empit Napisano 25 Stycznia 2016 Share Napisano 25 Stycznia 2016 Przedstawiam model pływającego czołgu PT-76B w barwach 4 pułku desantowego, 7 Łużyckiej Dywizji Desantowej z Lęborka. Pierwotnie model wykonałem w barwach Piechoty Morskiej Armii Radzieckiej, ale ostatnio coś ciągnie mnie w stronę polskiej broni pancernej. Sam model to poczciwy Trumpeter z gąskami Friulmodel. Kalkomanie ToroModel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabberwocky Napisano 25 Stycznia 2016 Share Napisano 25 Stycznia 2016 Witam, Bardzo ładny, zresztą jak wszystkie Twoje modele. Jedyny zgrzyt jakiego się dopatruje to skrzące się kalki. Kwestia lakierów pod i na tychże? Nie będę nic doradzał - nie śmiałbym pouczać modelarza o wiele bardziej doświadczonego ode mnie. Niech w tej kwestii wypowiedzą się lepsi. Mogę jednak napisać co bym dodał - zacieki. Wszak to czołg pływający, a woda z pewnością wymywała brud z wszelkich zakamarków, tworząc piękne smugi na pancerzu. Gratuluję imponującej kolekcji. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empit Napisano 25 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2016 Dziękuję. Z założenia model miał być z niewielkimi śladami eksploatacji. W LWP dbałość o sprzęt stała na wysokim poziomie. Normalną praktyką było gazolowanie, czli ropowanie pojazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 26 Stycznia 2016 Share Napisano 26 Stycznia 2016 Poza kalkami nie ma się czego czepić, fajnie wyszedł. Drżyjcie Duńczycy, ODS-y wychodzą w morze, 7 ŁDD nadciąga (a z góry 6 PDPD)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empit Napisano 26 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2016 Drżeli. Ilekroć odbywały się manewry z desantowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 26 Stycznia 2016 Share Napisano 26 Stycznia 2016 Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 26 Stycznia 2016 Share Napisano 26 Stycznia 2016 Super kolekcja . Ale w tej beczce miodu łyżka dziegciu, reflektory zamiast malować na srebrno lepiej rozwiercić wymalować na błyszczący,wypełnić UHUplus i wtedy będą jak prawdziwe. Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 26 Stycznia 2016 Share Napisano 26 Stycznia 2016 Super PETKA bo z Lęborka , Lębork jest ci wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 26 Stycznia 2016 Share Napisano 26 Stycznia 2016 Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale znak DSS był chyba tylko malowany na prawej burcie pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empit Napisano 31 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2016 Na zdjęciach są też po lewej stronie. Ale nie spotkałem zdjęć dwóch stron jednego pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JFM Napisano 7 Lipca 2019 Share Napisano 7 Lipca 2019 (edytowane) Model bardzo ładny, jednakże opis nieprecyzyjny... Otóż kompania czołgów pływających 4 pułku desantowego w Lęborku miała numery taktyczne od 8805 do 8815, numer 8741 należał do 11 batalionu czołgów pływających z Słupska a dokładnie rzecz ujmując do 3pl 3 kczp. Ponadto kotwica na czołgach z 4 pd była malowana z tyłu po obu stronach kadłuba nad pomocniczymi otworami wylotowymi napędu strugowodnego i była koloru niebieskiego-ciemniejszego. Po obu bokach z przodu kotwice malowane były w 34 pułku desantowym ze Słupska w kolorze jasnoszarym, 35 pułku desantowym z Gdańska w kolorze jasnoniebieskim i 11 bczpł w kolorze czarnym i plutonie czołgów 52 krozp z Lęborka w kolorze bordowym. Także oznakowanie modelu opisanego jako pochodzący z 4 pd jest w rzeczy samej hybrydą 11bczp (numer) i 35pd (kotwica). Pozdrawiam. JFMaz Edytowane 28 Października 2020 przez JFM Doprecyzowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 8 Lipca 2019 Share Napisano 8 Lipca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 12 Lipca 2019 Share Napisano 12 Lipca 2019 Podoba mi się, moje klimaty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi