janex Napisano 10 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2008 A powiedzcie jeszcze w jakich się go proporcjach rozrabia. Mniej więcej. I czy z ciepłą czy z zimną wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Stycznia 2008 Share Napisano 10 Stycznia 2008 Płynu hamulcowego z niczym nie rozcieńcza się , poprostu nalewsz go do jakiegoś naczynia i wrzucasz do niego pomalowane elementy modelu. Odradzam stosowanie płynów hamulcowych z literką R, są one zbyt agresywne i potrafią nawet zeżreć plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 10 Stycznia 2008 Share Napisano 10 Stycznia 2008 I to rozpuszcza lakier czy jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Stycznia 2008 Super Moderator Share Napisano 10 Stycznia 2008 To jest płyn do starych układów i przewodów hamulcowych, o ile dobrze pamiętam nazywa się właśnie R3 Właśnie tak się nazywa. Odradzam stosowanie płynów hamulcowych z literką R, są one zbyt agresywne i potrafią nawet zeżreć plastik. A tego, to już mi nie powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 10 Stycznia 2008 Share Napisano 10 Stycznia 2008 I to rozpuszcza lakier czy jak?? Dokładnie.Rozpuszcza farbę, która nałożyłeś na model,czasem jak długo leży rozpuści klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 10 Stycznia 2008 Share Napisano 10 Stycznia 2008 Ale tylko klej CyjanoAkrylowy w skrócie CA. Takiego modelarskiego zwykłego NA PEWNO nie rozklei, bo by musiał topić plastik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 19 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2008 Prace na scanią ciągle sie przesuwają do przodu. Kabinę, owiewki, zderzak oraz inne tam rzeczy wrzuciłem do dota tak jak mi radziliście. Wszystko się ładnie pięknie wymyło. Ale w czasie "kąpieli" kabiny robiłem sobie wnętrze. Jeszcze nie jest skończone w 100% ale jest blisko końca. Kolorystykę wnętrza wziąłem sobie z głowy nie korzystałem z żadnych zdjęć. Jestem zadowolony z tego jak mi wyszło wnętrze. (trochę te paski na fotelach wyszły nie tak ale z daleka tego nie widać) Co ja tu będę dużo mówił oto foty. A tu foty dla tych którzy nie wierzyli ze wnętrze wchodzi bez problemu po sklejeniu kabiny. (oczywiście wnętrze było wkładane na sucho i nie klejone dlatego niektóre elementy stoją krzywo i takie tam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Stycznia 2008 Super Moderator Share Napisano 19 Stycznia 2008 Witam! No nie źle, nie źle! Deska fajna, przejżysta. Farba na paskach gdzie niegdzie wychodzi poza obręb, ale ogólnie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 19 Stycznia 2008 Share Napisano 19 Stycznia 2008 Witam , Ciekawie wnętrze wygląda,deska też przejrzysta jak kolega wyżej napisał.Ogólnie podoba mi się. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 19 Stycznia 2008 Share Napisano 19 Stycznia 2008 A tu foty dla tych którzy nie wierzyli ze wnętrze wchodzi bez problemu po sklejeniu kabiny. (oczywiście wnętrze było wkładane na sucho i nie klejone dlatego niektóre elementy stoją krzywo i takie tam O i właśnie teraz mnie przekonałeś, bo wcześniej miałam pewne wątpliwości. Bardzo podoba mi się wnętrze, czyste i przejrzyste. Oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 19 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2008 Bardzo się cieszę że sie wam podoba. Uznałem ze na desce nie będę nic więcej malował bo było by to jakieś takie "napaćkane". Nie ma co przesadzać z kolorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Stycznia 2008 Share Napisano 20 Stycznia 2008 A tu foty dla tych którzy nie wierzyli ze wnętrze wchodzi bez problemu po sklejeniu kabiny. Jestem ciekaw jak Ci się uda włożyć wnętrze do kabiny po przyklejeniu boczków na drzwi W swojej Scani aby to zrobić musiałem odciąć stopnie z jednej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 20 Stycznia 2008 Share Napisano 20 Stycznia 2008 Mi sie ogolnie podoba ale mam dwa "ale" wiec: na desce rozdzielczej kalka jest pomarszczona z lewej strony, to malowanie na fotelach Tobie za bardzo dobrze nie wyszło. Moze ze z daleka nie widac ale jak sie przyjrzy to jednak widac błedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 20 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2008 Jestem ciekaw jak Ci się uda włożyć wnętrze do kabiny po przyklejeniu boczków na drzwi W swojej Scani aby to zrobić musiałem odciąć stopnie z jednej strony. Wsadzę to przez przednią szybę. Wszystko już sprawdzałem i wszystko pasuje. Nie zrobił bym tego gdyby szyba przednia była wkładana od środka, ale wszystko sie uda (mam taką nadzieję) bo szyba jest wkładana z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Stycznia 2008 Super Moderator Share Napisano 20 Stycznia 2008 szyba jest wkładana z zewnątrz. Ale przyklejona od wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 20 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2008 Nie klei sie normalnie tak jakby z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2008 Kabina została pomalowana podkładem już parę dni temu ale nie dawałem fotek wiec teraz je dodam. Nie ma za bardzo o czym pisać, sami zobaczcie. Fotki pomalowanej kabiny na żółto albo dzisiaj wieczorem jeszcze dam albo jutro rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 No ładnie wyglada podkład , ciekawe jak wyjdzie lakier . Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2008 Pokaże już wam jak to wygląda z kolorem żółtym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Stycznia 2008 Super Moderator Share Napisano 26 Stycznia 2008 O cie w mordeczkę, super. Miejscami, widać lekkie nierówności, ale jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2008 No dobra nakłamałeś a teraz mów prawdę jak jest. Jestem już tak sceptycznie nastawiony do tego modelu że co zrobię to uważam ze jest brzydkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 Nie wszędzie równo pokryło i widać trochę chropowatości, przetrzyj paierem wodnym 2000/2500 (na mokro) i pryśnij jeszcze jedną powłokę. Po tym zabiegu powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 nie no bardzo ładnie podoba mi się czekam na następną porcje zdjęć powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 Kurcze kolego już na tych fotkach z położonym podkładem widać, że przecierka papierem ściernym jest w niektórych miejscach konieczna, a ty od razu lecisz z lakierem i napisz mi czemu, bo nie rozumiem tego??? Nie to żebym był anty nastawiony do Twojej pracy, ale chciałbym ci zaoszczędzić dodatkowej roboty, którą teraz musisz zrobić Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2008 Kurcze kolego już na tych fotkach z położonym podkładem widać, że przecierka papierem ściernym jest w niektórych miejscach konieczna, a ty od razu lecisz z lakierem i napisz mi czemu, bo nie rozumiem tego???Nie to żebym był anty nastawiony do Twojej pracy, ale chciałbym ci zaoszczędzić dodatkowej roboty, którą teraz musisz zrobić Trzymam kciuki Nie wiem dlaczego tak jest może chcę za szybko skończyć . Ok powierzchnie przeszlifuję całą papierkiem i dam jeszcze jedną warstwę farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi