Jump to content

Pz.Kpfw. III M, Dragon 1:35

Demonion
 Share

Recommended Posts

Rozpoczęty chyba z półtora do dwóch tygodni temu. Na chwilę wszystkie elementy na sucho miejscami połapane patafixem. Jeszcze przed szlifem więc nie zwracać uwagi na zadziory . Nie mam jeszcze pomysłu co do malowania i odznaczeń.

9a794862ac52a0825ac2ef787f83e6fe.jpg

DSC00779_Fotor.jpg

DSC00780_Fotor.jpg

DSC00781_Fotor.jpg

Dojdą do niego fruile za jakiś czas, w przyszłym tygodniu dopełznie lufa i km wieżowy.

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Czesc, mam pytanie ja on jest wielki?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zrobię zdjęcie z jakimś przedmiotem.

Pracę powoli do przodu. Zdjęcia słabe.

DSC00784_Fotor.jpg

DSC00787_Fotor.jpg

Część bambetli luzem:

DSC00790_Fotor.jpg

I niestety nie byłbym sobą jakbym czegoś nie sknocił. Poniosła mnie mnie euforia i zamiast małe kropki ca maznęło mi się więcej. Podczas nakładania blaszki wysunęła mi się z palców i nastąpiło doklejenie (nie udało się tego rozkleić Rozpuszczalnikiem do ca)

DSC00793_Fotor.jpg

Musi puścić debonderem, namocz to co sklejone i poczekaj kilka godzin , mi ten wamodowski nawet rozkleja.
Ten co mam to o dupę idzie rozbić, na dniach podejdę do modelarskiego (malusi sklepik) może coś będzie na stanie.

PS. Troszkę inaczej te dziadostwo zapodałem i puściło. Powierzchnia już oczyszczona

Wersja L była w Afryce ale czy M to nie wiem.

W muzeum w Munster jest Pz.Kpfw III Ausf. M z Afryki:

http://forum.valka.cz/topic/view/6406/Pz-Kpfw-III-Ausf-M

Pz.Kpfw. III Ausf. M ("Niebieski 860") powstał pod koniec 1942 roku został następnie przewieziony do Afryki Północnej, gdzie został przydzielony do sPzAbt 504. Na początku maja 1943 roku czołg został zniszczony przez własną załogę 20 km na zachód od Tunisu, aby uniknąć dostania sprawnego pojazdu w ręce Aliantów. Pojazd pokazany znajduje się teraz w wystawie Panzermuseum Munster w Niemczech, gdzie był transportowany z Tunezji w 1986 roku (foto © Radek Havelka)

• 4 weeks later...
  • 9 months later...