Solaris7813 Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 Witam Od jakiegoś czasu dłubię Leoparda 2A4 od Menga. Planuję wykonać go w malowaniu z 10 Brygady Kawalerii Pancernej. Model jest już gotowy do malowania. Dodałem plandekę i kilka pierdół, przyciąłem fartuchy i chlapacze, wymieniłem liny oraz podstawy anten. Jakiej długości powinny być anteny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 Zupełnie jak bym swojego widział . A tak przy okazji. Robisz polaka, a mnie na jakiegoś greka namawiałeś he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 6 Maja 2016 Autor Share Napisano 6 Maja 2016 Mam nadzieję, że nie posądzasz mnie o plagiat Co do malowania, szczerze mówiąc Twój model skłonił mnie do zrobienia Polskiego. Fina chcę zrobić T-72 (nawet mam już lufę), ale wcześniej skończę tego i Abramsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 9 Maja 2016 Autor Share Napisano 9 Maja 2016 Czy można do tego modelu dokupić te "kraty" z płyty silnikowej? Mógłbym użyć takich: http://www.mojehobby.pl/products/Leopard-2A6-TAM-680856.html ? Solaris7813-Leopard 2A4 Menga to chyba najlepszy model tego pojazdu w 35,warto wiec troche przylozyc sie do jego zrobienia,przyjrzyj sie swoim fotkom to zobaczysz ze miejsca gdzie uzyles szpachli wymagaja doszlifowania, i moze warto np lufe przeleciec Surfacerem 1000.Warto rownierz korzystac z internetu gdzie znajdziesz wiele zdjec, na Modelworku np sa rownierz takowe,przyjrzyj sie pierwszej fotce modelu -linka zaslepki celownika powinna zwisac w dol, nie w bok. Rezerwowe 2 traki na gornym pancerzu sa blokowane w przedniej czesci zaczepu bolcem w ksztalcie litery L,zawieszonym na lancuszku. Liny holownicze ktore leza na gornym pancerzu umocowane sa w gniazdach w tylnej czesci kadluba po 1 na kazda strone. Wszystko już zostało pokryte podkładem, i nie trzeba było nic poprawiać. Do budowy się przyłożyłem, jednak ciągle wydaje mi się, że mogę sklejać czyściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Grile Edka, które pokazałeś w linku, są od Leo 2a6 od Tamiyi. Co Ci się nie podoba w mengowskich grilach? Pytam, bo nie bardzo wiem o co się Tobie rozchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 10 Maja 2016 Autor Share Napisano 10 Maja 2016 Wiem, ale nie znalazłem dedykowanych do A4. Generalnie coś poszło przy tym nie tak i lepiej byłoby to wymienić. Spróbuję jeszcze coś zrobić z zestawowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Nie wiem, co mogło pójść nie tak. W moim Leo wszystko było cacy. Muszę Cię przestrzec przed gąskami w tym modelu. Niech Cię ręka boska broni przed malowaniem ich farbami na bazie jakiś agresywnych rozpuszczalników. Ja pomalowałem swoje akrylami, ale pigment rozrobiłem w zmywaczu do paznokci. Aceton po prostu zeżarł mi gąsienice i teraz muszę te od Bronco strugać. Z broncowymi, nie miałem takich sensacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 20 Maja 2016 Autor Share Napisano 20 Maja 2016 Szczerze mówiąc sam do końca nie wiem co tam się stało, ale chyba udało mi się to wyprowadzić na prostą. Dzięki za ostrzeżenie z tymi gąsienicami, na szczęście nie psikałem ich surfacerem. Będzie trzeba pomalować Vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 23 Maja 2016 Autor Share Napisano 23 Maja 2016 Pomalowałem brązowym. Ponawiam jeszcze pytanie odnośnie anten. Jakiej powinny być długości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2016 Dokończyłem kamo. W paru miejscach trzeba będzie poprawić, ale ogólnie chyba jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 6 Czerwca 2016 Share Napisano 6 Czerwca 2016 Teraz wyglada ladnie, bo kiedy byly same brazowe plamki to jakos slabo wygladalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 A surfacer z MrHoby uszkodzić może te gąsienice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2016 Czym mogę zabezpieczyć powierzchnię po pomalowaniu, i czym mogę ścierać wash? Zrobiłem testy na spodzie wanny i izopropanol rozpuszcza zarówno Sidolux jak i lakier Tamiyi X-22 (rozcieńczany Leveling Thinnerem 1:2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Czym mogę zabezpieczyć powierzchnię po pomalowaniu, i czym mogę ścierać wash? Zrobiłem testy na spodzie wanny i izopropanol rozpuszcza zarówno Sidolux jak i lakier Tamiyi X-22. A skąd pomysł z izopropanolem ? Sidolux do zabezpieczenia i White Spirit do usuwania nadmiaru washa olejnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2016 White spirit to nie jest to samo co benzyna lakowa? http://www.szal-art.pl/benzyna-lakowa-white-spirit-szmal_1269_5610/ Ona też zmywa lakier i sido, ja mam taką: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 (...) Ja używam WS-a zakupionego w sklepie dla plastyków, co prawda nie tego co Ty podałeś w linku (niestety nie sprawdzę producenta bo od dawna mam przelany do innego pojemnika) i nigdy mi nie naruszył sido czy lakierów. Wcześniej miałem benzynę do zapalniczek i też było OK. Parę miesięcy temu kupiłem "Rozcieńczalnik Eko-1" i też się nim bez problemu pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2016 Ok, to kupię jakiś w sklepie dla plastyków i spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Czerwca 2016 Share Napisano 21 Czerwca 2016 Baza ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artec Napisano 23 Czerwca 2016 Share Napisano 23 Czerwca 2016 Jakie farby używałes? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 23 Czerwca 2016 Share Napisano 23 Czerwca 2016 A w jakim celu zawijałeś cały model w folie i taśmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 23 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2016 Jakie farby używałes? Pozdrawiam XF-67,68,69 Tamiya A w jakim celu zawijałeś cały model w folie i taśmy ? Żeby nie zamalować zielonego na brązowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artec Napisano 23 Czerwca 2016 Share Napisano 23 Czerwca 2016 Jakie farby używałes? Pozdrawiam XF-67,68,69 Tamiya A w jakim celu zawijałeś cały model w folie i taśmy ? Żeby nie zamalować zielonego na brązowo. Wielkie dzięki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 23 Czerwca 2016 Share Napisano 23 Czerwca 2016 A to jakim ciśnieniem malujesz , że ta ciastolina nie wystarczyła , żeby nie zamalować ? Nie lepiej kurek skręcić na kompresorze i pomalować plamy w 15 minut , niż pół dnia maskować model w siatki foliowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 24 Czerwca 2016 Share Napisano 24 Czerwca 2016 Jak tak oglądam sobie tego Leoparda to aż mam ochotę na współczesną pancerkę, a nie II WŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi