UnknownUser Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Limek dostał kolor na spód: Co to za kolorek ? Fajnie idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 23 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Kolor to mieszanka farb Gunze H o numerach: 67(40%), 323(20%), 11 (40%). Wykonałem żeberka do hamulców - Edek robi wprawdzie hamulce ładne, ale żeberek nie nawierca... I gotowe: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Sierpnia 2016 Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Dużo chyba już nie zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 23 Sierpnia 2016 Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Są hamulce...to i zaraz będzie kolorek->kolorki z góry...choć wyczuwam w Mikołaju pewien niedosyt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Sierpnia 2016 Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Już... już.... prawie widać finish.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2016 ...choć wyczuwam w Mikołaju pewien niedosyt... Nie ma niedosytu. Modelik został od początku pomyślany jako projekt możliwie uproszczony. Miał być odskocznią od reżimowej precyzji Luli, a także sprawdzeniem nitowania i malowania. Na razie nie sprawia problemów, tyle, że go nie skończę na czas... Tymczasem są już kolory bazowego kamuflażu: I teraz czeka mnie archeologiczne odtwarzanie różnych podmalówek - będą gdzieś 4 dodatkowe kolory tylko na górze. Wdzięczny ten modelik, lubię go... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Sierpnia 2016 Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Szkoda... szkoda.... niewiele brakło Ale i tak terminowo dałeś czadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UnknownUser Napisano 28 Sierpnia 2016 Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Może nie wszystko stracone? Jak by większość forum stwierdziła żeby konkurs się kończył później to myślę że jeszcze jeden tydzień by wystarczył na skończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 30 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Nie jestem zwolennikiem zmiany reguł w trakcie gry. Przedstawiam stan na dzień dzisiejszy. Pierwsza, a przy tym największa objętościowo grupa podmalówek: oliwka, zieleń, ciemna zieleń: Miło było startować w fajnym gronie w konkursie. Wprawdzie nie wyrobiłem się, ale pewnie praca była nieco bardziej intensywna niż w warunkach pozakonkursowych. Moderację proszę o przeniesienie wątku do działu warsztatowego ogólnego. Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Września 2016 Share Napisano 9 Września 2016 Co tam słychać nowego w warsztacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 9 Września 2016 Autor Share Napisano 9 Września 2016 Nieco się dzieje. Limek ma ukończone wszystkie podmalówki, dostał błysk i kalkomanie, zrobiło się trochę drobnych elementów. Niestety nie miałem czasu na zdjęcia z uwagi na dwutorowość prac (Limek i Lula) Powinienem coś wrzucić po weekendzie, który spędzę w Łasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 13 Września 2016 Autor Share Napisano 13 Września 2016 Stan na dziś, kalki od ModelMakera bez zarzutu: I rarytas archeologiczny - nazwiska załogi na burcie. Podziękowania dla Pepsi_Adama za tę mikroskopijną robotę: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Bardzo gładka powierzchnia farby, nawet jeśli to po błysku. Jakimi farbami i lakierem malujesz? Polerujesz przed lakierem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 13 Września 2016 Autor Share Napisano 13 Września 2016 Bardzo gładka powierzchnia farby, nawet jeśli to po błysku. Jakimi farbami i lakierem malujesz? Polerujesz przed lakierem? Farby to Gunze H, a błysk Gunze GX100. Nie były polerowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 26 Września 2016 Autor Share Napisano 26 Września 2016 Limek prawie, prawie gotowy, jeszcze ileś tam drobiazgów typu światła, anteny, lufy itp. Ogląd całości dam jak już będzie. Na razie pozapudełkowe pokrywy rury: I humorystyczna tymczasowa podstawka w wersji low-vis: Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niebieski Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 Farby to Gunze H, a błysk Gunze GX100. Nie były polerowane. gx 100 jest bardzo dobry pod kalki natomiast naniesiony już na ,wyciąga je z linii i nitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 A to ciekawostka co piszesz, bo mi się jeszcze takie cudo nie przydarzyło ani razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 27 Września 2016 Autor Share Napisano 27 Września 2016 Na tutejszym Limku nie stwierdziłem zjawiska opisywanego przez niebieskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niebieski Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Dwukrotnie miałem taki przypadek i Arkady jak dobrze pamiętam o tym wspominał.Od tamtej pory na kalkomanie stosuję zwykły gloss C Mikołaj jak położysz łosz wtedy się okaże na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 28 Września 2016 Autor Share Napisano 28 Września 2016 Model jest już po powyższych zabiegach i nic złego się nie stało. Z tym, że przed lakierowaniem glossem kalki zostały "napylone" bilmodelowym softerem nr 3. I mała fotka poglądowa na aktualny wygląd: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 No powiem szczerze będzie perełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Października 2016 Share Napisano 1 Października 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Października 2016 Share Napisano 1 Października 2016 Odpryski za owiewkami konkretne, jak prawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 Modele Mikołaja to zawsze perełki, co dane mi było potwierdzić na żywo Lim wygląda świetnie! Co tu dużo gadać też bym chciał tak umieć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 6 Października 2016 Autor Share Napisano 6 Października 2016 Dzięki. Kończę warsztat - na zamknięcie fotka pokazująca, że Eduard mimo stworzenia bardzo przyjaznego zestawu, nie zaniedbał troski o rozwój umiejętności modelarzy - anteny radiowysokościomierza: Limek jest gotowy, był już nawet na Paprykarzu. Szaro-deszczowa aura uniemożliwia na razie przygotowanie galerii, ale być może w weekend się uda. Do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi