Skocz do zawartości

F-14B Tomcat - Hobby Boss - 1:72

Czesio

Rekomendowane odpowiedzi

Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce

Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych

Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego

Witam

To i ja wystartuję w konkursie, w końcu będę miał motywację by coś zrobić

Kocurka robię w wersji B, z dywizjonu VF74, lotniskowiec USS Saratoga.

Model dostałem od kolegów z grupy TomcatSky i mam nadzieję że będą się udzielać w wątku

Będzie on wyglądał mniej więcej tak :

1024px-F-14A_VF-74_towed_on_USS_Saratoga_%28CV-60%29_1986.JPEG

1024px-F-14A_Tomcat_of_VF-74_on_USS_Saratoga_%28CV-60%29_1991.JPEG

Model jest stosunkowo nowy, detal ładny, mam nadzieję że nie będzie z nim żadnych problemów. Z dodatków użyję tylko masek do oszklenia, oraz tego co zrobię sam. Właśnie uruchomiłem własnoręcznie zbudowaną drukarkę 3D więc może się do czegoś przyda ;)

sVE7v7wl.jpg

pizJkqol.jpg

GCM55awl.jpg

hWnkrjMl.jpg

pK5OWTMl.jpg

A jaki związek z zimą ? A no, oczywiście jest to jeden z najpopularniejszych samolotów Zimnej Wojny.

W dodatku latał nim Iceman w Topgunie

https://www.youtube.com/watch?v=58QOBqAWNzE

Jak już przy muzyce jestem, to dziś kupiłem sobie też

, od razu się robić zachciało !

Pozdrawiam !

Na kocura zawsze chętnie popatrzę, przyłączam się do oglądających i powodzenia życzę.

Pokazałbym Wam moją wariację na temat Top Gun, ale nie wiem, czy mi jej admini nie wyniosą na Facebooka.
To lepiej nie pokazuj

Ja widzę Icemana w kokpicie lub obok (najlepiej by było) dał byś radę???

Jak chcesz to mam ten zestaw

http://www.plasticsoldierreview.com/review.aspx?id=892

Mogę ci wysłać figurę pilota z kaskiem w ręce.

Mam ten zestaw, ale dzięki ! Co prawda ja mam ten w różowym pudełku, zamiast holownika jest wóz strażaków. Pilot będzie stał koło maszyny, a jak wózek się uda przerobić (muszę trochę poszperać w necie) to będzie też podpięty wąż ze sprężonym powietrzem do rozruchu.

A tymczasem wydłubałem kokpit. Od siebie dodałem pasy, uchwyty katapulty, spadochron pilot (na górze fotela) oraz przełączniki. Przełączniki co prawda bardzo nie w skali, ale bez nich jest bardzo biednie (Hb nawet kalek nie dał) a na żywo wyglądają całkiem fajnie, i to jest dla mnie najważniejsze

umM3Tns.jpg

894sLhK.jpg

v3Imzc1.jpg

xDtvj8U.jpg

80yay3I.jpg

XvpoWzo.jpg

N29xVv0.jpg

Pozdrawiam !

Podoba mi się , jak się wszyscy starają uatrakcyjnić warsztaty. Naprawdę fajnie się je ogląda z tymi wszystkimi dodatkami. Wplecenie filmików z Top gan to super pomysł.

• 2 months later...
  • 1 month later...