Dorotka Napisano 5 Października 2015 Autor Share Napisano 5 Października 2015 Człowiek myśli, że coś dobrze zrobił... I wtedy wpada mu przed oczy zdjęcie, z którego wynika, że zrobił do du... (no ale w sumie po to ten "test" robię) Wychodzi na to, że "oplot" tej wiązki zapłonu jest nieco inny. Nawet ma to sens, bo przy takim oplocie elementy wzajemnie się zabezpieczają i nic nie odstaje... Na tym etapie za prawidłową uznaję wersję poniżej: W nagrodę za swe trudy sfotografowałem dziadostwo w ramie (jeszcze nie jest doczyszczona, bo "mnie szuwaksu zabrakło") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 No no wygląda na prawdę zacnie ten model, co do tej elektroniki to dokładnie są chyba cewki czy jakoś ta jeśli się nie mylę odpowiadające za dawkę paliwa itp, lecz pewien nie jestem. Model i relacja z prac zapowiada się jak zawsze super. Wielkość liczba elementów robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Października 2015 Autor Share Napisano 6 Października 2015 A może taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 ciekawe malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 albo takie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Października 2015 Autor Share Napisano 6 Października 2015 albo takie: Czarny mat nie wchodzi w grę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Czerwony z czarnymi dodatkami z pierwszej strony lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Moim zdaniem najciekawszy tez z żółtymi akcentami :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Oddaję głos na srebrno-źółty. Czerwone auta są fajne, ale jest ich już trochę za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Października 2015 Autor Share Napisano 6 Października 2015 Oddaję głos na srebrno-źółty.Czerwone auta są fajne, ale jest ich już trochę za dużo. No właśnie... Też zaczynam myśleć o jakimś mniej standardowym malunku, bo wszystko albo czerwone, albo żółte, albo czarne... Ten mi dzisiaj zupełnie przypadkowo wpadł w oko jako mocno inny... No i zaoszczędziłbym na carbonie. Na tę chwilę zajmuje topowe miejsce na liście. Tym bardziej - co dla mnie ma znaczenie w tym wypadku - taki samochód istnieje w oryginale. Poniżej jeszcze kilka zdjęć tej wersji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 (edytowane) Dla mnie ten szaro-czarno-żółty z powyższego postu jakoś tak festyniarsko wygląda. Czerwono-czarny od Mansory z pierwszej strony tematu zdecydowanie fajniejszy. Co do żółtych, fakt, kolor popularny ale na żywo w tym żółtym wpadającym w złoto i pomarańcz wygląda nieziemsko: Edytowane 6 Października 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Jeśli wyjdzie Ci taki ładny candy to czerwony będzie mega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Października 2015 Autor Share Napisano 6 Października 2015 Ten żółty to Arancio Atlas... Gravity go robi, kładzie się go na białą bazę z Titanium White... Faktycznie fajny ale może być piekielnie trudny do położenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 A może taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Października 2015 Autor Share Napisano 6 Października 2015 Nie, to musi być czysty LP-700-4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Października 2015 Autor Share Napisano 6 Października 2015 Na dziś i teraz testowałem, czy da się Dziada opędzić farbami i podkładami modelarskimi. I chyba da radę... Dałem podkład Gravity (bardzo dobrze trzyma metal) i jakiś kolor od McLarena też z Gravity... To tylko baza, ale wygląda na to że da radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Jak już robisz testy, a nie robiłeś wcześniej z blaszakami, to sprawdź też dobrze przyczepność lakieru bo mogą być potem przykre niespodzianki np przy maskowaniu i obrabianiu modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Października 2015 Autor Share Napisano 6 Października 2015 Jak już robisz testy, a nie robiłeś wcześniej z blaszakami, to sprawdź też dobrze przyczepność lakieru bo mogą być potem przykre niespodzianki np przy maskowaniu i obrabianiu modelu. Dałem podkład Gravity (bardzo dobrze trzyma metal)..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Moje niedoczytanie Przez duże foty nie zauważyłem, że trzeba przewinąć stronę w bok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Października 2015 Autor Share Napisano 6 Października 2015 Kolejny mały zgrzyt tym razem w budowie "Power Steering Pump" A Szanowni krytykują Revella ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Października 2015 Autor Share Napisano 7 Października 2015 Mam takie pytanie... Czy może ktoś z Szanownych wie, gdzie szukać możliwości wykonania elementów szklanych? To znaczy takiego miejsca gdzie można by zamówić wykonanie szyb w celu zastąpienia plastikowych. Ktoś może coś takiego "testował"? Z góry dzięki za wszystkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Chodzi Ci o szkło w sensie materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Października 2015 Autor Share Napisano 7 Października 2015 Chodzi Ci o szkło w sensie materiału? Dokładnie tak. Chodzi o zastąpienie plastikowych szyb, normalnym szkłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Powodzenia, chyba będziesz pierwszy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Października 2015 Autor Share Napisano 7 Października 2015 Ku "zmartwieniu" jednych i "radości" drugich informuje, że przeważyła opcja "futurystyczna i wsiowa" prezentowana na poprzedniej stronie. Żółte i czerwone już są, czarny matowy robi sam Pocher, a takiego jak ten nie ma. Samochodzik jest dość kosmiczny, to i może mieć nieco kosmiczną stylizację. Jak się komuś nie podoba to trudno... Ten srebrny na masce zdaje się, że będzie w sam raz. Trochę go jeszcze zgasi bezbarwny, ale to już jutro, bo chcę od razu testować też czarną farbę w kierunku GX2 chyba... Powodzenia, chyba będziesz pierwszy ;) Niestety, nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi