FAHR Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Przedstawiam moje najmłodsze dziecko czyli E-100 od Trumpetera. Do skończenia modelu zmotywował mnie wątek kolegi Enten-a także dla ciebie. Model dostał troszkę blaszek od Voyagera, metalową lufę RB Model i trochę własnych przeróbek. Malowany dedykowanymi farbami Ammo Mig. Praca nad nim dostarczyła mi na prawdę masę radochy, było dużo większe pole do popisu w klejeniu i malowaniu niż przy współcześniakach. Mam nadzieję, że się spodoba, zapraszam do oglądania i komentowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirek66 Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Podoba się mocno jakbyś zrobił trochę lepsze fotki można by było wychwycić wszystkie smaczki . Ale i tak wykonanie które widać jest wyśmienite Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0281 Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Jeszcze takiego fajnego E-100 nie widzialem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 no dobra! PODDAJĘ SIĘ swojego e-100 skończyłem ale obiecałem sobie, że kiepskich zdjęć jak do tej pory nie będę wrzucał. Sprzęt już dokupiłem, więc zawstydzony niedługo wrzucę i swoje wypociny ;) Jeśli chodzi o Twoje wykonanie bardzo mi się podoba! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rack Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Świetnie się prezentuje, piękna robota . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irgr Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Gratulacje. Mi szczególnie podoba się pomysłowy kamuflaż. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAHR Posted March 14, 2016 Author Share Posted March 14, 2016 Dziękuję Panowie, fajnie, że się podoba. Na prawdę muszę powalczyć z robieniem fotek, bo choćby w tym modelu jest parę smaczków do pokazania, których nie widać na zdjęciach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalisz76 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Nokaut! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam .B Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Świetna E-100! Napisz coś więcej o samym zestawie, jak z dopasowaniem części etc...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Ja od siebie wspomnę, że nie są to klocki lego jak Tamiya i miejscami są spore ślady przesunięcia form. Najbardziej drastycznym miejscem są koła jezdne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAHR Posted March 16, 2016 Author Share Posted March 16, 2016 Zasadniczo potwierdzam to, co napisał Enten, no te koła to jest coś, co nie powinno się zdarzyć takiemu producentowi- wszystkie są do szlifowania po całym obwodzie, fakt. Reszta nie jest najgorsza. Składa się sympatycznie, choć cały czas na czujności, bo szwy widać na wielu częściach. Najgorsze w sumie jest to, że jak dla mnie to bez dołożenia dodatków model będzie wyglądał jak zabawka i trudno to przeskoczyć samym malowaniem. Nie ma też dużo części. Ogólnie pozytyw, można polecić. Aha i jeszcze jedno, kawał z niego bydlaka. Cyknę fotkę z ISem to zobaczycie różnice w wielkości. Miała być faktura pancerza, ale nie widać za bardzo. Wydech, przestrzeliny, rdza. Obiecane fotki porównawcze z IS-3. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1212 Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 Podoba mi się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirek66 Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Fakt kawał cielska jest jeszcze raz fajny . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts