Skocz do zawartości

AH-64D Apache Longbow - 1/48 Italeri - wideorelacja

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam w kwietniu imieniny, więc chcę czy nie chcę, muszę założyć nowe warsztaty ;).

Pierwszy z nich to Apache Longbow w 1/48. Model z 2014 firmy Italeri (nawet nie wiem czy to jakiś wcześniejszy przepak).

Na początek tradycyjnie recenzja zestawu.

Zapraszam .

Napisano
Niestety tak.

Wygląda na to, że jakość taka jak mój ah-64A w 1/72. Ciekawe czy natkniemy się na podobne problemy w budowie. Przewidujesz jakieś dodatki?

Napisano

Chyba tak. Obawiam się, że ten zestaw zrobiony prosto z pudełka nic by nikomu nie urwał ;).

Edit. Tak patrzę po sklepach i nie ma za bardzo dodatków... Jest trochę blaszek do Hasegawy, a tak to wszystko do wersji A...

Napisano
Chyba tak. Obawiam się, że ten zestaw zrobiony prosto z pudełka nic by nikomu nie urwał ;).

Edit. Tak patrzę po sklepach i nie ma za bardzo dodatków... Jest trochę blaszek do Hasegawy, a tak to wszystko do wersji A...

Te od wersji A powinny w większości pasować, bo wersja D powstała na bazie wyprasek z A (czytałem recenzję tego zestawu gdzie były wymienione zmiany i nie wyglądały na drastyczne). Ja strzeliłem w Parta do zestawu Academy i wygląda na to, że się nadaje.

Napisano

Kurde, nie wiem czy mam nerwy na użeranie się z tym modelem. Może zwyczajnie skleję to co dali w pudełku i skupię się na malowaniu. Dobra okazja, żeby poćwiczyć nowe sposoby robienia zacieków, bo na zdjęciach oryginału Apache to straszna fleja ;).

• 7 months later...
Napisano

Skubaniutki

Tablice wyszły świetnie Szkoda, że w moim Mietku nie ma miejsca na takie efekty, tam cała kabina jest mniejsza, niż przedni panel w Apaczu

Napisano

Aaa... oglądam Twój wątek, tylko próbowałem dopasować "Mietek" do śmigłowca i mi nic nie przychodziło na myśl. Potrzebuję kawy ;).

Twój Mieczysław jest w mniejszej skali, za to kokpit nie jest czarny i mogłeś się pobawić washami, ja w czarnym mogłem co najwyżej porozjaśniać tu i tam.

• 1 year later...