Skocz do zawartości

Su-7 BMK KP 1/48

kojot92

Rekomendowane odpowiedzi

Dość pancernie to wyszło.

Mikele, chciałem potrenować obicia. W sumie po złożeniu kokpitu do kupy i włożeniu fotela i tak pewnie mało co będzie widać.

Czym robiłeś te znakomite obicia?

Zdrapki robione na lakier do włosów. Drapane wykałaczką i pędzlem o sztywnym włosiu.

Kokpit ładny , to prawda .Ale czy drążek nie jest wklejony odwrotnie ? Nie pasuje mi wygięcie samego uchwytu- w ten sposób byłoby bardzo nieergonomiczne i niewygodne .

Faktycznie masz rację, dzięki za czujność. Będzie trzeba wyłamać i wkleić odwrotnie. Przesunę go jeszcze w stronę fotela bo jest zdecydowanie za daleko. To zdjęcie mnie zmyliło:

00.jpg

• 2 weeks later...

Powalczyłem trochę z tablicą przyrządów. W zestawie Smera jest ona wykonana z przeźroczystego plastiku. Początkowo maznąłem ją na czarno i przejechałem suchym pędzlem, ale wyglądało to kiepsko. Ostatecznie zeszlifowałem imitację zegarów, przykleiłem takie panele z polistyrenu jak na zdjęciu, prysnąłem tablice na czarno i położyłem kalkomanie zegarów od Mi-24 Zvezdy. Tak to wyszło:

P1140741_zpsrpqgvtav.jpg

P1140761_zpsxbzuprdj.jpg

P1140781_zps3z83nfu0.jpg

P1140769_zpsmxxp8bp3.jpg

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Pomęczyłem trochę pokrywy podwozia. Było trochę piłowania i szlifowania.

P1150209_zpsccqpnucf.jpg

P1150215_zpspbqpvuo0.jpg

P1150221_zps2szgez3g.jpg

P1150226_zpsc0zpp7hn.jpg

Ścieniłem też lotki i stery bo końcówki były bardzo grube. Tu piłowania i szlifowania było jeszcze więcej.

P1150240_zpsmso0qhqp.jpg

Aha, przeglądając zdjęcia Su-7 BMK zorientowałem się, że wkleiłem nie te spody skrzydeł co trzeba, a w zasadzie zmyliła mnie instrukcja która każe do wersji BMK użyć elementów od wersji BKL.

Aha, przeglądając zdjęcia Su-7 BMK zorientowałem się, że wkleiłem nie te spody skrzydeł co trzeba, a w zasadzie zmyliła mnie instrukcja która każe do wersji BMK użyć elementów od wersji BKL.

to może w polskim malowaniu BKL rozważysz ? Pozdrawiam robota Super

P1140907_zpsxporxrhz.jpg

Jeśli wersja BMK to te obłe owiewki przy wnękach podwozia głównego do zeszlifowania na równo. Mam w swoim zestawie skrzydła do obu wersji, będę robił BKŁ, więc jak Ci się chce wymieniać skrzydła na poprawne mogę je wysłać.

Sorry, że tak późno, teraz zauważyłem.