KRL Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2016 Kolejny model w skali 1:48. F-22 pierwsze zdjęcie w trakcie budowy i gotowy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 O rzesz ty orzeszku.... Pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Jak wygląda spasowanie tego zestawu? Gdy go mierzyłem na sucho to wyglądało to bardzo dobrze, ale jak było w czasie budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2016 Jak wygląda spasowanie tego zestawu?Gdy go mierzyłem na sucho to wyglądało to bardzo dobrze, ale jak było w czasie budowy? Solo, zestaw można złożyć bez większych problemów, spokoju i cierpliwości wymaga połączenie górnej i dolnej części kadłuba a to za sprawą wielu miejsc gdzie góra łączy sie z dołem za pomocą dodatkowych części. Ogólnie mogę napisać że zestaw jest bardzo przyjazny choć nie wiem czemu tak drogi ale to już inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Ostatnio mocno staniał, szczególnie jak się to porówna z cenami nowych modeli, jak F-14 Tamki i F-4 ZM. Przymierzałem połówki kadłuba na sucho i od strony nosa spasowanie jak dla mnie jest perfekcyjne, po ścieśnieniu tych części nie widać gdzie jest miejsce łączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2016 Ostatnio mocno staniał, szczególnie jak się to porówna z cenami nowych modeli, jak F-14 Tamki i F-4 ZM.Przymierzałem połówki kadłuba na sucho i od strony nosa spasowanie jak dla mnie jest perfekcyjne, po ścieśnieniu tych części nie widać gdzie jest miejsce łączenia. Jest dokłądnie tak jak napisałeś, ja w tym miejscu w ogóle nie nakładałem szpachli, Starannie spasowałem skleiłem i jedynie oszlifowałem po wyschnięciu - szpachlowania w tym miejscu zero!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 31 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2016 Czas na małe uzupełnienie podsumowujące rok 2016. Skala 1:48 Garbaty MiG. I Lisek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Raczej nietoperz. ;) Jak się kleiło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 31 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2016 Samo składanie modelu bez żadnych problemów. Natomiast może kalki te z arkusza głównego nie bardzo chciąły odchodzić od arkusza było to dość irytujące. Kalki z napisami eksploatacyjnymijuż bez problemu. Model polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 No już kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 1 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2017 No już kupiłem. Dobra decyzja choć to model niezbyt skomplikowany taki na weekendowy odpoczynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 1 Stycznia 2017 Share Napisano 1 Stycznia 2017 Myślę, że ja już sobie znajdę jakąś komplikację, która czas budowy wydłuży. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 24 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2017 Jak dla mnie jeden z najladniejszych samolotów bojowych świata Su-33 x 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 3 Lutego 2017 Autor Share Napisano 3 Lutego 2017 Dziś rozpoczynam pracę nad Su-24M w kamuflażu a tym czasem wklejam do Portfolio poprzednii model jaki wykonałem na konkurs. Su-24M - Trumpeter 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KPaweł Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 Rasowa maszyna. Brawo! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 Nuda... Znowu model na świetnym poziomie Schrzanił byś coś czasem, tak dla wyrównania poziomu Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 Ekstra pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 19 Lutego 2017 Autor Share Napisano 19 Lutego 2017 Koloekcji 1:48 ciąg dalszy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 19 Lutego 2017 Share Napisano 19 Lutego 2017 Normalnie woow , przeleciałem wątek od początku i jestem pod wielkim wrażeniem . Widać jak widać jak każdy kolejny model stawał się coraz lepszy . Fajnie się to wszystko ogląda . Gratulacje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 25 Lutego 2017 Autor Share Napisano 25 Lutego 2017 Zapomniałem dodać - Panowie proszę o wyrozumiałość to mój pierwszy okręt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 25 Lutego 2017 Share Napisano 25 Lutego 2017 ten model to zrobił na mnie piorunujące wrażenie (tematyka) ale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neutralny333 Napisano 25 Lutego 2017 Share Napisano 25 Lutego 2017 Dopiero zaczynam swoją, mam nadzieję dłuższą, przygodę z modelarstwem. Całkiem niedawno rozpocząłem dopiero kompletowanie tak zwanego sprzętu niezbędnego właśnie do tego by w ogóle zacząć. Oczywiście pomyślałem, że rzeczą najważniejszą jest... model... ha ha! Wymarzony Apache AH-64D. Szukałem, wybierałem, czytałem, analizowałem i tak dalej, i tak dalej. W końcu wybrałem - model Hasegawa 1:48. Gdy już skompletowałem narzędzia, farby i inne niezbędniki, a przy okazji czytając o tym o co w ogóle w tym wszystkim chodzi, zszedłem na ziemię. Kupiłem model za "dychę" - AH-1G "Cobra": http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=57262 Start to masa problemów. Brak wiedzy. Chęci i marzenia większe niż umiejętności. Jestem pełen podziwu dla Twoich prac, które opisujesz "wyszło jak wyszło". Oj wyszło. I pierwsze wyszło, i następne wyszło... Co mógłbyś mi doradzić poza cierpliwością, dystansem i praktyką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Zapomniałem dodać - Panowie proszę o wyrozumiałość to mój pierwszy okręt. Hej, poproszę galerię w dziale okrętowym, koniecznie daj więcej fotek Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 21 Marca 2017 Autor Share Napisano 21 Marca 2017 Model który dał mi bardzo w kość..... pewnie jest to kwestia mojego podejścia miałem wrażenie że jest to bardzo prosty do wykonania model więc moje podejście było lekceważace. Niestety model Revella jak większość modeli tej firmy w skali 1:32 to badziewie, kolejnym wyzwaniem po sklejeniu było położenie kalek i wylakierowanie częściowe kwadracików. Większość linii podziału na kwadracikach jest lakierowana kalki były zbyt grube by ułożyć się ładnie w cieniutkich liniach podziału. Efekt ostateczny jest nadspodziewanie dobry model prezentuje się ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 21 Marca 2017 Share Napisano 21 Marca 2017 Niezły ten Phantom wyszedł i kamuflaż bardzo ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi