nad jakimś zestawem do fotek bo chyba warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Cała trójka bardzo ładnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Dziękuję za miłe słowa. Jeśli chodzi o zestaw do robienia zdjęć to pomyślę nad tym . Faktycznie, model na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Bardzo przyjemny w odbiorze model. Schludnie wykonany, ubrany w delikatne ślady eksploatacji. Widać, że te Migi/Limy stają się powoli twoim "podwórkiem" i bardzo dobrze. Jeśli czerpiesz radość z pracy nad nimi, a efekty są takie jak prezentujesz, to idź dalej tą drogą. Żeby nie było takiego 100% miodu, to niestety na spodzie widać kilka miejsc gdzie zejście połówek kadłuba mogłoby wyglądać nieco lepiej. Poza tym za ten szpetny, pognieciony papier należy Ci się opeer i pójście spać bez kolacji. Zrób coś z tym vite vite i to szybko, bo aż zęby bolą. Kilka złotych i Twoje coraz ciekawsze prace będzie się o niebo lepiej oglądać. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Bardzo przyjemny w odbiorze model. Schludnie wykonany, ubrany w delikatne ślady eksploatacji. Widać, że te Migi/Limy stają się powoli twoim "podwórkiem" i bardzo dobrze. Jeśli czerpiesz radość z pracy nad nimi, a efekty są takie jak prezentujesz, to idź dalej tą drogą. Żeby nie było takiego 100% miodu, to niestety na spodzie widać kilka miejsc gdzie zejście połówek kadłuba mogłoby wyglądać nieco lepiej. Poza tym za ten szpetny, pognieciony papier należy Ci się opeer i pójście spać bez kolacji. Zrób coś z tym vite vite i to szybko, bo aż zęby bolą. Kilka złotych i Twoje coraz ciekawsze prace będzie się o niebo lepiej oglądać. Pozdrawiam Kornik Dziękuję Korniku. Co do łączenia połówek to zawsze mam z tym problem. Ile bym nie szpachlował i szlifował to zawsze coś wyjdzie, a na sreberku widać jeszcze bardziej. W sprawie papieru to bije się w pierś. Obiecuję, że następna galeria będzie już z nowym brystolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Nie martw się. Ja też czasami mam z tym problem. Do tego metalizer bardziej uwidacznia wszelkie nawet bardzo małe niedoskonałości. Ja miałem podobny zgryz przy F-86 Sabre z Academy. Szpachlowanie plus kapryśny lakier i nerwy gotowe. Czekam na kolejne piękne Limy Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Jeszcze zrobiłem dwie fotki z tylnej perspektywy. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Sierpnia 2015 Share Napisano 17 Sierpnia 2015 Tło o wiele lepsze, ale ciemnica straszna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Sierpnia 2015 Share Napisano 17 Sierpnia 2015 Ładnie wykonany model. Biorąc dodatkowo pod uwagę gabaryty tego giganta tym większe brawa Do zdjęć polecam Ci jeszcze kupić odpowiednie oświetlenie, żarówki studyjne 36W 2100lm 5500K. To nie jest wielki wydatek (ok 25zł szt.) ale wielka różnica będzie w zdjęciach. Mają standardowy gwint E27, więc zwykłe lampy biurowe wystarczą. Dwie sztuki po bokach załatwią temat raz na zawsze. Jeden model mniej za to pozostałe będą udokumentowane jak się patrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2015 Ładnie wykonany model. Biorąc dodatkowo pod uwagę gabaryty tego giganta tym większe brawa Do zdjęć polecam Ci jeszcze kupić odpowiednie oświetlenie, żarówki studyjne 36W 2100lm 5500K. To nie jest wielki wydatek (ok 25zł szt.) ale wielka różnica będzie w zdjęciach. Mają standardowy gwint E27, więc zwykłe lampy biurowe wystarczą. Dwie sztuki po bokach załatwią temat raz na zawsze. Jeden model mniej za to pozostałe będą udokumentowane jak się patrzy. Dzięki Michał. Fotki robię na balkonie i może dlatego taki słaby efekt. Sam aparat też daję dużo do życzenia. Przy następnym modelu coś pokombinuję ze zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi