empit Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 Pora na pokazanie SU-85M od Dragona, w barwach 24 pas. Model tradycyjnie malowałem Pactrami bez dodatków Prosto z pudła. Muszę jeszcze ogarnąć kolory na zdjęciachZapraszam do oglądania. Nie jestem pewien, ale chyba mam złą barwę światła żarówek. Poniżej wstawiam zdjęcia robione na świetle dziennym. Przepraszam za katowanie ilością zdjęć, ale PER ASPERA AD ASTRA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 Podoba mi się , może troszke jak na Polska za bardzo poobijana ( jak dla mnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 Witam wszystkich, jako że to mój pierwszy post na tym forum Bardzo mi się podoba - w szczególnie przy malowaniu pędzlem. Czy mógłbyś napisać coś więcej o sposobie malowania Pactrą z pędzla? Też się właśnie zamierzam tym męczyć - przy pierwszym modelu testowym miałem spore problemy aby uzyskać gładkie powierzchnie (model odtłuszczony, farba mocno rozcieńczona wódką itp.). U Ciebie na zdjęciach powłoka wygląda bardzo gładko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 Lufa fajna, ostatnie zdjęcia pokazały jak go ładnie zmalowales i ile tam odcieni na nim, masz zle żarówki zbyt "ciepła barwa" dlatego zdjęcia barwi na żółto Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empit Napisano 13 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2016 Thor, dzięki za opinię. Rozczaruję Cię jednak. Nie maluję pędzlem. Pędzel, to tylko bandaże na kołach - wykończeniówka. Model malowałem starym radzieckim aerografem, który wytrzymał kilkanaście lat pracy. Typowy radziecki produkt: gniotsia nie łamiotsia. ( w cyrylicy jakoś tak lepiej wygląda). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 Model Ok, tylko skąd pomysł na tak przerdzewiałe zbiorniki paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 Model Ok, tylko skąd pomysł na tak przerdzewiałe zbiorniki paliwa? Dokładnie taki sam mam komentarz . Generalnie Zajefajny oprócz tych zbiorników SF ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 Thor, dzięki za opinię. Rozczaruję Cię jednak. Nie maluję pędzlem. Pędzel, to tylko bandaże na kołach - wykończeniówka. Model malowałem starym radzieckim aerografem, który wytrzymał kilkanaście lat pracy. Typowy radziecki produkt: gniotsia nie łamiotsia. ( w cyrylicy jakoś tak lepiej wygląda). Ahh, sądziłem, że skoro "męczysz" się z Pactrami, to malujesz pędzlem Z tego, co już wyczytałem, to jest wiele lepszych farb do aero i to mnie wprowadziło w błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 Mocne efekty zużycia. Do poprawy jest lina holownicza - strasznie lewituje nad błotnikiem. I powinny być dwie. Bardzo wskazana belka do wyciągania z błota. Thor - ja maluję Pactrami pędzlem. Podstawą jest rozcieńczenie (kilka warstw rzadkiej farby zamiast jednej grubej) oraz dokładne rozmieszanie i opóźniacz (retarder) żeby nie schła pod pędzlem. Rozcieńczam wodą destylowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 A ja bym na miejscu autora pracy skupił się uważniej na spasowaniu części. PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empit Napisano 13 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2016 Suczka posiada malowanie wojenne, a w czasie wojny nie zawsze pojazd miał regulaminowe wyposażenie. więc jedna "sznurówka" zamiast dwóch to nie zbrodnia.Co do zbiorników, fakt zrudziało im się. Ale: do walki pojazdy szły raczej bez zewnętrznych "baniek z ropą". Co innego w czasie przemarszu. A wtedy służby kwatermistrzowskie wyciągały zbiorniki ze składów, które często były pod gołym niebem. i nie zapominajmy o " radzieckiej kulturze technicznej" . to tyle na temat zardzewiałych zbiorników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 Ok. Model więcej niż ładny ale również przyczepię się do rudej. Ruską jakość znamy ale tłumaczenie troszku naciągane. Takie ślady są do przyjęcia wtedy kiedy te miejsca by płonęły bo po czymś takim ruda zaraz łapie w taki sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 Ok.Model więcej niż ładny ale również przyczepię się do rudej. Ruską jakość znamy ale tłumaczenie troszku naciągane. Takie ślady są do przyjęcia wtedy kiedy te miejsca by płonęły bo po czymś takim ruda zaraz łapie w taki sposób. I tu całkowicie zgadzam się z przedmówcą - zbiorniki wyglądają jak spalone lub jak wygrzebane spod ziemi po długim leżakowaniu. W latach dziewięćdziesiątych ubiegłego wieku oglądałem pod Lwowem Teciaka stojącego "pod chmurka" od czasów wojny i dwa zachowane na nim zbiorniki pomimo tego iż były podziurawione i pogięte, nawet w połowie nie były tak skorodowane. Ale już się nie czepiam - taką miałeś wizję by uatrakcyjnić model i ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 14 Stycznia 2016 Share Napisano 14 Stycznia 2016 podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 15 Stycznia 2016 Share Napisano 15 Stycznia 2016 Dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 15 Stycznia 2016 Share Napisano 15 Stycznia 2016 To i ja do zbiorników - widać łączenia Na tylnej płycie widać otwór tak jakby źle spasowanie były elementy A reszta na duży plus Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 15 Stycznia 2016 Share Napisano 15 Stycznia 2016 Model bardzo mi się podoba . Żaden ze mnie fotograf, ale miałem/mam podobny problem z przekłamywaniem kolorów - wg mnie powinieneś pokombinować z balansem bieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi