Skocz do zawartości

Morser Karl Gerat MetalEarth 1:100-nieco inny rodzaj modelu

Reytan

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio popularno się zrobiło z "modelami" Metal Earth - postanowiłem sam sprawdzić jak rzecz się prezentuje ;) Piszę "modele" w cudzysłowie, bo wiem, że wiele osób może mieć konserwatywne poglądy Tym niemniej jest to model, ino inny ;)

Najpierw mały inbox - dużo po chińczykowemu, ale ogółem dobra oprawa:

IMG_0197_zpsmstlot9u.jpg

IMG_0201_zpswiwdxhni.jpg

Model będzie się świecił jak lustro - po złożeniu raczej nie będę go malował.

IMG_0203_zpso9qkkkmn.jpg

IMG_0206_zpsp4icvm8i.jpg

IMG_0204_zpsu0v3wjab.jpg

Reytan - wszystko z blach?

kurde, to się "zajedziesz" przy układzie jezdnym...

No, trochę jak składanie modelu z samych metalowych elementów waloryzacyjnych :P

Jak dotąd jeden już złożyłem - Tiger I - i rzeczywiście najwięcej roboty przy układzie jezdnym było (ale przy normalnej plastikowej pancerce to przeważnie właśnie przy tym najwięcej pracy ) Zdjęcie na szybko poprzednika (wiem, nie umiem robić zdjęć...):

IMG_0004_zpsqvnoutio.jpg

IMG_0006_zpsd7fk6c8d.jpg

Na zdjęciach może nie widać ale szczegóły ma całkiem fajne - w tym nawet wyryty zimmerit ;P Nie jest to na pewno dobre odwzorowanie oryginału - traktuję to bardziej jako ciekawostkę.

Chetnie podejrze, jak to wyjdzie.

Mi z tej serii przypadl jedynie mech z serii HALO I zwierzatka (takie robotyczne wychodza).

Nieeeee... No zaraz,zaraz... Najlepsze czolgi z blachy to armortek.

No przyzwoity samochod potrzebny zeby go gdziekolwiek wytachac... Ale sa maniacy co biora. Inaczej by tego nikt nie fabrykowal. Popyt ksztaltuje podaz.

To jakas masakra chlopie jest... Dobre jako trening dla kogos kto zaczyna prace z blachami w modelach.

Kolejny wieczór, kolejne etapy:

1_zpsqpzadoat.png

IMG_0252_zpsvabthpug.jpg

IMG_0258_zpsncqcizkx.jpg

Stalowe gąski są, "wieża" (jeśli można tak mówić w przypadku moździerza) położona na opak na potrzeby zdjęcia :P

IMG_0257_zpsxixkp9ep.jpg

IMG_0262_zpsq0bvf1ub.jpg

IMG_0264_zps2ennh6vm.jpg

IMG_0265_zpsp6hkzvxi.jpg

Wszystko porządnie już rozbebeszone, ale zbliżam się do końca

• 10 months later...

Rok zatoczył pełne koło, a ja dopiero teraz znajduję czas na wrzucenie tego metal earth'a Cóż... lepiej późno niż wcale.

Ukończyłem go oczywiście dużo wcześniej... podobnie jak wszystkie czołgi jakie udało mi się dorwać w metalu (Tiger, T-34/85, Typ 97 Chi-Ha i M4 Sherman - może w wolnej chwili zaśmiecę nimi forum ;))

image101_zpsixyy5zto.jpg

image102_zpsmhraiy4d.jpg

image103_zpsqt7w356m.jpg

image104_zpsv8fmzyuj.jpg

image110_zpsohwtt1im.jpg