Duży Modelarz Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Mam w kwietniu imieniny, więc chcę czy nie chcę, muszę założyć nowe warsztaty ;). Pierwszy z nich to Apache Longbow w 1/48. Model z 2014 firmy Italeri (nawet nie wiem czy to jakiś wcześniejszy przepak). Na początek tradycyjnie recenzja zestawu. Zapraszam . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duży Modelarz Posted April 24, 2016 Author Share Posted April 24, 2016 Na pudełku napisali 2014, ale coś mi faktycznie nie wyglądał ten zestaw na "nówkę sztukę". Dzięki za uwagi . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckyLUKE Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 Będę obserwował Linie podziału są wypukłe tak jak nity? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duży Modelarz Posted April 24, 2016 Author Share Posted April 24, 2016 Niestety tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckyLUKE Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 Niestety tak. Wygląda na to, że jakość taka jak mój ah-64A w 1/72. Ciekawe czy natkniemy się na podobne problemy w budowie. Przewidujesz jakieś dodatki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duży Modelarz Posted April 24, 2016 Author Share Posted April 24, 2016 Chyba tak. Obawiam się, że ten zestaw zrobiony prosto z pudełka nic by nikomu nie urwał ;). Edit. Tak patrzę po sklepach i nie ma za bardzo dodatków... Jest trochę blaszek do Hasegawy, a tak to wszystko do wersji A... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duży Modelarz Posted April 24, 2016 Author Share Posted April 24, 2016 Robiłeś linie podziału i nity od podstaw? Bo szczerze mówiąc pierwszy raz mi się trafił model z wypukłymi i się zastanawiam nad koncepcją. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 Nity to mu wypukłe zostaw, bo tak Apache występuje w przyrodzie. Ale linie przeryj. http://www.primeportal.net/hangar/michael_block/ah-64a/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckyLUKE Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 Chyba tak. Obawiam się, że ten zestaw zrobiony prosto z pudełka nic by nikomu nie urwał ;). Edit. Tak patrzę po sklepach i nie ma za bardzo dodatków... Jest trochę blaszek do Hasegawy, a tak to wszystko do wersji A... Te od wersji A powinny w większości pasować, bo wersja D powstała na bazie wyprasek z A (czytałem recenzję tego zestawu gdzie były wymienione zmiany i nie wyglądały na drastyczne). Ja strzeliłem w Parta do zestawu Academy i wygląda na to, że się nadaje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duży Modelarz Posted April 24, 2016 Author Share Posted April 24, 2016 Domyślam się, że jakoś się je da wpasować, tylko jak to się broni "merytorycznie"? W sensie, czy wersja Longbow miała taki sam kokpit jak A? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckyLUKE Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 Domyślam się, że jakoś się je da wpasować, tylko jak to się broni "merytorycznie"? W sensie, czy wersja Longbow miała taki sam kokpit jak A? Jeśli ufać tłumaczeniu google tej recenzji: http://www.ipms.nl/artikelen/recensies/vliegtuigen-militair/774-italeri-ah64d-apache.html to w zestawach Italeri nie zmienia się nic, ale w rzeczywistości zmiany są duże. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duży Modelarz Posted April 24, 2016 Author Share Posted April 24, 2016 Kurde, nie wiem czy mam nerwy na użeranie się z tym modelem. Może zwyczajnie skleję to co dali w pudełku i skupię się na malowaniu. Dobra okazja, żeby poćwiczyć nowe sposoby robienia zacieków, bo na zdjęciach oryginału Apache to straszna fleja ;). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duży Modelarz Posted April 24, 2016 Author Share Posted April 24, 2016 O przerywaniu nawet nie pomyślałem . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duży Modelarz Posted November 28, 2016 Author Share Posted November 28, 2016 Odkopuję zabytkowy wątek. Pudełko odkurzone - zabieramy się za model . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 Fajny kokpit ;) Chciaż fanem videorelacji nie jestem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duży Modelarz Posted November 28, 2016 Author Share Posted November 28, 2016 No to grunt, że chociaż kokpit Ci się podoba ;) A wideorelacji nie ma tak znowu dużo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forest Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Skubaniutki Tablice wyszły świetnie Szkoda, że w moim Mietku nie ma miejsca na takie efekty, tam cała kabina jest mniejsza, niż przedni panel w Apaczu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duży Modelarz Posted November 29, 2016 Author Share Posted November 29, 2016 Mietku? Co dokładnie robisz? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forest Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=56135 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duży Modelarz Posted November 29, 2016 Author Share Posted November 29, 2016 Aaa... oglądam Twój wątek, tylko próbowałem dopasować "Mietek" do śmigłowca i mi nic nie przychodziło na myśl. Potrzebuję kawy ;). Twój Mieczysław jest w mniejszej skali, za to kokpit nie jest czarny i mogłeś się pobawić washami, ja w czarnym mogłem co najwyżej porozjaśniać tu i tam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Headhunter88 Posted December 6, 2016 Share Posted December 6, 2016 Super technika z tym szarym na kokpicie suchym pędzlem, fajnie że zostało to sfilmowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duży Modelarz Posted December 6, 2016 Author Share Posted December 6, 2016 Polecam się na przyszłość ;). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duży Modelarz Posted August 25, 2018 Author Share Posted August 25, 2018 Dwa lata przerwy wystarczy, jedziemy z koksem: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted August 25, 2018 Share Posted August 25, 2018 Fajnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Headhunter88 Posted August 25, 2018 Share Posted August 25, 2018 Za głównym wirnikiem pomiędzy silnikami przyklejone są dwa cienkie male elementy, ale zdecowanie za wąsko. Póki model jest na etapie klejenia I szpachlowania można je jeszcze oderwać, zeszlifować I poprawić. Wystarczy spojrzeć na zdjęcie Apacza od tyłu. https://www.deviantart.com/naiyion/art/AH-64-rotorhead-23315392 Po za tym gorąco kibicuje :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts