Irgr Napisano 25 Lutego 2016 Share Napisano 25 Lutego 2016 Hmm... bardzo dziwnie wyglądają te odstające śruby. Te błotniki były z blachy i wydaje mi się że ich mocowanie nie powinno praktycznie w ogóle wystawać. Przynajmniej się z czymś takim jeszcze nie spotkałem na żadnym zdjęciu. No i jeszcze przednie oraz tylne błotniki, wyglądają dosyć słabo przez ten pseudo zimmerit ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 25 Lutego 2016 Autor Share Napisano 25 Lutego 2016 Też tak mi się wydawało. Jednak te blachy były wygięte. Widać to wyraźnie przy formowaniu błotników. Tam jest schodek. Ale jak teraz popatrzyłem, to mocowania są ewidentnie za długie. Nie bardzo wiem, skąd mi się to wzięło. Ewidentnie patrzyłem na foto i widziałem coś innego. Wiec te elementy zrobię od początku Dzięki za zwrócenie uwagi. Jeśli chodzi o zimm, to każda firma ma własne rozwiązania. Mnie się akurat ten od edka nie podoba (płaski jakiś taki), ale w ramach ćwiczeń z blaszek - zrobiłem. Tam jest skopana krzywizna na końcu chyba. Jak dotrę do domu, to jeszcze obejrzę w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 29 Lutego 2016 Autor Share Napisano 29 Lutego 2016 Te śruby poprawione oczywiście. Skąd minusie to wzięło, nie wiem Tak czy owak, położony podkład, zaszpachlowane co się pokazało do zaszpachlowania i na końcu - preshading pod modulację. Jak to widzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 Też mi się wydaje jak i Spotterowi że dość dużo tej czerni. Ja zazwyczaj cieniuję krawędzie, zagłębienia itd... ale ciekaw jestem efektu jaki Ty uzyskasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 29 Lutego 2016 Autor Share Napisano 29 Lutego 2016 Ja też jestem bardzo ciekaw Pierwszy raz korzystam z tej techniki i nie wiem, czego się spodziewać, szczególnie że dopiero od niedawna w miarę powtarzalne posługuję się aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 Lufę także możesz pocieniować ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 Presheding ...hmmm wygląda jak czarny podklad..Zrób to delikatnie. Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 Zrób delikatnie. Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 29 Lutego 2016 Autor Share Napisano 29 Lutego 2016 Mam nieodparte wrażenie, ze mycie coraz bliżej... Wieczorem pokaże co wyszło na bazie tego co zrobiłem do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 No niestety z myciem idą inne mniej przyjemne czynności. Np klejenie maleńkich elementów od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 29 Lutego 2016 Autor Share Napisano 29 Lutego 2016 Nauka przez doświadczenie Zobaczymy jak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 Szkoda czasu. Maluj dalej, zrób modulację i jak trzeba będzie postshading. Delikatny preshading z reguły jest zbyt lekki i w modelach pancerki znika pod kolejnymi warstwami farby, washy i brudzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 Ewentualnie możesz jeszcze lekko rozjaśnić i położyć czerń jeszcze raz. Większość czarnego nałożyłeś w miejscach gdzie i tak wyląduje dużo innej chemii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 Olej to. Zobacz mój warsztat Pantery. Ja też popełniłem taki czarning i wyszło jak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 Jak wyżej.jeśli będzie camo różno kolorowe to w pewnym stopniu czarny zginie. Chyba że będzie tylko dunkelgelb. Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 29 Lutego 2016 Autor Share Napisano 29 Lutego 2016 No więc po położeniu jednego koloru sytuacja wyglada następująco: Teraz powinienem rozjaśniać, prawda? Planowałem dać jaśniejszy na górna cześć ścian kazamaty oraz najjaśniejszy na płytę pancerną nad kazamatą. Co sądzicie o takim planie? I jak ogólnie oceniacie? Ja mam wrażenie, ze jednak za dużo dałem tego koloru i że te czerń przesłoniłem bardziej niżbym chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 ja gustuję w czymś takim: http://www.missing-lynx.com/articles/other/modulationmr_1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Zaciemny.pójdzie wash i zciemnieje. Rozjasnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Wash ma podkreślić linie podziałowe itp. Jeśli faktycznie utopisz w nim model to ściemnieje... Jak dla mnie to dobra baza do dalszego rozjaśniania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Wash ma podkreślić szczegóły, ale ogólnie po zabawie olejami i innych zabiegach model ciemnieje. Bazę do dalszego malowania masz wporządku, działaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Ale od samego washa nie ciemnieje. Choć niedawno ktoś mi uparcie wmawiał, że tak- może myślał o filtrze. No nic, czekam na postęp prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 1 Marca 2016 Autor Share Napisano 1 Marca 2016 Jutro, bo dzisiaj jestem na występach gościnnych poza domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Jeżeli ktoś zrobi washa po całości a nie pin washa to uwierz mi, że ściemnieje :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Jak po całości to na pewno ściemnieje. Ja bym jeszcze rozjaśniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 2 Marca 2016 Autor Share Napisano 2 Marca 2016 Dodałem dwa kolory. Jak to widzicie? Koniec akryli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi