divv Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Zaginarka fajna rzecz, ale da się bez niej żyć. Ja sprawiłem sobie płaskie obcęgi o długim i płaskim ścisku i jak na razie wystarcza. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Ja w swoim sam zrobiłem zaślepki z polistyrenu, potem zaszpachlowałem łączenia. Jak widać, nic nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 27 Września 2015 Autor Share Napisano 27 Września 2015 Ja w swoim sam zrobiłem zaślepki z polistyrenu, potem zaszpachlowałem łączenia.Jak widać, nic nie widać Faktycznie widać, że nie widać. Co to za substancja pokrywająca dno wanny? (szpachla? filler?) Bardzo ładny efekt i struktura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Co to za substancja pokrywająca dno wanny? (szpachla? filler?) Bardzo ładny efekt i struktura. Dzięki, substancja to Mr. Surfacer 500 nakładany prosto ze słoika i "podziabany" pędzlem. Faktura odlewu wychodzi w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 28 Września 2015 Autor Share Napisano 28 Września 2015 Zaczynam myśleć o mocowaniach do "bambetli" - z czego by je zrobić w zestawie blach mam tylko pojedyncze uchwyty, na wszystkich M60 z pustynnej Burzy są takie jak na zdjęciu. Blaszka z puszki po ? Przy okazji poszukiwań materiałów natrafiłem na MRE (Meal Rejected by Etiopian) - kto jadł ten wie o co kaman W każdym razie można pobrać i drukować MRE https://dl.dropboxusercontent.com/u/98846821/MRE%20modernas%20135.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 29 Września 2015 Share Napisano 29 Września 2015 Jak widać, nic nie widać Gdzie jest button "Like" albo "+1"? :P hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 30 Września 2015 Autor Share Napisano 30 Września 2015 I znów się nie powstrzymałem i zrobiłem otwierane/ruchome włazy (sam nie wiem po co) Szpachli przybywa w tempie astronomicznym Łączenie elementów w tym miejscu ewidentnie jest jednym z gorszych pomysłów... Ale nic to nie narzekam. Cocojumbo i do przodu Cały dół wanny mam zamiar potraktować jeszcze Mr. Surfacer 500 (bądź rozcieńczoną szpachlówką TAMIYA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Wizjery na kopułce to trochę masakra. Trzeba będzie przy malowaniu kombinować żeby ładnie wyszły. Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 30 Września 2015 Autor Share Napisano 30 Września 2015 Wypróbowałem sposób na ostatnim projekcie - taśma tamiya i skalpel. Tym razem zrobię tylko bardziej niebieskie... Wg poradnika Paint Periscope first with Flat Aluminium, then give three coats of the following mix, allowing time to dry for each coat: X23 - CLEAR BLUE: 1 X25 - CLEAR GREEN: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 A nie lepiej byłoby te wizjery wyciąć i coś przeźroczystego wkleić .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 30 Września 2015 Autor Share Napisano 30 Września 2015 Myślę nad tym dość intensywnie. Skończyły mi się wraki do trenowania ;) Wycięcie tego wygląda na wykonalne - wywiercić dwa otwoty i resztę wyciąć. Wypełnienie to też raczej nie kłopot (myślałem o BONDIC). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Dokładnie tak, ja wszędzie wstawiam przeźroczyste ,(z wyjątkiem tych nowoczesnych peryskopów i patrzałek które są jakieś antyrefleksyjne i są lustrzano-czerwone )pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 1 Października 2015 Autor Share Napisano 1 Października 2015 Dokładnie tak, ja wszędzie wstawiam przeźroczyste ,(z wyjątkiem tych nowoczesnych peryskopów i patrzałek które są jakieś antyrefleksyjne i są lustrzano-czerwone )pozdrawiam M1A1(HA) Takie pytanko - z czego je robisz? Bo nie wiem do końca czy pomysł z BONDIC to to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 1 Października 2015 Share Napisano 1 Października 2015 Przynoszę sobie z pracy ścinki z poliakrylu czegośtam ( materiał na ekrany telewizyjne ). Ale Ty możesz sobie zrobić chociażby z jakichś twardych opakowań po kosmetykach itp. Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 1 Października 2015 Autor Share Napisano 1 Października 2015 W sobotę obejrzę jak to wygląda na żywo w prawdziwym Pattonie i wtedy zdecyduje czy będę wycinał czy tylko pomaluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jiad Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Według mnie ciekawie wyglądają też wizjery wycięte z płyt DVD (niebieski) lub CD (bardziej srebrny). Robiłem tek przy leo 1 i mocowałem w szczelinach na kawałkach patafix'u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 No i poszedłem oglądać M60 - rodzi mi się w głowie kilka pomysłów 1. substancja matująca na błotnikach i pancerzu zdj 2 (takie bitumiczno kamyczkowe coś na błotniki) 2. peryskopy - obfociłem i mam nowy pomysł W międzyczasie przerwa na antyreklamę i walkę z gunwem (poszedłem po bułki, wyszedłem z produktem modelopodobnym firmy Mirage -50% ceny dawali w markecie. Kolejnego nie wezmę nawet za darmo) Miało być fajnie, szybki przerywnik dla poćwiczenia technik - jest płacz i zgrzytanie zębów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 Sprawdź, czy na pewno wersja, którą robisz posiada powierzchnie antypoślizgowe, bo nie jest to cecha wszystkich M60. Zdjęcia poznańskiego M60 z CSWL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 Tak CSWL dzisiaj. Przeglądam pod tym kątem zdjęcia z DS i raczej maja powierzchnie antypoślizgowe. Poćwiczę nakładanie czegoś w tym stylu przy chwili czasu (mr surfacer 500 albo rozcieńczona szpachlówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Gdzieś był już taki temat na forum , musisz poszukać bo z tego co pamiętam to robiło się to z piasku dla szynszyli .Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 4 Października 2015 Autor Share Napisano 4 Października 2015 Aceton + TAMIYA putty i stary ścięty pędzel - wg mnie efekt jest bardzo ok Muszę tylko bardzo starannie zamaskować taśmą krawędzie i będzie spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Wyszło ok! Efekt po piasku dla szynszyli byłby zdecydowanie przesadzony, piasek byłby dobry np. dla Merkawy, gdzie te drobiny bazaltu są o wiele większe. Ja oczywiście o drzwiach otwartych w CSWL dowiedziałem się po fakcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Wygląda super, jak to dokładnie zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 4 Października 2015 Autor Share Napisano 4 Października 2015 Zachęcony rezultatami testów poszedłem za ciosem i jestem zadowolony z efektu (technika wchodzi na stałe do warsztatu. Teraz muszę zidentyfikować dokładnie obszary pokryte antypoślizgiem na pancerzu przednim i wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi