Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dzieki projekt cały czas ewoluuje ale na pewno zostanie dioramą i nie pierwszy raz największe tempo będę miał przed końcem terminu! już taka moja tradycja

• Odpowiedzi 103
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A może lepiej skup się na dopracowaniu samego pojazdu z przeniesieniem np do kategorii S-F? A dioramę zostaw sobie na po konkursie. Czasu jest jeszcze sporo, ale szkoda by było odpuścić po takim fajnym początku tylko ze względu na termin.

Napisano

Wygląda jak czołg laserowy z chińskich bajek. Projekt ciekawy i bardzo ładny detal. Wzorowałeś się na czymś czy puściłeś wodze fantazji?

Napisano

karambolis8 - oczywiście biorę pod uwagę zmianę kategorii i jeśli naprawdę będę wyglądał kiepsko z czasem to nie chcę tego rekompensować uproszczeniem modelu. Z tym pojazdem jest ten problem że jest już pootwierany i będa do niego podłączone różne sprzęty a trochę dziwnie będzie to wyglądać bez dioramy, no i figurki będą nawiązywały bezpośrednio do tematu konkursu. Ale tak jak napisałeś nie będzie żadnego odpuszczania jakości modelu na rzecz czasu ;)

Napisano

Lipa - Wielkie dzięki, ogólnie projekt to mix różnych rzeczy zobaczonych w sieci i moich starych pomysłów, ale nie chciałem zupełnie odjeżdżać w kosmos więc lufę zrobiłem zamkniętą inaczej niż w filmach czy kreskówkach ale realniej tak jak w prototypie działa szynowego.

• 1 month later...
Napisano

Po dłuższej przerwie znów coś się dzieje, wkrótce zabieram się za figurki, otoczenie czołgu i podwozie! Obecnie kończę małą przeróbkę kadłuba oraz doszły powłoki antypoślizgowe na całej górnej powierzchni

8GrfGKQ.jpg

DYzM3r7.jpg

9l5o8d5.jpg

krXG7rI.jpg

Qjq0jym.jpg

Napisano

Wielkie dzięki, miło to słyszeć zwłaszcza od Ciebie ;) mam nadzieję że malowaniem również zaskoczę i się spodoba !

Napisano

A już skończyłeś modelować? Model już idzie do malowania?

Napisano

sam czołg potrzebuje jeszcze kilka godzin pracy i idzie do malarni. Został jeszcze generator, figurki i kilka drobnych niespodzianek.

Napisano

No i pierwsze koty za płoty, a raczej pędzle bo zacząłem malowanie i weathering

cSQxM8o.jpg

Maskowanie + freehand czyli obrysy i ciemne cętki malowane pędzlem

eiN5bIO.jpg

brudzenie na razie na połówce wieży dla pokazania efektu. Jest to jakieś 70% bo dojdą jeszcze pakunki i inne detale oraz poprawki brudzenia

y7QzNxO.jpg

I na deser detale:

NPKnUxa.jpg

XIseph6.jpg

OMTMJxb.jpg

81B6Ube.jpg

tS7Jk60.jpg

i4Lj46J.jpg

Napisano

Oglądam warsztat od samego startu i przyznam się że z początku byłem sceptyczny ale teraz mogę tylko posypać głowę popiołem

Przekonałeś mnie do swoje wizji w 100% a efekt mnie bardzo pozytywnie zaskoczył

Napisano
Szachownica to taki polski akcent? ;)

Tak jakoś wyszło przypadkiem, ale to by była dopiero fantastyka

Ogólnie mam spory dylemat nad oznaczeniami , totalnie się na tym nie znam a nie chciał bym zrobić wtopy z napisem.

Napisano
Świetnie. Opisz no ten proces budzenia bo jest bardzo atrakcyjny.

To ogólnie znane techniki choć z tego co widzę niektóre z nich są mało popularne. Postaram się coś szybko przygotować.

Napisano
Oglądam warsztat od samego startu i przyznam się że z początku byłem sceptyczny ale teraz mogę tylko posypać głowę popiołem

Cieszę się że udało mi się pozytywnie zaskoczyć, obym nie zawalił na kolejnych etapach a zwłaszcza z terminem !

Napisano

Miałem dokładnie to samo wrażenie; nie trawię SF, ale ten warsztat to naprawdę coś.

Zajebisty kamuflaż.

Napisano
Wow. Super Ci to wyszło.

Dołączam się do prośby o opis techniki brudzenia.

Foto tutorial jest już prawie ukończony, niedługo premiera

Napisano

Dziękuję Panowie za dobre słowa, staram się wycisnąć z tego modelu jak najwięcej. Jeśli mogę o coś prosić to rzućcie na tacę albo coś , abym zmieścił się w terminie bo zawalony jestem pozostałą robotą .