Demonion Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Rozpoczęty chyba z półtora do dwóch tygodni temu. Na chwilę wszystkie elementy na sucho miejscami połapane patafixem. Jeszcze przed szlifem więc nie zwracać uwagi na zadziory . Nie mam jeszcze pomysłu co do malowania i odznaczeń. Dojdą do niego fruile za jakiś czas, w przyszłym tygodniu dopełznie lufa i km wieżowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Fajna maszyna, czekam na postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 No to też pooglądam. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Mnie od jakiegoś czasu kusi jakas trojeczka, wiec będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Czym różni się ten wydech od innych (nie chodzi mi o kształt sam)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 2 Października 2015 Autor Share Napisano 2 Października 2015 Czym różni się ten wydech od innych (nie chodzi mi o kształt sam)? Posiada zawór zwrotny i głębiej brodzi w rzekach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Generalnie III i IV to jak dla mnie najładniejsze czołgi. Działaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 Dzięki za objaśnienie. Tak przy okazji Ausf. M i J Brytyjczycy w Afryce nazywali Mark III Special przez długą lufę. Podpatruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 Tak przy okazji Ausf. M i J Brytyjczycy w Afryce nazywali Mark III Special przez długą lufę. Wersja L była w Afryce ale czy M to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 5 Października 2015 Share Napisano 5 Października 2015 Czesc, mam pytanie ja on jest wielki? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 5 Października 2015 Autor Share Napisano 5 Października 2015 Czesc, mam pytanie ja on jest wielki?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Zrobię zdjęcie z jakimś przedmiotem. Pracę powoli do przodu. Zdjęcia słabe. Część bambetli luzem: I niestety nie byłbym sobą jakbym czegoś nie sknocił. Poniosła mnie mnie euforia i zamiast małe kropki ca maznęło mi się więcej. Podczas nakładania blaszki wysunęła mi się z palców i nastąpiło doklejenie (nie udało się tego rozkleić Rozpuszczalnikiem do ca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 5 Października 2015 Share Napisano 5 Października 2015 Musi puścić debonderem, namocz to co sklejone i poczekaj kilka godzin , mi ten wamodowski nawet rozkleja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 5 Października 2015 Autor Share Napisano 5 Października 2015 Musi puścić debonderem, namocz to co sklejone i poczekaj kilka godzin , mi ten wamodowski nawet rozkleja. Ten co mam to o dupę idzie rozbić, na dniach podejdę do modelarskiego (malusi sklepik) może coś będzie na stanie. PS. Troszkę inaczej te dziadostwo zapodałem i puściło. Powierzchnia już oczyszczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 5 Października 2015 Share Napisano 5 Października 2015 Śledzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 A ja- kibicuję! bazylms napisał już, co sądzi o Pz III- ja podzielam to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Wersja L była w Afryce ale czy M to nie wiem. W muzeum w Munster jest Pz.Kpfw III Ausf. M z Afryki: http://forum.valka.cz/topic/view/6406/Pz-Kpfw-III-Ausf-M Pz.Kpfw. III Ausf. M ("Niebieski 860") powstał pod koniec 1942 roku został następnie przewieziony do Afryki Północnej, gdzie został przydzielony do sPzAbt 504. Na początku maja 1943 roku czołg został zniszczony przez własną załogę 20 km na zachód od Tunisu, aby uniknąć dostania sprawnego pojazdu w ręce Aliantów. Pojazd pokazany znajduje się teraz w wystawie Panzermuseum Munster w Niemczech, gdzie był transportowany z Tunezji w 1986 roku (foto © Radek Havelka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 7 Października 2015 Autor Share Napisano 7 Października 2015 Amadem poszerzyłeś moją wiedzę . Lufy dopełzły i można dalej dłubać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 8 Października 2015 Autor Share Napisano 8 Października 2015 Ciąg dalszy: Tutaj ujawniło się kilka niedoróbek, którymi muszę się zając - ślepnę czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 Starość nie radość, he, he. Ja u siebie też nie wszystko zauważyłem. Dopiero foty i koledzy pomogli. Fajnie ci ta trójka wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 3 Listopada 2015 Autor Share Napisano 3 Listopada 2015 No to koniec składania brakuje tylko pręcika na dachu wieży. Mam dylemat czy otworzyć włazy, czy też pozostawić je zamknięte. Malunki za jakiś czas z uwagi na braki materiałowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Jak nie masz w planie obsadzić ich figurkami to raczej zamknięte. Środek dość pustką świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 11 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Baza pod zdrapki. teraz wypadało by jakąś ofiarę złożyć by czegoś nie spaprać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Ładna trojeczka się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Ma pewiennurok w sobie ta maszynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Wszyscy lubią rude! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi