Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 122
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ruszyła produkcja masek

IMG_3866_zpsxsyzwbls.jpg

Napisano

Jestem bardzo ciekawy jak to wyjdzie

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Wyszło takie coś w jednym miejscu maska oderwała farbkę,ale zrobiłem zaprawkę i tyle, resztę załatwi wathering przyznam się że robiłem coś takiego pierwszy raz wcześniej malowałem wszystko z ręki no może raz przy użyciu sprytnej plasteliny, co sądzicie o tym?

IMG_3870_zpsoias0wss.jpg

Napisano

Górny ma to kamo nieproporcjonalne. W kilku miejscach farba podeszła pod maskę. Nie wiem czy nie lepiej byłoby to maskował taśmą Tamiya w mniejszych sekcjach.

Napisano
Górny ma to kamo nieproporcjonalne. W kilku miejscach farba podeszła pod maskę. Nie wiem czy nie lepiej byłoby to maskował taśmą Tamiya w mniejszych sekcjach.

Jeżeli chodzi o maskowanie to faktycznie mogłem nie kombinować, cóż człowiek uczy się na błędach, natomiast temat symetria czy proporcja camo na Chiefach to temat nie jednoznaczny,wiele fotek pokazuje idealnie równe jak od sznurka są i takie, które już takie idealne nie są, przecież to malowali zwykli ludzie i po weekendzie mieli prawo źle przyłożyć szablon no cóż dalszy etap będzie robiony tradycyjnie

qohussarsvehiclechieftan_zpsapynngld.jpg

Napisano

Chodziło mi o coś innego. Patrząc od prawej góry masz kolory: brąz, szary, brąz, biały. Na fotce wygląda tak jakby wysokość szarego na łączeniu z bratem z prawej strony była inna niż białego na końcu. Przynajmniej tak to na fotce wygląda.

Napisano

Pierwszy etap za mną, tylko 3 odpryski,ale to z mojej winy zbyt gwałtowne zerwanie taśmy,nie przejmuję tym się wcale będzie mniej roboty przy obijaniu

a efekt taki

IMG_3872_zpsmxpwsc70.jpg

IMG_3876_zpsdwzvm1w3.jpg

Napisano

Drugi etap zakończony Teraz kalki washe i te inne duperele, jak dla mnie takie kamuflaże to katorga,chyba będę unikał takich dziwolągów

aaaa... jeszcze rozjaśnię troszkę szaro-niebieski i brąz

IMG_3878_zpsxgyl8kke.jpg

Napisano

Wiem że tego nie będzie widać, ale ja bym o tym wiedział i..... troszkę miejskiego syfu pod Chiefem

IMG_3881_zpstunczluw.jpg

I jeszcze zaczarowany ołówek

IMG_3888_zps1irpzrvd.jpg

Napisano
Wiem że tego nie będzie widać, ale ja bym o tym wiedział i..... troszkę miejskiego syfu pod Chiefem

IMG_3881_zpstunczluw.jpg

I jeszcze zaczarowany ołówek

IMG_3888_zps1irpzrvd.jpg

Chce taki.

Napisano

Tak to wygląda przed zamknięciem,jeszcze łoś na kółeczkach i montujemy fartuchy, przy okazji znalazłem babola

trzeba poprawić

gaski_zps6chnzskh.jpg

Napisano

I kilka fotek po złożeniu

IMG_3900_zpsjdu2oom7.jpg

IMG_3899_zpsvj5djj6i.jpg

IMG_3898_zpsfofrtcsy.jpg

IMG_3897_zpsctsg1zkd.jpg

IMG_3896_zpsgo5erxkb.jpg

IMG_3895_zpserlgbvwb.jpg

Napisano

Efektownie się cholernie prezentuje. Dołożysz washa, oleje, kurz i będzie świetnie. Da się jakoś ukształtować/wymienić te gumowe fartuchy na przodzie błotników?

Napisano

Dzięki panowie,faktycznie te fartuchy są lipne, chyba zrobię z puchy po piwie, które właśnie piję Wasze zdrowie

Napisano

Ładnie! Ładnie! Czekam na dalszy efekty prac z niecierpliwością.