Jump to content

Heinkel He111 P-2 - 1/72 Airfix - wideorelacja

Duży Modelarz
 Share

Recommended Posts

Dostałem na urodziny model bombowca Heinkel He111 P-2 firmy Airfix. Mam rozgrzebane dwa inne modele, także na razie nie będę się zabierał za jego budowę, ale nagrałem recenzję. Może się przyda komuś, kto zastanawia się nad kupnem tego modelu.

Pozdrawiam i życzę miłego oglądania.

Film nr 1 - Recenzja zestawu.

https://www.youtube.com/watch?v=KddCRrvd0dM&ab_channel=BigModeller

• 5 months later...

Ja ją zmywam mieszanką wody i izopropylu, inni próbowali też wódkę i dawała radę Schnie szybko i się nie zapada. Przynajmniej mi się nie zdarzyło, żeby się odkształciła przy schnięciu, ale też nie nakładam grubych warstw. Często zabieram się do zmywania już po godzinie, ale trzeba to robić delikatnie.

Ogólnie, jeszcze nikt mi nie napisał, że spróbował tej szpachli i się zawiódł, zrób eksperyment - nie wychodzi to jakoś bardzo drogo.

Pozdrawiam

• 1 month later...

Baaardzo fajnie zrobione

Nie ma dłużyzn i pitolenia bez sensu, materiał zrobiony profesionalnie, bez lansowania autora i pokazywania zbędnych spraw,sam konkret i kilka fajnych pomysłów.

Dla mnie to jeden z najlepszych filmików instruktażowych jakie ostatnio widziałem.

Dobra robota !

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Chyba taki sam jak w twoim. Mam problem, bo kupiłem z ciekawości zestaw farb od hataki do niego, który jak się okazało zawierał starą formułe (farba prawie nie leciała, a jak już coś po ogromnym rozcieńczeniu przeszło przez dyszę od aero to krycie bylo okropne), więc napisałem do obsługi klienta, żeby wysłali mi nową formułę. Paczka doszła, przetestowałem "nowe" farby na aero i tak samo jak wcześniej. I teraz utknąłem z 2 zestawami od hataki i kupionymi na wakacjach pactrami do 109-ki. Czy istnieje jakiś sposób, żeby farby hataka stały sięzdatne do użycia?