kojot92 Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Witam. Takiego będę powoli strugał. Prosto z pudła bez żadnych dodatków. Malowanie łotakie: Na razie tyle zdziałałem. Przerobie trochę fotel, mniej więcej oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Rura fajna w dodatku wersja pudełkowa to lubię, efekty będę śledził na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Miałem w ręku ten koszmarny zestaw, ta robota to prawdziwe wyzwanie. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Czyżby odpoczynek od MIL-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 ładne malowanko wybrałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 11 Września 2015 Autor Share Napisano 11 Września 2015 Czyżby odpoczynek od MIL-a Sławekb, Mil powolutku ale też się robi. Jak psiuknę i przykleję skrzydełka to wstawię więcej zdjęć. Porobię może jakieś przebarwienia, zobaczę jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Września 2015 Share Napisano 11 Września 2015 Super ten Mi-24 wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 17 Września 2015 Autor Share Napisano 17 Września 2015 Fotelik powoli się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 17 Września 2015 Share Napisano 17 Września 2015 Świetne te malowanka robisz...Mi-24 już mi się podoba.....a ten fotelik to samoróbka .....aaaa przerobiony no tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 21 Września 2015 Autor Share Napisano 21 Września 2015 Z kokpitu wyszedł taki obdartus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Września 2015 Share Napisano 21 Września 2015 Dość pancernie to wyszło. Fotel niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Września 2015 Share Napisano 21 Września 2015 Pięknie to wygląda. Czym robiłeś te znakomite obicia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 21 Września 2015 Autor Share Napisano 21 Września 2015 Dość pancernie to wyszło. Mikele, chciałem potrenować obicia. W sumie po złożeniu kokpitu do kupy i włożeniu fotela i tak pewnie mało co będzie widać. Czym robiłeś te znakomite obicia? Zdrapki robione na lakier do włosów. Drapane wykałaczką i pędzlem o sztywnym włosiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 25 Września 2015 Autor Share Napisano 25 Września 2015 Kokpicik ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Września 2015 Share Napisano 26 Września 2015 Kokpit wygląda elegancko . Obserwuję bo mam go w planach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 26 Września 2015 Share Napisano 26 Września 2015 Kokpit ładny , to prawda .Ale czy drążek nie jest wklejony odwrotnie ? Nie pasuje mi wygięcie samego uchwytu- w ten sposób byłoby bardzo nieergonomiczne i niewygodne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 26 Września 2015 Autor Share Napisano 26 Września 2015 Kokpit ładny , to prawda .Ale czy drążek nie jest wklejony odwrotnie ? Nie pasuje mi wygięcie samego uchwytu- w ten sposób byłoby bardzo nieergonomiczne i niewygodne . Faktycznie masz rację, dzięki za czujność. Będzie trzeba wyłamać i wkleić odwrotnie. Przesunę go jeszcze w stronę fotela bo jest zdecydowanie za daleko. To zdjęcie mnie zmyliło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Bardzo ładnie to na razie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 10 Października 2015 Autor Share Napisano 10 Października 2015 Się robi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 17 Października 2015 Autor Share Napisano 17 Października 2015 Powalczyłem trochę z tablicą przyrządów. W zestawie Smera jest ona wykonana z przeźroczystego plastiku. Początkowo maznąłem ją na czarno i przejechałem suchym pędzlem, ale wyglądało to kiepsko. Ostatecznie zeszlifowałem imitację zegarów, przykleiłem takie panele z polistyrenu jak na zdjęciu, prysnąłem tablice na czarno i położyłem kalkomanie zegarów od Mi-24 Zvezdy. Tak to wyszło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 25 Października 2015 Autor Share Napisano 25 Października 2015 Model z grubsza poklejony. Tera czeka mnie szpachlowanie i szlifowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 11 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2015 Pomęczyłem trochę pokrywy podwozia. Było trochę piłowania i szlifowania. Ścieniłem też lotki i stery bo końcówki były bardzo grube. Tu piłowania i szlifowania było jeszcze więcej. Aha, przeglądając zdjęcia Su-7 BMK zorientowałem się, że wkleiłem nie te spody skrzydeł co trzeba, a w zasadzie zmyliła mnie instrukcja która każe do wersji BMK użyć elementów od wersji BKL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 12 Grudnia 2015 Share Napisano 12 Grudnia 2015 Aha, przeglądając zdjęcia Su-7 BMK zorientowałem się, że wkleiłem nie te spody skrzydeł co trzeba, a w zasadzie zmyliła mnie instrukcja która każe do wersji BMK użyć elementów od wersji BKL. to może w polskim malowaniu BKL rozważysz ? Pozdrawiam robota Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Grudnia 2015 Share Napisano 12 Grudnia 2015 Przetłoczenia piękne, bardzo mi się podoba. W Su-22 jest taka sama padlina z tymi pokrywami. Ładnie wybrnąłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 12 Grudnia 2015 Share Napisano 12 Grudnia 2015 Jeśli wersja BMK to te obłe owiewki przy wnękach podwozia głównego do zeszlifowania na równo. Mam w swoim zestawie skrzydła do obu wersji, będę robił BKŁ, więc jak Ci się chce wymieniać skrzydła na poprawne mogę je wysłać. Sorry, że tak późno, teraz zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi