smoker Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Pierwszy model w zimowym malowaniu, pierwsza podstawka ,pierwsze figsy i pierwszy raz użylem metalowych gąsienic, zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Bardzo mi się podoba. Jedno z najładniejszych zimowych malowań jakie widziałem w ostatnim czasie Uważam że jedynie przydałoby się go bardziej docisnąć do podstawki. Wydaje mi się że powinien się bardziej zapaść w tej ziemi, nawet jeśli jest zamarznięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Nie wiem co by napisal Seb o tym modelu ale jak dla mnie calkiem sympatyczny zarowno tygrys jak i diorama mimo ze juz ostatnio troche mi sie znudzilo ogladanie tygrysow i panter. No ale fakt ze modelarze rzucaja sie na nie wciaz z oskoma o czyms swiadczy i dzisiejszy entuzjam modelarzy do tych pojazdow musial byc odwrotnie proporcjonalny u zolnierzy ktorzy musieli lub probowali i stawic im czola. No coz, tylko Janek Kos sie cieszyl na ich widok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Figurki brzydkie. Ale czołg ciekawy. Zniszczony mocno. Fotki słabe. Dużo nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Zacny kotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Zdjęcia słabe, ale model mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 1 Października 2015 Share Napisano 1 Października 2015 Mi się bardzo podoba , Gratulacje !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 1 Października 2015 Share Napisano 1 Października 2015 Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 1 Października 2015 Share Napisano 1 Października 2015 Malunkowo fajny. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Fajny model, podstawka swietnie wzbogaca model, figsy niestety juz nie tak fajne, ten koles na czolgu wyglada troche niezdrowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Panowie, ogarnijmy jedna kwestie, jezeli ktos robi ladne modele to nie oczekujmy wypasionych figur i na odwrot. Niestety, lata doswiadczen pokazuja ze tak jest i tyle. No moze z pewnymi wyjatkami ale jak wiadomo te wlasnie potwierdzaja reguly. Widze ladny model czolgu, figury raczej merytoryczne, wiec do samego ich wykonania sie nie czepie bo oczekiwac ze na palmie na warszwskim rondzie wyrosna kokosy a nad tecza pojawi sie slonce to juz za wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Panowie, ogarnijmy jedna kwestie, jezeli ktos robi ladne modele to nie oczekujmy wypasionych figur i na odwrot. .... Z tym akurat się nie zgodzę - jest bardzo wielu dobrych (a często i wybitnych) modelarzy robiących świetne modele i figurki nie odstające im poziomem. Żadne to wyjątki. Choć z pewnością łatwiej jest większości zrobić przyzwoity model pojazdu niż zwracającą na siebie uwagę figurę. Ale mniejsza z tym . Kolega smoker napisał przecież: "Pierwszy model w zimowym malowaniu, pierwsza podstawka ,pierwsze figsy ..." Według mnie Tygrys i jego malowanie bardzo fajne. Podstawka ok. Figurki dodane jakby na siłę, ale jak na pierwsze wykonanie wyglądają super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Panowie, ogarnijmy jedna kwestie, jezeli ktos robi ladne modele to nie oczekujmy wypasionych figur i na odwrot. .... Z tym akurat się nie zgodzę - jest bardzo wielu dobrych (a często i wybitnych) modelarzy robiących świetne modele i figurki nie odstające im poziomem. Żadne to wyjątki. Choć z pewnością łatwiej jest większości zrobić przyzwoity model pojazdu niż zwracającą na siebie uwagę figurę. Mozna sie nie zgodzic i owszem ale sobie tego z powietrza nie wzialem bo za malo srodowisko znam. To opinia jak do tej pory niemal wszystkich osob z tego forum z ktorymi mam konkretniejszy kontakt. Wiec polemika z nimi a nie ze mna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 2 Października 2015 Autor Share Napisano 2 Października 2015 Zgadzam się, figsy są słabe i trochę na siłę dodane, ale stwierdziłem jak teraz nie zacznę dodawać figurek to nigdy nie zacznę, następne będą lepsze , i tak jestem z tych zadowolony ,z metra wyglądają cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Mozna sie nie zgodzic i owszem ale sobie tego z powietrza nie wzialem bo za malo srodowisko znam. To opinia jak do tej pory niemal wszystkich osob z tego forum z ktorymi mam konkretniejszy kontakt. Wiec polemika z nimi a nie ze mna. Na polemikę nie mam za bardzo czasu/chęci - ot, mam po prostu odrębne zdanie wyrobione na podstawie obserwacji prac (zwłaszcza dioram/winiet/podstawek). Ale jak pisałem mniejsza z tym - każdy ma swoje zdanie - nie upieram się że moja prawda jest najprawdziwsza Przynajmniej w temacie pracy kolegi smokera mamy podobne zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 A ja sie tez przy niczym nie upieram. Przeciez to nie jest najwazniesze w calym tym zgielku. Najwazniejsze to sie rozwijac i poglebiac umiejetnosci. A szufladkowanie, faktycznie mozna zostawic tym co wola szufladkowac niz pracowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Jeśli to twoje pierwsze kamo,to nie mogę się doczekać drugiego. Tygrysek wygląda bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Panowie, ogarnijmy jedna kwestie, jezeli ktos robi ladne modele to nie oczekujmy wypasionych figur i na odwrot. http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=81&t=42592 http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=81&t=40682 http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=81&t=38179 http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=81&t=41412 etc Bardzo dobry przykład. Ale są to dioramy starsze z 2013-2014. A 7urgen jest na forum od połowy 2015 więc nie ma się co dziwić ,że taka opinia padła. A w tym roku nie było za wiele dioram z dobrymi figsami i czołgami. Oczywiście jest tysiące modelarzy na całym świecie którzy robią świetne czołgi i figsy no ale kolega Jurek nie musi o tym wiedzieć. Porusza się głownie po tym forum i dużo podpowiada w wielu kwestiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 No niestety tak jest. Wiec przepraszam ze namieszalem... Uslyszalem kilka takich opinii, nawet chyba przeczytalem w jakims watku a z modelarzami mam do czynienia tylko na tym forum i nawet specjalnie nie wertuje netu w tej kwestii (oprocz mojego swira 1/6) wiec wyrobilem sobie zdanie , przyznaje, dosc powierzchownie opierajac na tym co powyzej. Ktos kiedys powiedzial ze podstwa wielkosci jest wiedziec czego sie nie wie i tak prowadzic konwersacje aby unikac niepewnych gruntow. Ja uwazam ze to dobra taktyka ale jak juz sie utonie po uszy w grzaskim to warto przeprosic i przyznac sie do winy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi