Skocz do zawartości

SU-85M z 24 pas

empit

Rekomendowane odpowiedzi

Pora na pokazanie SU-85M od Dragona, w barwach 24 pas. Model tradycyjnie malowałem Pactrami bez dodatków Prosto z pudła. Muszę jeszcze ogarnąć kolory na zdjęciachZapraszam do oglądania.

DSC_0694.JPG

DSC_0695.JPG

DSC_0696.JPG

DSC_0698.JPG

DSC_0699.JPG

DSC_0700.JPG

DSC_0701.JPG

DSC_0702.JPG

DSC_0703.JPG

DSC_0704.JPG

DSC_0705.JPG

DSC_0706.JPG

DSC_0707.JPG

DSC_0708.JPG

DSC_0709.JPG

DSC_0710.JPG

DSC_0711.JPG

DSC_0712.JPG

DSC_0713.JPG

DSC_0714.JPG

DSC_0715.JPG

DSC_0717.JPG

DSC_0718.JPG

DSC_0719.JPG

DSC_0720.JPG

DSC_0721.JPG

DSC_0722.JPG

DSC_0723.JPG

DSC_0724.JPG

DSC_0725.JPG

Nie jestem pewien, ale chyba mam złą barwę światła żarówek. Poniżej wstawiam zdjęcia robione na świetle dziennym. Przepraszam za katowanie ilością zdjęć, ale PER ASPERA AD ASTRA.

DSC_0549.JPG

DSC_0550.JPG

DSC_0551.JPG

DSC_0552.JPG

DSC_0553.JPG

DSC_0554.JPG

DSC_0555.JPG

DSC_0557.JPG

DSC_0558.JPG

DSC_0559.JPG

DSC_0560.JPG

DSC_0561.JPG

DSC_0562.JPG

DSC_0563.JPG

DSC_0564.JPG

DSC_0565.JPG

DSC_0566.JPG

DSC_0567.JPG

DSC_0568.JPG

DSC_0569.JPG

Witam wszystkich, jako że to mój pierwszy post na tym forum

Bardzo mi się podoba - w szczególnie przy malowaniu pędzlem.

Czy mógłbyś napisać coś więcej o sposobie malowania Pactrą z pędzla? Też się właśnie zamierzam tym męczyć - przy pierwszym modelu testowym miałem spore problemy aby uzyskać gładkie powierzchnie (model odtłuszczony, farba mocno rozcieńczona wódką itp.). U Ciebie na zdjęciach powłoka wygląda bardzo gładko.

Lufa fajna, ostatnie zdjęcia pokazały jak go ładnie zmalowales i ile tam odcieni na nim, masz zle żarówki zbyt "ciepła barwa" dlatego zdjęcia barwi na żółto

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Thor, dzięki za opinię. Rozczaruję Cię jednak. Nie maluję pędzlem. Pędzel, to tylko bandaże na kołach - wykończeniówka. Model malowałem starym radzieckim aerografem, który wytrzymał kilkanaście lat pracy. Typowy radziecki produkt: gniotsia nie łamiotsia. ( w cyrylicy jakoś tak lepiej wygląda).

Thor, dzięki za opinię. Rozczaruję Cię jednak. Nie maluję pędzlem. Pędzel, to tylko bandaże na kołach - wykończeniówka. Model malowałem starym radzieckim aerografem, który wytrzymał kilkanaście lat pracy. Typowy radziecki produkt: gniotsia nie łamiotsia. ( w cyrylicy jakoś tak lepiej wygląda).

Ahh, sądziłem, że skoro "męczysz" się z Pactrami, to malujesz pędzlem Z tego, co już wyczytałem, to jest wiele lepszych farb do aero i to mnie wprowadziło w błąd

Mocne efekty zużycia. Do poprawy jest lina holownicza - strasznie lewituje nad błotnikiem. I powinny być dwie. Bardzo wskazana belka do wyciągania z błota.

Thor - ja maluję Pactrami pędzlem. Podstawą jest rozcieńczenie (kilka warstw rzadkiej farby zamiast jednej grubej) oraz dokładne rozmieszanie i opóźniacz (retarder) żeby nie schła pod pędzlem. Rozcieńczam wodą destylowaną.

Suczka posiada malowanie wojenne, a w czasie wojny nie zawsze pojazd miał regulaminowe wyposażenie. więc jedna "sznurówka" zamiast dwóch to nie zbrodnia.Co do zbiorników, fakt zrudziało im się. Ale: do walki pojazdy szły raczej bez zewnętrznych "baniek z ropą". Co innego w czasie przemarszu. A wtedy służby kwatermistrzowskie wyciągały zbiorniki ze składów, które często były pod gołym niebem. i nie zapominajmy o " radzieckiej kulturze technicznej" . to tyle na temat zardzewiałych zbiorników.

Ok.

Model więcej niż ładny ale również przyczepię się do rudej.

Ruską jakość znamy ale tłumaczenie troszku naciągane. Takie ślady są do przyjęcia wtedy kiedy te miejsca by płonęły bo po czymś takim ruda zaraz łapie w taki sposób.

Ok.

Model więcej niż ładny ale również przyczepię się do rudej.

Ruską jakość znamy ale tłumaczenie troszku naciągane. Takie ślady są do przyjęcia wtedy kiedy te miejsca by płonęły bo po czymś takim ruda zaraz łapie w taki sposób.

I tu całkowicie zgadzam się z przedmówcą - zbiorniki wyglądają jak spalone lub jak wygrzebane spod ziemi po długim leżakowaniu.

W latach dziewięćdziesiątych ubiegłego wieku oglądałem pod Lwowem Teciaka stojącego "pod chmurka" od czasów wojny i dwa zachowane na nim zbiorniki pomimo tego iż były podziurawione i pogięte, nawet w połowie nie były tak skorodowane.

Ale już się nie czepiam - taką miałeś wizję by uatrakcyjnić model i ok

To i ja do zbiorników - widać łączenia

Na tylnej płycie widać otwór tak jakby źle spasowanie były elementy

A reszta na duży plus

Pozdrawiam