Reytan Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 Ostatnio popularno się zrobiło z "modelami" Metal Earth - postanowiłem sam sprawdzić jak rzecz się prezentuje ;) Piszę "modele" w cudzysłowie, bo wiem, że wiele osób może mieć konserwatywne poglądy Tym niemniej jest to model, ino inny ;) Najpierw mały inbox - dużo po chińczykowemu, ale ogółem dobra oprawa: Model będzie się świecił jak lustro - po złożeniu raczej nie będę go malował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 Bardzo mnie tym zaintrygowałeś - ciekaw jestem efektu końcowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 Reytan - wszystko z blach? kurde, to się "zajedziesz" przy układzie jezdnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reytan Napisano 31 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2015 Reytan - wszystko z blach? kurde, to się "zajedziesz" przy układzie jezdnym... No, trochę jak składanie modelu z samych metalowych elementów waloryzacyjnych :P Jak dotąd jeden już złożyłem - Tiger I - i rzeczywiście najwięcej roboty przy układzie jezdnym było (ale przy normalnej plastikowej pancerce to przeważnie właśnie przy tym najwięcej pracy ) Zdjęcie na szybko poprzednika (wiem, nie umiem robić zdjęć...): Na zdjęciach może nie widać ale szczegóły ma całkiem fajne - w tym nawet wyryty zimmerit ;P Nie jest to na pewno dobre odwzorowanie oryginału - traktuję to bardziej jako ciekawostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 31 Grudnia 2015 Share Napisano 31 Grudnia 2015 Chetnie podejrze, jak to wyjdzie. Mi z tej serii przypadl jedynie mech z serii HALO I zwierzatka (takie robotyczne wychodza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Grudnia 2015 Share Napisano 31 Grudnia 2015 Kształt lufy przypomina... no mniejsza z tym Ciekawa wariacja na temat modelarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 2 Stycznia 2016 Share Napisano 2 Stycznia 2016 Eh...z tego to tylko jakieś sajfaj ,fajnie wygląda,na realizm to nie ma co liczyć.Jeśli koniecznie chcesz czołg z blaszek to polecam http://www.mojehobby.pl/products/tankietka-tankette-T-27-1-35.html nawet detal jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 2 Stycznia 2016 Share Napisano 2 Stycznia 2016 Nieeeee... No zaraz,zaraz... Najlepsze czolgi z blachy to armortek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Stycznia 2016 Share Napisano 2 Stycznia 2016 To żeś teraz Grzesiek pojechał. Przecież w jego cenie to już sobie przyzwoity samochód kupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 2 Stycznia 2016 Share Napisano 2 Stycznia 2016 No przyzwoity samochod potrzebny zeby go gdziekolwiek wytachac... Ale sa maniacy co biora. Inaczej by tego nikt nie fabrykowal. Popyt ksztaltuje podaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 To jakas masakra chlopie jest... Dobre jako trening dla kogos kto zaczyna prace z blachami w modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Od blachy ciężko Ci będzie zrobić dobre zdjęcie. Tym bardziej, że flesz bije Ci na wprost. Spróbuj oświetlać światłem odbitym, rozproszonym. Ale robota, jako taka ciekawa, będę dalej zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Model to faktycznie trochę ma do rzeczywistego pojazdu, ale ważne że masz radochę. Ciekawie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reytan Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2016 Kolejny wieczór, kolejne etapy: Stalowe gąski są, "wieża" (jeśli można tak mówić w przypadku moździerza) położona na opak na potrzeby zdjęcia :P Wszystko porządnie już rozbebeszone, ale zbliżam się do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reytan Napisano 7 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2016 Dalsze prace: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reytan Napisano 4 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2016 Rok zatoczył pełne koło, a ja dopiero teraz znajduję czas na wrzucenie tego metal earth'a Cóż... lepiej późno niż wcale. Ukończyłem go oczywiście dużo wcześniej... podobnie jak wszystkie czołgi jakie udało mi się dorwać w metalu (Tiger, T-34/85, Typ 97 Chi-Ha i M4 Sherman - może w wolnej chwili zaśmiecę nimi forum ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Grudnia 2016 Share Napisano 4 Grudnia 2016 Jak dla mnie całkowicie odjechana i bardzo fajna "sprawa". Szczere gratulacje, coś nowego i fajnego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi