skikut87 Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 Po wielu perypetiach w tym katastrofie lotniczej projekt dobiegł ku końcowi. Motel to dobrze znana Tamiya wzbogacona o kokpit Ariesa dodatkowo przenitowałem cały płatowiec bo był dla mnie jakiś taki za płaski Założenie modelu było takie by wytestować na nim różne techniki malarskie co zresztą jak warsztat pokazał było skutecznie robione ( model 4 razy zmywany plus jedno roztrzaskanie) ale dość o historii czas na efekty: Reasumując; jak na samolot który już jednym pływakiem był w koszu jestem zadowolony z efektu końcowego a doświadczenia zdobytego przy jego malowaniu nikt mi już nie zabierze:) Pozostaje jedynie pytanie co dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 Model udany. Cieniowanie na płatowcu ładne, obicia wyglądają na robione gąbką, i jeśli moje wrażenie jest trafne, to pokazuje wadę tej metody - po wszystkim wygląda jak ślady po gąbce. Nie czepiam się, sam mam takie odczucia do tej metody, co skłoniło mnie do przerzucenia się na płyny. Co prawda kupiłem niedawno i na razie tylko zdążyłem przetestować na pozostałościach po modelu, ale jest wow. Na końcówkach skrzydeł nie brakuje świateł obrysowych? Podoba misie Jest git, a jeszcze większe wyrazy uznania za kończenie modelu po przejściach. Ja takie odkładam do pudła na wieki wieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 Brawo! Bardzo fajnie wyszedł, szczególnie góra mi się podoba. Może tylko otwory wentylacyjne w kadłubie za silnikiem trzeba by jeszcze zapuścić czarnym. Co do odrapań - pisałem już w wątku warsztatowym w kontekście podkładu, ale moim zdaniem, jak chodzi o skalę i wygląd "zniszczeń" powłoki malarskiej jest bardzo OK. I malowane oznakowanie - wygląda genialnie. Dół byłby też super, ale jakoś nie przemawiają do mnie okopcenia. Gratuluję udanego modelu i wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 Śledziłem od początku perypetie budowy tego modelu i przyznam, że efekt końcowy jest całkiem ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 Ja to jestem zakochany w japońcach więc nie będę obiektywny Ale i tak bardzo mi się podoba ten grubasek na łyżwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 Bardzo fajnie wyszedł płatowiec Gratuluję wytrwałości i dokończenia modelu wygląda lepiej niż moja wersja. Jedynie mogę się doczepić braku pokolorowania świateł pozycyjnych oraz wózka. Wygląda jak ochlapany cementem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 31 Marca 2016 Autor Share Napisano 31 Marca 2016 Cieszę się, że się podoba zwłaszcza po tylu przejściach Światła jak najbardziej domaluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 Mniodzio! Światła bezproblemowo można zrobić z przeźroczystych wlewek. A tej soli muszę się nauczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 1 Kwietnia 2016 Share Napisano 1 Kwietnia 2016 Fajny jest! nexta to rób 'ludowego myśliwego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 1 Kwietnia 2016 Share Napisano 1 Kwietnia 2016 Przyzwoicie zrobiony model, jednak chciałbym zwrócić uwagę że jest parę zdjęć tego samolotu i nie koniecznie trzeba kombinować z obiciami. Nity też by zyskały jakby je trochę przeszlifować. Gratuluję zacięcia warsztatowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 4 Kwietnia 2016 Share Napisano 4 Kwietnia 2016 Przyjemny zestaw i sam model też ładnie wyszedł. Ogólnie sama wizja artystyczna całości z okopceniami i odrapaniami też mi się podoba - fajnie się to prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi