Duży Modelarz Napisano 23 Kwietnia 2016 Share Napisano 23 Kwietnia 2016 Mam w kwietniu imieniny, więc chcę czy nie chcę, muszę założyć nowe warsztaty ;). Pierwszy z nich to Apache Longbow w 1/48. Model z 2014 firmy Italeri (nawet nie wiem czy to jakiś wcześniejszy przepak). Na początek tradycyjnie recenzja zestawu. Zapraszam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Na pudełku napisali 2014, ale coś mi faktycznie nie wyglądał ten zestaw na "nówkę sztukę". Dzięki za uwagi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 24 Kwietnia 2016 Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Będę obserwował Linie podziału są wypukłe tak jak nity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Niestety tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 24 Kwietnia 2016 Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Niestety tak. Wygląda na to, że jakość taka jak mój ah-64A w 1/72. Ciekawe czy natkniemy się na podobne problemy w budowie. Przewidujesz jakieś dodatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Chyba tak. Obawiam się, że ten zestaw zrobiony prosto z pudełka nic by nikomu nie urwał ;). Edit. Tak patrzę po sklepach i nie ma za bardzo dodatków... Jest trochę blaszek do Hasegawy, a tak to wszystko do wersji A... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Robiłeś linie podziału i nity od podstaw? Bo szczerze mówiąc pierwszy raz mi się trafił model z wypukłymi i się zastanawiam nad koncepcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Kwietnia 2016 Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Nity to mu wypukłe zostaw, bo tak Apache występuje w przyrodzie. Ale linie przeryj. http://www.primeportal.net/hangar/michael_block/ah-64a/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 24 Kwietnia 2016 Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Chyba tak. Obawiam się, że ten zestaw zrobiony prosto z pudełka nic by nikomu nie urwał ;). Edit. Tak patrzę po sklepach i nie ma za bardzo dodatków... Jest trochę blaszek do Hasegawy, a tak to wszystko do wersji A... Te od wersji A powinny w większości pasować, bo wersja D powstała na bazie wyprasek z A (czytałem recenzję tego zestawu gdzie były wymienione zmiany i nie wyglądały na drastyczne). Ja strzeliłem w Parta do zestawu Academy i wygląda na to, że się nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Domyślam się, że jakoś się je da wpasować, tylko jak to się broni "merytorycznie"? W sensie, czy wersja Longbow miała taki sam kokpit jak A? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 24 Kwietnia 2016 Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Domyślam się, że jakoś się je da wpasować, tylko jak to się broni "merytorycznie"? W sensie, czy wersja Longbow miała taki sam kokpit jak A? Jeśli ufać tłumaczeniu google tej recenzji: http://www.ipms.nl/artikelen/recensies/vliegtuigen-militair/774-italeri-ah64d-apache.html to w zestawach Italeri nie zmienia się nic, ale w rzeczywistości zmiany są duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Kurde, nie wiem czy mam nerwy na użeranie się z tym modelem. Może zwyczajnie skleję to co dali w pudełku i skupię się na malowaniu. Dobra okazja, żeby poćwiczyć nowe sposoby robienia zacieków, bo na zdjęciach oryginału Apache to straszna fleja ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2016 O przerywaniu nawet nie pomyślałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 28 Listopada 2016 Autor Share Napisano 28 Listopada 2016 Odkopuję zabytkowy wątek. Pudełko odkurzone - zabieramy się za model . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Fajny kokpit ;) Chciaż fanem videorelacji nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 28 Listopada 2016 Autor Share Napisano 28 Listopada 2016 No to grunt, że chociaż kokpit Ci się podoba ;) A wideorelacji nie ma tak znowu dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Skubaniutki Tablice wyszły świetnie Szkoda, że w moim Mietku nie ma miejsca na takie efekty, tam cała kabina jest mniejsza, niż przedni panel w Apaczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 29 Listopada 2016 Autor Share Napisano 29 Listopada 2016 Mietku? Co dokładnie robisz? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=56135 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 29 Listopada 2016 Autor Share Napisano 29 Listopada 2016 Aaa... oglądam Twój wątek, tylko próbowałem dopasować "Mietek" do śmigłowca i mi nic nie przychodziło na myśl. Potrzebuję kawy ;). Twój Mieczysław jest w mniejszej skali, za to kokpit nie jest czarny i mogłeś się pobawić washami, ja w czarnym mogłem co najwyżej porozjaśniać tu i tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 6 Grudnia 2016 Share Napisano 6 Grudnia 2016 Super technika z tym szarym na kokpicie suchym pędzlem, fajnie że zostało to sfilmowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 6 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2016 Polecam się na przyszłość ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 25 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2018 Dwa lata przerwy wystarczy, jedziemy z koksem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Sierpnia 2018 Share Napisano 25 Sierpnia 2018 Fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 25 Sierpnia 2018 Share Napisano 25 Sierpnia 2018 Za głównym wirnikiem pomiędzy silnikami przyklejone są dwa cienkie male elementy, ale zdecowanie za wąsko. Póki model jest na etapie klejenia I szpachlowania można je jeszcze oderwać, zeszlifować I poprawić. Wystarczy spojrzeć na zdjęcie Apacza od tyłu. https://www.deviantart.com/naiyion/art/AH-64-rotorhead-23315392 Po za tym gorąco kibicuje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi