jureczek Napisano 24 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2016 Mitrandir dobre Jak się spituli, nie wypada używać bardziej dosadnych określeń,to ma się pretensje do całego świata Panowie jest OK Dziękuje za wyrozumiałość Działam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VDR Napisano 24 Stycznia 2016 Share Napisano 24 Stycznia 2016 ta... czym się różni teoria od praktyki??? Teoretycznie niczym Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego. Kiedy łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 28 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2016 Fajne te mądrości U mnie jakoś się nie sprawdzają ,praktyka z teoria nie chcą iść w parze. Oszklenie spitulone ,dopieszczam ,całość może przypomina Mi-24 ,ale modelem to jeszcze nie jest. Wiatrak jest na ukończeniu.Jak dopisze pogoda i czas pstryknę fotki Mitrandir robiąc porządki z modelarskimi ''gratami'' znalazłem -kiedyś dostałem od sąsiada-poddał się,taki wiatraczek. Ponieważ nabrałem trochę apetytu na śmigłowce to jest chyba Mi-17 ze Zwezdy brak pudla i instrukcji, Skala 1:72.Odmładzam chemie modelarska.To może przy Twojej pomocy uda mi się zrobić porządny helikopter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 28 Stycznia 2016 Share Napisano 28 Stycznia 2016 Cześć...niestety model tej firmy jest tylko podobny do MI-17.....element jakim jest całe przednie oszklenie jest do kitu.....i strasznie psuje wygląd tego śmigłowca.......najbardziej przypominającym MI-17 zestawem w tej skali jest jak narazie HOBBY BOSS... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Fajne te mądrościU mnie jakoś się nie sprawdzają ,praktyka z teoria nie chcą iść w parze. Oszklenie spitulone ,dopieszczam ,całość może przypomina Mi-24 ,ale modelem to jeszcze nie jest. Wiatrak jest na ukończeniu.Jak dopisze pogoda i czas pstryknę fotki Mitrandir robiąc porządki z modelarskimi ''gratami'' znalazłem -kiedyś dostałem od sąsiada-poddał się,taki wiatraczek. Ponieważ nabrałem trochę apetytu na śmigłowce to jest chyba Mi-17 ze Zwezdy brak pudla i instrukcji, Skala 1:72.Odmładzam chemie modelarska.To może przy Twojej pomocy uda mi się zrobić porządny helikopter? Niestety jak to Sławek Ci napisał, nie jest to najlepszy model Jak Ci Jureczku nie przeszkadzają błędy merytoryczne tego modelu, to zawsze warto choćby dla podniesienia poziomu warsztatu PS a jak kabinki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 30 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2016 Wiatrak skończony Wyszło nie za ciekawie,brak wprawy,ale już po-- jolem w czym rzecz. Następne będą już extra W mojej dziupli nie mam jeszcze dobrego oświetlenia,wiec do końcowych zdjęć muszę wyjść na powietrze..Mialem dziś ale pogoda fe,fe Mozę jutro wezmę wnuki i model ,pożyczam aparat,mam ładne plenery ,to zrobię fotki do galerii Ja oceniam swoja prace na 4,5 w 10-cio stopniowej skali Jednak opinia będzie należała do Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 31 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2016 Do wtorku leje ,wiec nici z fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 3 Lutego 2016 Autor Share Napisano 3 Lutego 2016 Koledzy dzięki Waszej pomocy,udało mi się skończyć helikopter Mi-24 Jest to mój pierwszy poważny warsztat i pierwszy powiedzmy ''model'' Popełniłem sporo błędów ,spaprałem oszklenie i wiele detali Zresztą nie będę dużo gadał,pochwal się nie spodziewam a krytykę przyjmę z pokora Oceniajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Niestety widać perturbacje z owiewkami. Nie wiem tez czy nie powinien bardziej siedzieć na podwoziu głównym, tak to model całkiem udany, a pierwsze fotki bardzo klimatyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 3 Lutego 2016 Autor Share Napisano 3 Lutego 2016 Ponieważ model taki sobie, chciałem go pokazać na tle troszeńkę przypominającym Afganistan sugerując się tym ,ze fotka jako obraz ,wyretuszuje niedognieciona moich wypocin Zawieszenie główne 3 razy się łamało nie chciałem już poprawiać.Jak ktoś oglądał warsztat to klejenie i masa poprawek.Ciesze się ze dociaglem do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Ja Jureczku osobiście gratuluje Ci ze dałeś rade dobrnąć do końca bo to bardzo ważne Model sam w sobie nie powala ale na pewno z każdym następnym będzie lepiej , chociaż bardzo podoba mi się podstawka i to ze w cała prace włożyłeś tyle serca Oglądałem twój warsztat od początku i daje on wiele motywacji innym , żeby nie bać się ruszać z pracami do przodu i owe prace pokazywać innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Zdjęcia świetne Co prawda, te na których widać kartoflisko nie są już tak atrakcyjne, ale na kilku udało Ci się uchwycić klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 Gratki z ukończenia modelu. Mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Lutego 2016 Super Moderator Share Napisano 5 Lutego 2016 Witam. Jak ukończony, to zasłużył na galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VDR Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 Wbrew pozorom ja jako początkujący z takich warsztatów czerpię bardzo dużo, czasami znacznie więcej niż z warsztatów mistrzów bo tam często gładko i bezboleśnie. Worek doświadczenia buduje się na własnym garbie ale również na doświadczeniach innych i z pewnością boje i potyczki z plastikową czy żywiczną materią go napełniają. Pierwsza fota mega klimatyczna, a sam model po tylu perturbacjach nie wygląda źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 Fajny, ma klimacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 6 Lutego 2016 Autor Share Napisano 6 Lutego 2016 Panowie ciesze się ,ze podobają się zdjęcia Chciałem pstryknąć więcej ale zmarzłem, wiało , tylko 3 stopnie Celsiusza i balem się ,ze wiatrak odleci Klimacik zdjęć dzięki Waszym sugestia, no i żeby zamaskować niedoróbki wiatraka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi