Super Moderator Greif Napisano 21 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 21 Grudnia 2016 Dobrze jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Grudnia 2016 Panowie kolejna warstwa to wash. Nałożyłem wash i ręcznikiem papierowym z powierzchni kostki, nie ścierałem tylko dotykałem prostopadle do powierzchni. Co się ściągnęło to się ściągnęło. Przy chodniku zostawiłem więcej washa. Tak to przykryje warstwa pigmentu. Tak może być, czy poprawiać coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Jak dla mnie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 To daj teraz trochę pigmentu i może jakichś śmieci przy krawężniku. Tylko najpierw zabezpiecz to co zrobiłeś lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Grudnia 2016 Panowie wyciąłem troszkę "śmieci". Umieszczę kilka na chodniku i przy krawężniku. Śmiecenia wystarczy czy jeszcze coś dodać? Na chodnik i przy krawężniku nałożyłem czarny pigment tak samo jak na brzegu szyn z obu stron. Ulicę zaś przybrudziłem trzema kolorami ziemi zmieszanymi ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Ja tych liści nie kupuje.... Jaki kolor mają te szyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Grudnia 2016 Ja tych liści nie kupuje.... Jaki kolor mają te szyny? Bez liści, ok. Były tylko na próbę. Szyny są w kolorze chromu od góry i od wewnętrznej strony gdzie jeździ tramwaj, a boki pobrudziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Dziwne... Ja te szyny to normalnie mam na ekranie jakieś piaskowe, ale jak rozumiem to kwestia fotek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Grudnia 2016 Dziwne... Ja te szyny to normalnie mam na ekranie jakieś piaskowe, ale jak rozumiem to kwestia fotek... Dorotka popatrz kilka postów wyżej, na zdjęcia gdzie na podstawce stoi uaz. Nie wina fotek tylko zamaskowałem je, by nic się nie stało z lakierem na szynach podczas nanoszenia pigmentów. Ale to świadczy że masz dobry wzrok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Dziwne... Ja te szyny to normalnie mam na ekranie jakieś piaskowe, ale jak rozumiem to kwestia fotek... Dorotka popatrz kilka postów wyżej, na zdjęcia gdzie na podstawce stoi uaz. Nie wina fotek tylko zamaskowałem je, by nic się nie stało z lakierem na szynach podczas nanoszenia pigmentów. Ale to świadczy że masz dobry wzrok. No ja też pomysłałem że to taśma, ale przy ostatnich fotkach już zgłupialem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Grudnia 2016 Panowie, z doświadczenia wiem, że jak położę na to sidolux żeby zabezpieczyć pigment to cały efekt zniknie. A jak położę na to pędzlem "Pigment fixer" to zostanie tak jak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Panowie, z doświadczenia wiem, że jak położę na to sidolux żeby zabezpieczyć pigment to cały efekt zniknie.A jak położę na to pędzlem "Pigment fixer" to zostanie tak jak jest? Za karę napisz 100 razy: "Sidoluks jest do podłóg, a nie do modeli." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Fixer to raczej aero i to możliwie najniższym ciśnieniem. Masz utrwalić a nie zdmuchnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Fixer to raczej aero i to możliwie najniższym ciśnieniem. Masz utrwalić a nie zdmuchnąć. Osobiście tak robisz, czy tylko ci się tak wydaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Fixer to raczej aero i to możliwie najniższym ciśnieniem. Masz utrwalić a nie zdmuchnąć. Osobiście tak robisz, czy tylko ci się tak wydaje ? Robię i nie mam z tym problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Fixer to raczej aero i to możliwie najniższym ciśnieniem. Masz utrwalić a nie zdmuchnąć. Osobiście tak robisz, czy tylko ci się tak wydaje ? Robię i nie mam z tym problemów. To rób dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Grudnia 2016 Kurcze Marcin z całym szacunkiem ale na instrukcji jest napisane, żeby to pędzlem nakładać. Aero nie zdmu:bip:e Ci pigmentu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Kurcze Marcin z całym szacunkiem ale na instrukcji jest napisane, żeby to pędzlem nakładać.Aero nie zdmu:bip:e Ci pigmentu? Jak psikasz nie bezpośrednio na podłoże, tylko nad, tworząc mgłę, która "opada" (hehe) to raczej nie zdmu:bip:e... Tzn. mnie przynajmniej piasku od Wildera nie zdmuchnęło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Tak patrzę na te zdjęcia UAZ-a na podstawce i się zastanawiam: jak dołożysz pozorantów to nie będzie "krótko" z miejscem? Sam UAZ się ledwo mieści (jak dla mnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Grudnia 2016 Dokładnie miejsca jest niewiele. Jak dam zomosów to będzie zbyt nawalone. Musiał bym ich dać za otwarte drzwi UAZa. Będą mało widoczni. Ale spokojnie panowie i panie. Już mam pomysł na kolejny pojazd stanu wojennego i zomowcy doskonale tam będą pasowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Suka? Lodówa? Polewaczka? SKOT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Grudnia 2016 A lodówką który był nazywany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 22 Grudnia 2016 Share Napisano 22 Grudnia 2016 No widać że kolega to chyba młody że nie wie co to była lodówa albo skarbona . Otóż był to Star 28 lub 200 z zabudową do przewozu plutonu zomolców lub innych mundurowych , w środku były ławki chyba z Autosana twarde jak nagła cholera .Jechałem takim Starem 200 w 1991 r. na urodziny Hitlera z Krosna Odrzańskiego do Gubina (wysłali całą Szkołę Podoficerską i Młodszych Specjalistów WOP) na wzmocnienie przejść granicznych w pełnym rynsztunku szturmowym A wyglądało to tak: https://www.otomoto.pl/en/oferta/star-200-star-200-milicja-zabudowa-wt-zabytek-1989r-ID6yjupP.html http://sprzedajemy.pl/sprzedam-lub-zamienie-star-milicja-zomo-prl-zabytek-nr38761112 Ten pierwszy to Star 200 późniejszy ten drugi to klasyczny 28 ze stanu wojennego. Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Grudnia 2016 Witam. No faktycznie, wygląda jak sklepik z lodami. Suki jeździły po ulicach osiedla. Zazwyczaj nie mogli nikogo złapać. Jak się coś działo, a oni nadjeżdżali, to było Sukę słychać z daleka bo tak jej zawieszenie skrzypiało. Za ten czas to wszyscy się rozbiegali i nikogo już nie było jak panowie wysiedli z Nyski. Wypalili po papierosie zapakowali się i pojechali z powrotem. Pamiętam to, jak by to było dzisiaj. Mam w planach wykonać większość pojazdów stanu wojennego, ale następny który chcę wykonać, nie został wymieniony przez Baas ArK Panowie podstawka zabezpieczona Pigment Fixerem. I teraz mam pytanie: Czy nakładać na to jeszcze lakier bezbarwny? Jeżeli tak to, mat czy pół mat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 22 Grudnia 2016 Share Napisano 22 Grudnia 2016 Może być jeszcze ten milicyjny BTR 60? , może być jeszcze BRDM-2, może być BWP, możliwości jest duuużo . Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi