drabik Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Witajcie! Na początek może samokrytyko-samoocena; w sumie jednozdaniowa. Jestem z niej zadowolony, ale nie "zachwycony". Wiem, że są elementy, które mogłem wykonać lepiej, inaczej, które mogłem dodać... Jest to też model, którym z jednej strony chciałem sobie udowodnić, że coś potrafię przerobić, dorobić i zmienić wyłącznie we własnym zakresie; chciałem też zobaczyć - co mogę wycisnąć z mocno niedoskonałego zestawu a także... wrócić do modelarskich korzeni. Punktowo i skrótowo to, co zrobione... - poszerzony kadłub o ok 1.5 mm - nowe otwory kabin - wogóle zawartość kabin - przerobione stery wysokości - nowy ster kierunku - stopnie wejściowe + drobnica - nowe śmigło - nowe osłony popychaczy - odcięte lotki - poprawione żebra skrzydeł... Kalki to dzieło Pepsi Adama. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtx Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Fajny. Budzą się wspomnienia, bo to chyba był mój pierwszy model sklejony w wieku lat około sześciu, a potem jeszcze kilka razy i zawsze miałem problemy z geometrią. Trochę mało dałeś zdjęć (i za małych) - uprasza się o widok od dołu. Co do modelu - troszkę delikatnego brudzenia / wash bardzo dodałoby mu życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Gratulacje, nie wierzyłem, że dasz radę w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Model z sentymentem jak dla mnie...i bardzo fajnie czysto wykonany .........to co razi na pierwszy rzut oka to ......mała ilość zdjęć .....chcemy więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba32440 Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 BRAWO !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Czapla wyszła bardzo ładnie. _________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Spitfire Mk Vb - Tamiya + dodatki 1/72 Spitfire Mk IXc - Airfix + dodatki 1/72 Fiat 621 - Ftf 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Krzychu, gratuluję. Cieszę się, że skończyłeś Czaplę w dobrym stylu. A w tym wszystkim mam też po prostu nadzieję, że rozwiniesz swój potencjał w kolejnych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 Bardzo fajnie wykonana Czapla, choć mały wash rzeczywiście by jej nie zaszkodził. Brudzić nie trzeba, ale trójwymiarowość można by było podkreślić. Poza tym jest super! Gratuluję cierpliwości i samozaparcia przy tuningowaniu Twojej Czapli Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 Więcej zdjęć proszę!!udany model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 Krzyśko, jest wyśmienicie ale jakieś dzienne lub plenerowe fotki faktycznie by się przydały jak czas znajdziesz bo oczy chcą... bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Drabik, wrzuć te zdjęcia w naturalnym świetle, bo model wygląda ciekawie, a nie chcę jako kolejny wpisujący nadmieniać o podkreśleniu choćby niektórych elementów łosiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 10 Września 2015 Autor Share Napisano 10 Września 2015 W weekend powalczę zatem fotograficznie;) Upiory wyjdą z ukrycia:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 No to dobrze,bo już myślałem,że autor wątku gdzieś wyjechał,albo się zawstydził przychylnymi opiniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi