rudy0007 Napisano 6 Sierpnia 2017 Share Napisano 6 Sierpnia 2017 Świetnie wyglądają, te i wszystkie pozostałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 6 Sierpnia 2017 Share Napisano 6 Sierpnia 2017 Obydwa świetne, prawdziwa radocha na nie patrzeć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 14 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2017 Ciąg dalszy "karpików" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 14 Sierpnia 2017 Share Napisano 14 Sierpnia 2017 Są tak brzydkie, że aż ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 14 Sierpnia 2017 Share Napisano 14 Sierpnia 2017 Noooooo elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 14 Sierpnia 2017 Share Napisano 14 Sierpnia 2017 Ten ostatni to moj faworyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Very хорошо Choć ciężko się wyzbyć wrażenia Darku, że się gdzieś spieszyłeś. Widywałem w twoim wykonaniu lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 17 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Jak dam radę to na wystawę w Łasku zabiorę kolekcję czyli 5 sztuk bedziesz mógł zobaczyć na żywo. Tak czy siak spostrzeżenia przyjmuję do widomości i będę starał się następnym razem coś poprawić, usprawnić, polepszyć itd choć zdaję sobie sprawę że nie da się za każdym razem zrobić lepszego (mówię o sobie może inni są w stanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Wiem Darku To tylko takie spostrzeżenie, idziesz jak burza ja nawet nie mam teraz jak galerii zrobić ... i bardzo się cieszę ze spotkania w Łasku, chętnie po napawam oczy wiatrakami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 17 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Komputery nie są z tobą kompatybilne? Nie jesteś sam mòj syn mówi że jestem analogowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Tak, to dobre określenie "analogowy", kiedyś słyszałem, człowiek renesansu Potrafię zrobić naprawdę wiele w tym czym się zajmuje zawodowo, nawet bardzo wiele, ale w realu... Komputery mnie przerastają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 27 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2017 Kolejne z serii "karpików" tym razem nr.4 i nr.5. Miały to być ostatnie modele z tej serii jednak tak mi się spodobały że jest jeszcze pomysł na co najmniej trzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 27 Sierpnia 2017 Share Napisano 27 Sierpnia 2017 Karpiki są boskie. Zrób może też ich ruską podróbę czyli Mi-4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 27 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2017 Karpiki są boskie. Zrób może też ich ruską podróbę czyli Mi-4 Nie wiem czy jest jakiś w miarę przyzwoity model Mi-4 w skali 1:48 - który nie ukrywam także bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 27 Sierpnia 2017 Share Napisano 27 Sierpnia 2017 E tam... Ty jesteś z tych co wujowy model malowaniem wyciągną na top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 27 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2017 Dzięki za miłe słowo. Niestety należę też do tych którzy nie lubią walczyć z materią więc kiepskie modele są zdecydowanie nie dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Sierpnia 2017 Share Napisano 28 Sierpnia 2017 No Panie Dariuszu piękna "ławica" Trzeba Ci bedzie oczko wodne na karpięta zmajstrować Czy w swym szatańskim pomyśle, przewidujesz "Kangooroora" Mk.31B? PS: Temu HU.5 Navy Rescue załóż pływaki na koła, będzie ładniej, Zaś kalką (asem odwróconym) to raczej babol... a nie "hołd" w stronę mojego Ja to zrobiłem celowo i kilka osób wychwyciło, a u Ciebie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 28 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2017 U mnie sam nie wiem ot tak widać babol o kartach wiem tyle że są. Pontonów nie zakładam bo psują wygląd. Niebiesko biały z kangurem będzie. Na początek jednak Alaska, krótko mówiąc na początek to co trudne. Wygląda to tak cały powinień być w kolorze fluo jednak tym razem trochę go zmęcze zrobie um wypłowienia tak jak to się dzieje w naturze z kolorami fluo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Sierpnia 2017 Share Napisano 28 Sierpnia 2017 :szampan!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 29 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Ponieważ pojawiło się kilka pytań na PW dotyczących Wessex'a z nr.73 a konkretnie przebarwień i zacieków z pytaniem jak są zrobione. Zdecydowałem się odpowiedzieć w tym wątku by nie zakładać galerii. Otóż większość przebarwień jest wykonana metodą - pędzlem i przetarcie kolorami z dodatkiem bieli lub czerni tak by zróżnicować całość. Na koniec całość jest przeszlifowana papierem P3000 tak by nie co złagodzić cały efekt. Nie co inaczej są zrobione drzwi któe w tym konkretnym egzemplarzu były nie wiem czemu ciemniejsze to kolor położyłem na bardzo ciemny podkład prawie czarnym natomiast nity są zrobione nie wash'm a srebrnym colorem z dodatkiem graphitu tak by nie były zbyt agresywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 29 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Zapomniałem całkowicie o moim maleństwie które skończyłem w czerwcu. Maluszek ma blisko 1,5m długości i prezentuje się tak: USS Missouri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 30 Sierpnia 2017 Share Napisano 30 Sierpnia 2017 a cóż to...? USS Iowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Sierpnia 2017 Share Napisano 30 Sierpnia 2017 a cóż to...? USS Iowa?USS Missouri, ale jak to tak - bez galerii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 30 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2017 Zarządziłem odpoczynek dla wszystkich forumowiczów od moich galerii, faktycznie jest ich tak dużo że przyda się kilka miesięcy wolnego od moich modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Sierpnia 2017 Share Napisano 30 Sierpnia 2017 Dawaj galerię bo jak nie to a przecież można sobie oglądać model i robić to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi