DarkWing Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 Witam Model troszkę inny tematycznie ale... wciąż model . Troszkę taki DieCast - złożony bez fajerwerków - lekki wash i cieniowanie - głównie silnik. Z dodatków tylko "wiekowa" gazetka i fabryczny katalog. Części dostarczyło DeAgostini w znany już wszystkim sposób prenumeraty, jednak ja kupiłem po jej zakończeniu na jednym z portali aukcyjnych jako całość. Musiałem reklamować kilka części (zamiast tylnych lewych drzwi były 2x przednie) i pomimo zakończenia prenumeraty nie było z tym żadnych problemów. Firma przysłała nowe, poprawne części na swój koszt. Zdjęcia zrobione niedawno, model złożony dość dawno więc może miejscami być lekko gdzieniegdzie zakurzony - sorry. Skala 1:8 więc troszkę tej blachy jest... no i waga słuszna. Jeśli ktoś byłby zainteresowany nabyciem takiej Warszawy - gotowej - to ta jest na zbyciu. Rocznik ~'52, przebieg fabryczny, mało jeżdżona Sprzedaż lub zamiana na modele (cywile-1:12, pancerka-1:16, okręty-1-200) To tak przy okazji.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kret69 Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 A ktoz to sie w Wejherowie w tych czasach taka Warszawa rozbijal? Model piekny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elefantes Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 Nooo, bardzo piękny. Super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jureczek Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 Super auteczko A ja taka jeździłem ,co prawda jako pasażer . Co mnie zdiwilo ? kolor zegarów .Nie spotkałem koloru czerwonego tarcz,był raczej szary i kremowy. Czytałem "Głos Robotniczy",Trybunę rzadko Odwaliłeś kawałek pięknej roboty. Gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kret69 Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 W sumie moglbys dac do bagaznika wedzona makrele zawinieta w Trybune. Wedzona makrela nie z gazety juz nie smakuje tak samo. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 Piękna...nic dodać nic ująć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamman Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 GWA to nie Wejherowo. A model ładny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 Może się wygłupię, bardzo ładna Warszawa, ale to nie jest "trochę diecast" tylko całkiem diecast. Co to ma wspólnego z modelarstwem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wisa Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 Nic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kret69 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 GWA to nie Wejherowo. A model ładny. A co? Pamietaj, ze to sprzed reformy administracyjnej oznaczenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkWing Posted January 16, 2016 Author Share Posted January 16, 2016 Panowie, numery rej. GWA xxxx to stare tablice dla Gorzowa Wielkopolskiego (jedne z , były jeszcze GO..) Dziękuje też za słowa uznania i cieszę się, że model się podoba. Może się wygłupię, bardzo ładna Warszawa, ale to nie jest "trochę diecast" tylko całkiem diecast.Co to ma wspólnego z modelarstwem ? Nic Różne są sposoby na modelarstwo, a "DieCast" oznacza posiadanie modelu już złożonego, czyli gotowego. Warszawę trzeba było jednak złożyć samodzielnie. Propozycja sprzedaży lub zamiany jest poważna i ciągle aktualna ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blacman Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 piękny model.... gratuluję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts