Reytan Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 Ostatnio popularno się zrobiło z "modelami" Metal Earth - postanowiłem sam sprawdzić jak rzecz się prezentuje ;) Piszę "modele" w cudzysłowie, bo wiem, że wiele osób może mieć konserwatywne poglądy Tym niemniej jest to model, ino inny ;) Najpierw mały inbox - dużo po chińczykowemu, ale ogółem dobra oprawa: Model będzie się świecił jak lustro - po złożeniu raczej nie będę go malował. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 Bardzo mnie tym zaintrygowałeś - ciekaw jestem efektu końcowego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 Reytan - wszystko z blach? kurde, to się "zajedziesz" przy układzie jezdnym... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reytan Posted December 31, 2015 Author Share Posted December 31, 2015 Reytan - wszystko z blach? kurde, to się "zajedziesz" przy układzie jezdnym... No, trochę jak składanie modelu z samych metalowych elementów waloryzacyjnych :P Jak dotąd jeden już złożyłem - Tiger I - i rzeczywiście najwięcej roboty przy układzie jezdnym było (ale przy normalnej plastikowej pancerce to przeważnie właśnie przy tym najwięcej pracy ) Zdjęcie na szybko poprzednika (wiem, nie umiem robić zdjęć...): Na zdjęciach może nie widać ale szczegóły ma całkiem fajne - w tym nawet wyryty zimmerit ;P Nie jest to na pewno dobre odwzorowanie oryginału - traktuję to bardziej jako ciekawostkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kret69 Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 Chetnie podejrze, jak to wyjdzie. Mi z tej serii przypadl jedynie mech z serii HALO I zwierzatka (takie robotyczne wychodza). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 Kształt lufy przypomina... no mniejsza z tym Ciekawa wariacja na temat modelarstwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzychuP Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Eh...z tego to tylko jakieś sajfaj ,fajnie wygląda,na realizm to nie ma co liczyć.Jeśli koniecznie chcesz czołg z blaszek to polecam http://www.mojehobby.pl/products/tankietka-tankette-T-27-1-35.html nawet detal jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
7urgen Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Nieeeee... No zaraz,zaraz... Najlepsze czolgi z blachy to armortek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 To żeś teraz Grzesiek pojechał. Przecież w jego cenie to już sobie przyzwoity samochód kupisz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
7urgen Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 No przyzwoity samochod potrzebny zeby go gdziekolwiek wytachac... Ale sa maniacy co biora. Inaczej by tego nikt nie fabrykowal. Popyt ksztaltuje podaz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
7urgen Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 To jakas masakra chlopie jest... Dobre jako trening dla kogos kto zaczyna prace z blachami w modelach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Od blachy ciężko Ci będzie zrobić dobre zdjęcie. Tym bardziej, że flesz bije Ci na wprost. Spróbuj oświetlać światłem odbitym, rozproszonym. Ale robota, jako taka ciekawa, będę dalej zaglądał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Model to faktycznie trochę ma do rzeczywistego pojazdu, ale ważne że masz radochę. Ciekawie wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reytan Posted January 5, 2016 Author Share Posted January 5, 2016 Kolejny wieczór, kolejne etapy: Stalowe gąski są, "wieża" (jeśli można tak mówić w przypadku moździerza) położona na opak na potrzeby zdjęcia :P Wszystko porządnie już rozbebeszone, ale zbliżam się do końca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reytan Posted January 7, 2016 Author Share Posted January 7, 2016 Dalsze prace: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reytan Posted December 4, 2016 Author Share Posted December 4, 2016 Rok zatoczył pełne koło, a ja dopiero teraz znajduję czas na wrzucenie tego metal earth'a Cóż... lepiej późno niż wcale. Ukończyłem go oczywiście dużo wcześniej... podobnie jak wszystkie czołgi jakie udało mi się dorwać w metalu (Tiger, T-34/85, Typ 97 Chi-Ha i M4 Sherman - może w wolnej chwili zaśmiecę nimi forum ;)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 Jak dla mnie całkowicie odjechana i bardzo fajna "sprawa". Szczere gratulacje, coś nowego i fajnego! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts