KRL Napisano 29 Stycznia 2018 Autor Napisano 29 Stycznia 2018 I jak ze składalnością modelu? Sporo o tym zestawie można przeczytać i rekomendowałbym odszukać informacje w tej materii szczególnie warsztaty. Problemmem jest instrukcja która jest czasem niezbyt jasna a nawet bywa tak że wprowadza w błąd z numerami części. Kolejnym felerem jest typowe dla KH nadmierne cięcie elementów co utrudnia pracę, ja połówki kadłuba skleiłem w całość i dopiero wtedy połączyłem je razem to moim zdaniem najlepsza droga. Proponowałbym też wkleić klapki nosowe przed sklejeniem połówek. Miałem do modelu też wnętrze od Yahu czy jak to tam ale to KOMPLETNE BADZIEWIE i szkoda kasy. Garb też wklejałem po swojemu czyli odciąłem bolce ustalające by nie było widać tych szpar i by było łatwiej pózniej wszystko wyszpachlować. Reasumując model z ładnym detalem przeznaczony dla kogoś kto w przeciwieństwie do mnie lubi dłubaninę i sklejanie dziesiątek elementów odtwarzanie mnóstwa delikatnych linii podziału. Ja wolę jednak prostszy model od HB. Cytuj
net_sailor Napisano 11 Lutego 2018 Napisano 11 Lutego 2018 Wincyj zdjęć. Z góry i z profilu. Jak nie robisz osobnej galerii to daj nacieszyć oczy chociaż tutaj. Przyjmij zasadę 4-5 zdjęć jako minimum. Cytuj
KRL Napisano 11 Lutego 2018 Autor Napisano 11 Lutego 2018 Poprawiałeś coś czy prosto z pudła? Używałem zestawu Edka interior,żywicznych kół RESKIT i żywiczne wyrzutnie także RESKIT i Master. Cytuj
KRL Napisano 21 Lutego 2018 Autor Napisano 21 Lutego 2018 Temat daleki od moich zainteresowań ale jest to jeden z niewielu samolotów ze śmigłem który mi się podoba. skala 1:48 B-25 Cytuj
filipsg Napisano 21 Lutego 2018 Napisano 21 Lutego 2018 Mitchell piękny, ale trochę szkoda że nie w jakimś charakternym, amerykańskim oznakowaniu No i znowuż- prosimy o galerię! Cytuj
Ferret37 Napisano 23 Marca 2018 Napisano 23 Marca 2018 Uuu, ale kolorki nietrafione KRL... :/ Zestaw Trumpeter? Nie będziesz robić teraz jakoś UB? Cytuj
Psar77 Napisano 23 Marca 2018 Napisano 23 Marca 2018 Ten MiG to 48 czy 32?Strzelam, że GWH w 48 bo była rozmowa na ten temat w innym wątku. Kolory faktycznie trochę za bardzo pstrokate wyszły - chyba że podciągnięte na fotkach :-) Cytuj
Tap-chan Napisano 22 Kwietnia 2018 Napisano 22 Kwietnia 2018 Wash na skrzydłach trochę dziwnie wygląda, tak, jakby zaciekał pod kątem prostym do krawędzi natarcia płata. Cytuj
Taki Jeden Napisano 13 Maja 2018 Napisano 13 Maja 2018 Z naszego podwórka F-16D Co to za model ? Cytuj
Tap-chan Napisano 13 Maja 2018 Napisano 13 Maja 2018 Pewnie Kinetyk (48007 albo 48010). Na drugim zdjęciu to jak ciężarna maciora bardziej niż sokół Fajny model, ale to już norma w tym portfolio. Cytuj
wisa Napisano 14 Maja 2018 Napisano 14 Maja 2018 KRL na zagranicznych forach opisuje jaki model, firma, skala... Krajowe forum traktuje inaczej :( Cytuj
bazylms Napisano 28 Maja 2018 Napisano 28 Maja 2018 Super, zrób do niego galerię i mnóstwo fotek. Cytuj
KRL Napisano 28 Maja 2018 Autor Napisano 28 Maja 2018 Postaram się coś tam napstrykać choc znów wywróciłem statyw z parasolkami I tym razem straty są większe. Model na szczęście cały. Cytuj
KRL Napisano 13 Lipca 2018 Autor Napisano 13 Lipca 2018 GWH 1:48 Su-35S w mojej opinii jeden z najpękniejszych samolotów bojowych świata. Cytuj
Solo Napisano 13 Lipca 2018 Napisano 13 Lipca 2018 Fajny model, ale kolory jakieś dziwne. Zupełnie nie przypominają malowania Su-35 jakie widziałem na zdjęciach. Skąd taka różnica? Cytuj
KRL Napisano 13 Lipca 2018 Autor Napisano 13 Lipca 2018 Fajny model, ale kolory jakieś dziwne. Zupełnie nie przypominają malowania Su-35 jakie widziałem na zdjęciach.Skąd taka różnica? Przyznam że kolory i mnie do końca nie leżą jednak wykonanie modelu jest zlecone i zleceniodawca życzył sobie by do malowania był użyty zestaw farb MIG do Su-35 i tak też się stało. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi