Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Świetnie położyłeś ten podkład, czekam na malowanko!!!!!!!!

Fajnie że planujesz wrzucić cześć figurek z powyższego zestawu!

Pozdrawiam!

Napisano

Pomalowałem, obiłem, filtrowałem i pobrudziłem mój model:)

Kilka fotek:

fc556af28b2c05c8gen.jpg

a4dfa8012d643ab1gen.jpg

483cd92d1b87d2a5gen.jpg

Pozdrawiam!

Ponawiam pytanie:

Może ktoś pomóc przy doborze farb to tego zestawu z figurkami ???

Napisano

KW-2 szukałem, bo wiem, że dragon wydał zestaw 6744 Soviet Infantry Winter 1941 w podobnych mundurach no i.... klapa. Otóż podał numer wszystkich farb poza tymi od płaszczy, ale jeżeli cokolwiek może Ci pomóc - polecam to http://www.aliexpress.com/item/NEW-Dragon-6744-Models-1-35-Soviet-Infantry-Winder-1941-4-fig-Plastic-Model-Kit-Free/32361507694.html - pod linkiem znajdziesz zdjęcia tyłu opakowania z podanymi farbami Gunze Hobby Color.

Pozdrawiam

Napisano
jak dla mnie to cleanlux, za gęsta farba.

olej ten rozcieńczalnik pactry i użyj zwykłej wody

Podpinam się pod tą opinią , model wygląda jakby go z dna rzeki wyciągnęli ,troszkę .

Napisano

Powiem tak kolego. Daj sobie spokój z dioramami, pigmentami, washami, blachami. Sklej jeden model na spokojnie jak go bozia stworzyła. Bo to ci kompletnie nie wychodzi.

Napisano

14ab3e5716725827gen.jpg

Próbowałem trochę zetrzeć ale nic więcej prócz zamalowania tego to się nie da zrobić:)

Chciałem zrobić mocno obity czołg...ale jak widać przedobrzyłem!

No trudno, może na dioramce z roślinkami , figurkami będzie wyglądało fajniej:)

Pozdrawiam!

PS. To białe to małe próby ze śniegiem w zakamarkach (ale nie patrzcie na to bo to wersja robocza)

Napisano
Napisano
Z tym kolorem to uważaj, bo często ten ze strony nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

Wiem:)

No ale co mi pozostaje...

Może się uda.

Pozdrawiam!

PS.1 Niedługo parę fotek pomalowanego płomienia bo czas leci a ja w lesie a jeszcze Revell do malowania także biorę się ostro z robotę!:)

Napisano
(ale nie patrzcie na to bo to wersja robocza)

Obiecuje zamknę oczy.

A tak na serio to płomienie, dym itp. robione z waty dobrze na dioramach nie wyglądają. Zazwyczaj wychodzi odstające niewiadome co.

Jedynie osoby z doświadczeniem.

Możesz oczywiście spróbować i dać do oceny. Ale nie napalaj się i nie klej na stałe.

Napisano

Myślałem, że wyrobię się z tą dioramą i tym Rafale M od Revella, ale wypadła mi taka sprawa, że do końca listopada, a może jeszcze trochę dłużej na modelarstwo czasu niestety nie będzie!

Z tą dioramką to jeszcze trochę jest do zrobienia a z Revellem jeszcze więcej...a zostanie mi zaledwie może nie całe trzy tygodnie (jak i nie mniej)

Już wcześniej nie miałem dużo czasu ale jakoś dawałem radę i myślałem, że będzie tak już do końca konkursu, ale jak to życie coś mi wystrugało i nie wyrobie się po prostu!:(

Niedługo przerwa świąteczna więc bym wtedy na pewno coś podłubał ale teraz nie zbyt...:(

No cóż zobaczymy co się da zrobić, ale chyba dwóch warsztatów to przez niecałe trzy tygodnie to nie pociągnę...

Nie mówię o tym, że jeszcze przy okopie trochę roboty (troszeczkę)

W razie co to poproszę o zamknięcie warsztatu i przeniesienie do pancerki gdzie jak będę miał czas to go do kończę

Pozdrawiam i zobaczę co się jeszcze da zrobić...

Napisano
ale chyba dwóch warsztatów to przez niecałe trzy tygodnie to nie pociągnę...

To pociągnij jeden, może wtedy się wyrobisz...

Pozdrawiam

No jeden na pewno muszę poddać:(

• 1 month later...