Adrianowro Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Od dłuższego czasu była to bitwa , którą chciałem przelać na modelarski temat. Niestety, producenci skutecznie to uniemożliwiali, dopiero w tym roku firma ICM ruszyła się i wypuściła piechotę Anzac. Dla zainteresowanych, rewelacyjny film: https://www.youtube.com/watch?v=xuUJRhKqZuI Podstawka powoli powstaje, mają być : worki z piaskiem , osprzęt wojskowy, dużo skrzyń z zaopatrzeniem.... Mniej więcej takie klimaty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Świetny temat, śpiewa o tym Sabaton jakby co ICM wydał też Turasów . robisz świetne dioramy , będę tu zaglądał .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 10 Września 2015 Autor Share Napisano 10 Września 2015 Świetny temat, śpiewa o tym Sabaton jakby co ICM wydał też Turasów . robisz świetne dioramy , będę tu zaglądał .Pozdrawiam M1A1(HA) Gdzie ich widziałeś ? Ostatnio wypuścili makaroniarzy - choć liczyłem na piechotę górską :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Ostatnio w 2013 na festiwalu w Germanii . A Turasów w zapowiedziach w Martolce .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek Killer Napisano 13 Września 2015 Share Napisano 13 Września 2015 Zdradzisz technikę tworzenia ziemi i piasku? Wyglądają rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Nieźle się zaczyna. Czekam na więcej i również zapytuję o technikę jakiej używasz wykonując piach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Piach to pewnie piach z okolic Wrocka lub z jakiegoś wypadu terenowego (np. wakacyjnego), przypadkiem zebrany, bo fajny kolor, ziarnistość i faktura? Wykonanie okopu jak dla mnie super, ale widać takie fałdy na ściankach pionowych, jakbyś piach kleił na papierze toaletowym, który się trochę zmarszczył od wikolu. chyba, że ma to imitować skałę - jeśli tak to nie mam żadnych zastrzeżeń, odwzorowanie pierwszorzędne. Fajnie obejrzeć jakąś fajną dioramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 14 Września 2015 Autor Share Napisano 14 Września 2015 Witam Piasek to zwykły morski ale nasypałem go do .....szpachli do drewna w paście ...i wyszła taka ...PASTA Nią smarowałem , trochę sypnąłem znowu TYMŻE piaskiem + przez sitko pończoszane ziemia. Wyschło pomalowałem i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 11 Listopada 2015 Autor Share Napisano 11 Listopada 2015 Dalszy ciąg. Powoli rozkładam sie z gratami których trochę bedzie. Na dole "budynek" magazynu ( w tym przypadku bawełny strzelniczej) Na górze centrum dowodzenia kompani tunelowej,( środku ma być hamak i szpej) Górna "hata" bedzie miała oczywiście dach - kwestia rozwiazania problemu dużej płachty w kolorze białym.... Nad lewą częścią okopów równiez bedą pchłaty - kryjące żołnierzy przed słońcem. Brakuje duzej ilości krzaków, zasiek itp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 11 Listopada 2015 Share Napisano 11 Listopada 2015 Witam Piasek to zwykły morski ale nasypałem go do .....szpachli do drewna w paście ...i wyszła taka ...PASTA Nią smarowałem , trochę sypnąłem znowu TYMŻE piaskiem + przez sitko pończoszane ziemia. Wyschło pomalowałem i tyle Patent niezły Trzeba wypróbować. Już spisałem sobie przepis. Masz może gdzieś zdjęcie tego opakowania od szpachli? Jakiś kolor szpachli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 11 Listopada 2015 Autor Share Napisano 11 Listopada 2015 Masz może gdzieś zdjęcie tego opakowania od szpachli? Jakiś kolor szpachli? Własnie wywaliłem :P Zwykła wodorozpuszczalna za 10 zeta chyba - kolory masz wszelakie (ja akurat trafiłem na dąb) i tak trzeba malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 11 Listopada 2015 Share Napisano 11 Listopada 2015 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 23 Listopada 2015 Autor Share Napisano 23 Listopada 2015 Powoli do przodu: 1. Rozjaśniłem docelowo ziemię kolorem sand - aby ładnie się komponowało z pigmentami 2. Powalczyłem z drzwiami 3. Zbieram szpej 4. Zasieki czekają na puszki po konserwie wołowej jako "alarmy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 23 Listopada 2015 Share Napisano 23 Listopada 2015 Kurcze wymiatasz Super to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Listopada 2015 Share Napisano 23 Listopada 2015 Zapowiada się elegancka diorama. Mundury nowozelandzkie bardzo się od australijskich różniły? Tak pytam, bom dotąd tego zestawu nie widział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 23 Listopada 2015 Autor Share Napisano 23 Listopada 2015 Zapowiada się elegancka diorama. Mundury nowozelandzkie bardzo się od australijskich różniły? Tak pytam, bom dotąd tego zestawu nie widział. Raczej nie bardzo, fotek z regulaminowym umundurowaniem jest stosunkowo mało , więcej ubranych "jak kto chce" Po drugie raczej ze względu na powiązanie z Koroną, mundury były jednego sortu.... http://www.lighthorse.org.au/images-content/Trooper%20SJ%20Arbuthnot%208thALH.bmp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 15 Lutego 2016 Autor Share Napisano 15 Lutego 2016 BARDZO powoli do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Lutego 2016 Share Napisano 16 Lutego 2016 BARDZO powoli do przodu to nieważne... ważne że wygląda BARDZO dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 16 Lutego 2016 Share Napisano 16 Lutego 2016 Oj tak. Napiszę stereotypowo bo brak słów - piękna robota. Jak widzę takie prace to mnie coraz bardziej bierze na pierwszą podstawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 16 Lutego 2016 Share Napisano 16 Lutego 2016 Ciekawie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 16 Lutego 2016 Share Napisano 16 Lutego 2016 Bardzo ładnie. Że powoli to nie szkodzi ważne, że się coś dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Ale cisza w Dardanelach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Woow . Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 Rewelacja pięknie to wszystko wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 Adrianowro - będzie ciąg dalszy? Szkoda by było porzucać takie dobry temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi