KW-2 Napisano 20 Października 2015 Autor Share Napisano 20 Października 2015 Planuję wrzucić figurki (część) z tego zestawu: http://www.mojehobby.pl/products/Soviet-machine-gun-with-crew-winter-uniform.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 23 Października 2015 Autor Share Napisano 23 Października 2015 Komentujcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 23 Października 2015 Share Napisano 23 Października 2015 Świetnie położyłeś ten podkład, czekam na malowanko!!!!!!!! Fajnie że planujesz wrzucić cześć figurek z powyższego zestawu! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 23 Października 2015 Super Moderator Share Napisano 23 Października 2015 Adamerio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 27 Października 2015 Autor Share Napisano 27 Października 2015 Dzięki hehe Może ktoś pomóc przy doborze farb to tego zestawu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 28 Października 2015 Autor Share Napisano 28 Października 2015 Pomalowałem, obiłem, filtrowałem i pobrudziłem mój model:) Kilka fotek: Pozdrawiam! Ponawiam pytanie: Może ktoś pomóc przy doborze farb to tego zestawu z figurkami ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 28 Października 2015 Share Napisano 28 Października 2015 jak dla mnie to cleanlux, za gęsta farba. olej ten rozcieńczalnik pactry i użyj zwykłej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek4577 Napisano 28 Października 2015 Share Napisano 28 Października 2015 KW-2 szukałem, bo wiem, że dragon wydał zestaw 6744 Soviet Infantry Winter 1941 w podobnych mundurach no i.... klapa. Otóż podał numer wszystkich farb poza tymi od płaszczy, ale jeżeli cokolwiek może Ci pomóc - polecam to http://www.aliexpress.com/item/NEW-Dragon-6744-Models-1-35-Soviet-Infantry-Winder-1941-4-fig-Plastic-Model-Kit-Free/32361507694.html - pod linkiem znajdziesz zdjęcia tyłu opakowania z podanymi farbami Gunze Hobby Color. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 28 Października 2015 Share Napisano 28 Października 2015 jak dla mnie to cleanlux, za gęsta farba. olej ten rozcieńczalnik pactry i użyj zwykłej wody Podpinam się pod tą opinią , model wygląda jakby go z dna rzeki wyciągnęli ,troszkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 28 Października 2015 Share Napisano 28 Października 2015 Powiem tak kolego. Daj sobie spokój z dioramami, pigmentami, washami, blachami. Sklej jeden model na spokojnie jak go bozia stworzyła. Bo to ci kompletnie nie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 31 Października 2015 Autor Share Napisano 31 Października 2015 Próbowałem trochę zetrzeć ale nic więcej prócz zamalowania tego to się nie da zrobić Chciałem zrobić mocno obity czołg...ale jak widać przedobrzyłem! No trudno, może na dioramce z roślinkami , figurkami będzie wyglądało fajniej:) Pozdrawiam! PS. To białe to małe próby ze śniegiem w zakamarkach (ale nie patrzcie na to bo to wersja robocza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 1 Listopada 2015 Autor Share Napisano 1 Listopada 2015 Czy taka wielkość płomienia starczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 1 Listopada 2015 Share Napisano 1 Listopada 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 1 Listopada 2015 Autor Share Napisano 1 Listopada 2015 No to chyba jest dobry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Listopada 2015 Share Napisano 1 Listopada 2015 Za gruby przy wylocie lufy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 1 Listopada 2015 Autor Share Napisano 1 Listopada 2015 Za gruby przy wylocie lufy. Spróbuję go trochę odchudzić (przy wylocie) A i farba na płaszcze to będzie to http://www.mojehobby.pl/products/Khaki.html Najbardziej podobny do tych na opakowaniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Z tym kolorem to uważaj, bo często ten ze strony nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 4 Listopada 2015 Autor Share Napisano 4 Listopada 2015 Z tym kolorem to uważaj, bo często ten ze strony nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Wiem:) No ale co mi pozostaje... Może się uda. Pozdrawiam! PS.1 Niedługo parę fotek pomalowanego płomienia bo czas leci a ja w lesie a jeszcze Revell do malowania także biorę się ostro z robotę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 9 Listopada 2015 Share Napisano 9 Listopada 2015 (ale nie patrzcie na to bo to wersja robocza) Obiecuje zamknę oczy. A tak na serio to płomienie, dym itp. robione z waty dobrze na dioramach nie wyglądają. Zazwyczaj wychodzi odstające niewiadome co. Jedynie osoby z doświadczeniem. Możesz oczywiście spróbować i dać do oceny. Ale nie napalaj się i nie klej na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 15 Listopada 2015 Autor Share Napisano 15 Listopada 2015 Myślałem, że wyrobię się z tą dioramą i tym Rafale M od Revella, ale wypadła mi taka sprawa, że do końca listopada, a może jeszcze trochę dłużej na modelarstwo czasu niestety nie będzie! Z tą dioramką to jeszcze trochę jest do zrobienia a z Revellem jeszcze więcej...a zostanie mi zaledwie może nie całe trzy tygodnie (jak i nie mniej) Już wcześniej nie miałem dużo czasu ale jakoś dawałem radę i myślałem, że będzie tak już do końca konkursu, ale jak to życie coś mi wystrugało i nie wyrobie się po prostu!:( Niedługo przerwa świąteczna więc bym wtedy na pewno coś podłubał ale teraz nie zbyt...:( No cóż zobaczymy co się da zrobić, ale chyba dwóch warsztatów to przez niecałe trzy tygodnie to nie pociągnę... Nie mówię o tym, że jeszcze przy okopie trochę roboty (troszeczkę) W razie co to poproszę o zamknięcie warsztatu i przeniesienie do pancerki gdzie jak będę miał czas to go do kończę Pozdrawiam i zobaczę co się jeszcze da zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 15 Listopada 2015 Share Napisano 15 Listopada 2015 ale chyba dwóch warsztatów to przez niecałe trzy tygodnie to nie pociągnę... To pociągnij jeden, może wtedy się wyrobisz... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 15 Listopada 2015 Autor Share Napisano 15 Listopada 2015 ale chyba dwóch warsztatów to przez niecałe trzy tygodnie to nie pociągnę... To pociągnij jeden, może wtedy się wyrobisz... Pozdrawiam No jeden na pewno muszę poddać:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 23 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2015 No niestety się nie wyrobiłem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 23 Grudnia 2015 Share Napisano 23 Grudnia 2015 Ale my i tak czekamy na efekt końcowy, więc nie odpuszczaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 26 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2015 No efekt będzie, ale wykorzystam ten model na innej dioramie na której na relacje zapraszam tu viewtopic.php?f=90&t=52056 Dla zainteresowanych: viewtopic.php?f=59&t=52069 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi