Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chyba w konkursie się nie wyrobisz, w końcu zostało tylko 5 dni...

Napisano

Cicho bo Marcin po cichu kończy budowę i na koniec będzie wielkie "wow". Marcin, ciśnij bo nie będę wiedział co zrobić z moim głosem ;)

• 3 months later...
Napisano (edytowane)

Back in business. Pomalowałem podstawkę. Czy wygląda dość betonowo, czy coś dodać/zmienić?

PC200007_zps7vqngnlg.jpg~original

PC200008_zpsefwfwvhp.jpg~original

Edytowane przez Gość
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...
Napisano (edytowane)

No dobra, czas kończyć ten nierówny pojedynek. Wszystko potrzebne wszakże już mam.

Kalki - Melius nie umiał ich przez dziewięć miesięcy zrobić, Pepsi_Adamowi zajęło to jakiś tydzień, łącznie z projektem i poprawkami. Druk czytelny, ładne. Fotki takie tylko

P5200021_zpse3lkkayp.jpg~original

Czas poszukać psikacza i zacząć prace malarskie.

Edytowane przez Gość
Napisano (edytowane)

Tymczasem zacząłem oklejać buteleczki:

P5210076_zpsqh8iega5.jpg~original

Użyłem płynów Microscale. Pytanie do bardziej doświadczonych Kolegów: możliwe, żeby kalki słabo trzymały się przeźroczystej żywicy? Bo mam niejasne przeczucie, że ciężko będzie bez strat się obyć.

Pozdrawiam, Marcin.

Edytowane przez Gość
  • Super Moderator
Napisano

czasem jak żywica nie pierwszej świeżości może być jakby lekko tłusta... ale to nie da się z tym nic zrobić ... walnij błyskiem i powinno być ok.

Ad kalkomanie, wiadomo Adam to 1 klasa jakości

Napisano
Melius nie umiał ich przez dziewięć miesięcy zrobić, Pepsi_Adamowi zajęło to jakiś tydzień, łącznie z projektem i poprawkami

Dla mnie już od 22 miesięcy projektują maski do USS Enterprise (Startrek)...

Napisano
Melius nie umiał ich przez dziewięć miesięcy zrobić, Pepsi_Adamowi zajęło to jakiś tydzień, łącznie z projektem i poprawkami

Dla mnie już od 22 miesięcy projektują maski do USS Enterprise (Startrek)...

Widocznie, zakupili nowy ploter i warto aby Twoje maski były dobrze zrobione

heh,Bosman...byle by nie zaczęli wydzwaniać do hurtowni

Może się nie dodzwonią, to mój stary nr zlikwidowany jakiś czas temu. No chyba że.

• 8 months later...
Napisano
Nie widać zdjęć. Chętnie bym sobie pooglądał. :-(

Niektórych nie udało się odzyskać, ale większość widać.

• 1 month later...
Napisano
Mam pytanko ten pomarańczowy widlak jest dostepny w polskich sklepach modelarskich?

Jeśli już, to za horrendalną cenę. Taniej zamówić na hlj.com