Duży Modelarz Napisano 20 Grudnia 2015 Share Napisano 20 Grudnia 2015 Dostałem na urodziny model bombowca Heinkel He111 P-2 firmy Airfix. Mam rozgrzebane dwa inne modele, także na razie nie będę się zabierał za jego budowę, ale nagrałem recenzję. Może się przyda komuś, kto zastanawia się nad kupnem tego modelu. Pozdrawiam i życzę miłego oglądania. Film nr 1 - Recenzja zestawu. https://www.youtube.com/watch?v=KddCRrvd0dM&ab_channel=BigModeller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 24 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2015 Działający link: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 24 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2015 U mnie działa, nawet w tej chwili, może ktoś jeszcze potwierdzić czy są problemy z filmem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 23 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2016 Pół roku minęło, ale w końcu się wziąłem za ten model. Zapraszam na film Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 23 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2016 Ja ją zmywam mieszanką wody i izopropylu, inni próbowali też wódkę i dawała radę Schnie szybko i się nie zapada. Przynajmniej mi się nie zdarzyło, żeby się odkształciła przy schnięciu, ale też nie nakładam grubych warstw. Często zabieram się do zmywania już po godzinie, ale trzeba to robić delikatnie. Ogólnie, jeszcze nikt mi nie napisał, że spróbował tej szpachli i się zawiódł, zrób eksperyment - nie wychodzi to jakoś bardzo drogo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 23 Czerwca 2016 Share Napisano 23 Czerwca 2016 Ja polecam choć obecnie zdradzam ją z CA - mam w końcu dobry debonder. Zmywam domowym x-20a - wamod wydawał mi się zbyt mocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 8 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2016 Zapraszam na kolejny odcinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Ładniutko sobie poczynasz, zazdroszczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Baaardzo fajnie zrobione Nie ma dłużyzn i pitolenia bez sensu, materiał zrobiony profesionalnie, bez lansowania autora i pokazywania zbędnych spraw,sam konkret i kilka fajnych pomysłów. Dla mnie to jeden z najlepszych filmików instruktażowych jakie ostatnio widziałem. Dobra robota ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 25 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2016 No to skoro się podobało to macie następny odcinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 25 Sierpnia 2016 Share Napisano 25 Sierpnia 2016 fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Lubię oglądać Twoje filmiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 24 Października 2016 Autor Share Napisano 24 Października 2016 Zapraszam na ostatni odcinek z serii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matee Napisano 25 Października 2016 Share Napisano 25 Października 2016 Niezły. Robię ten sam. Jakiej firmy farb użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 25 Października 2016 Autor Share Napisano 25 Października 2016 Tamiya - XF-61 Dark Green, XF-27 Black Green, XF-23 Light Blue. Takie odpowiedniki wskazała mi ta tabela: http://hobby-modelarski.pl/pl/n/1 (nie jestem w 100% pewny czy prawidłowo, ale coś trzeba było wybrać). Zdecydowałeś się już, który wzór malowania wybierzesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matee Napisano 26 Października 2016 Share Napisano 26 Października 2016 Chyba taki sam jak w twoim. Mam problem, bo kupiłem z ciekawości zestaw farb od hataki do niego, który jak się okazało zawierał starą formułe (farba prawie nie leciała, a jak już coś po ogromnym rozcieńczeniu przeszło przez dyszę od aero to krycie bylo okropne), więc napisałem do obsługi klienta, żeby wysłali mi nową formułę. Paczka doszła, przetestowałem "nowe" farby na aero i tak samo jak wcześniej. I teraz utknąłem z 2 zestawami od hataki i kupionymi na wakacjach pactrami do 109-ki. Czy istnieje jakiś sposób, żeby farby hataka stały sięzdatne do użycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 26 Października 2016 Share Napisano 26 Października 2016 Naprawdę HATAKA to aż taki szmelc? A liczą jak za zborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 27 Października 2016 Autor Share Napisano 27 Października 2016 Nie miałem do czynienia z farbami tej firmy (może i dobrze :P). Popróbuj z różnymi rozcieńczalnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi