Locker's Workshop Napisano 6 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2016 dzieki projekt cały czas ewoluuje ale na pewno zostanie dioramą i nie pierwszy raz największe tempo będę miał przed końcem terminu! już taka moja tradycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Czerwca 2016 Share Napisano 7 Czerwca 2016 A może lepiej skup się na dopracowaniu samego pojazdu z przeniesieniem np do kategorii S-F? A dioramę zostaw sobie na po konkursie. Czasu jest jeszcze sporo, ale szkoda by było odpuścić po takim fajnym początku tylko ze względu na termin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 7 Czerwca 2016 Share Napisano 7 Czerwca 2016 Wygląda jak czołg laserowy z chińskich bajek. Projekt ciekawy i bardzo ładny detal. Wzorowałeś się na czymś czy puściłeś wodze fantazji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 7 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2016 karambolis8 - oczywiście biorę pod uwagę zmianę kategorii i jeśli naprawdę będę wyglądał kiepsko z czasem to nie chcę tego rekompensować uproszczeniem modelu. Z tym pojazdem jest ten problem że jest już pootwierany i będa do niego podłączone różne sprzęty a trochę dziwnie będzie to wyglądać bez dioramy, no i figurki będą nawiązywały bezpośrednio do tematu konkursu. Ale tak jak napisałeś nie będzie żadnego odpuszczania jakości modelu na rzecz czasu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 7 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2016 Lipa - Wielkie dzięki, ogólnie projekt to mix różnych rzeczy zobaczonych w sieci i moich starych pomysłów, ale nie chciałem zupełnie odjeżdżać w kosmos więc lufę zrobiłem zamkniętą inaczej niż w filmach czy kreskówkach ale realniej tak jak w prototypie działa szynowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 12 Lipca 2016 Autor Share Napisano 12 Lipca 2016 Po dłuższej przerwie znów coś się dzieje, wkrótce zabieram się za figurki, otoczenie czołgu i podwozie! Obecnie kończę małą przeróbkę kadłuba oraz doszły powłoki antypoślizgowe na całej górnej powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 Stasiu, mistrzowsko to wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 12 Lipca 2016 Autor Share Napisano 12 Lipca 2016 Wielkie dzięki, miło to słyszeć zwłaszcza od Ciebie ;) mam nadzieję że malowaniem również zaskoczę i się spodoba ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 13 Lipca 2016 Share Napisano 13 Lipca 2016 A już skończyłeś modelować? Model już idzie do malowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 13 Lipca 2016 Autor Share Napisano 13 Lipca 2016 sam czołg potrzebuje jeszcze kilka godzin pracy i idzie do malarni. Został jeszcze generator, figurki i kilka drobnych niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 13 Lipca 2016 Share Napisano 13 Lipca 2016 Z niecierpliwością czekam na kolejne etapy pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 14 Lipca 2016 Autor Share Napisano 14 Lipca 2016 No i pierwsze koty za płoty, a raczej pędzle bo zacząłem malowanie i weathering Maskowanie + freehand czyli obrysy i ciemne cętki malowane pędzlem brudzenie na razie na połówce wieży dla pokazania efektu. Jest to jakieś 70% bo dojdą jeszcze pakunki i inne detale oraz poprawki brudzenia I na deser detale: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 14 Lipca 2016 Share Napisano 14 Lipca 2016 Klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 14 Lipca 2016 Share Napisano 14 Lipca 2016 Szachownica to taki polski akcent? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Lipca 2016 Share Napisano 14 Lipca 2016 Świetnie. Opisz no ten proces budzenia bo jest bardzo atrakcyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Lipca 2016 Share Napisano 14 Lipca 2016 Oglądam warsztat od samego startu i przyznam się że z początku byłem sceptyczny ale teraz mogę tylko posypać głowę popiołem Przekonałeś mnie do swoje wizji w 100% a efekt mnie bardzo pozytywnie zaskoczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 14 Lipca 2016 Autor Share Napisano 14 Lipca 2016 Szachownica to taki polski akcent? ;) Tak jakoś wyszło przypadkiem, ale to by była dopiero fantastyka Ogólnie mam spory dylemat nad oznaczeniami , totalnie się na tym nie znam a nie chciał bym zrobić wtopy z napisem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 14 Lipca 2016 Autor Share Napisano 14 Lipca 2016 Świetnie. Opisz no ten proces budzenia bo jest bardzo atrakcyjny. To ogólnie znane techniki choć z tego co widzę niektóre z nich są mało popularne. Postaram się coś szybko przygotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 14 Lipca 2016 Autor Share Napisano 14 Lipca 2016 Oglądam warsztat od samego startu i przyznam się że z początku byłem sceptyczny ale teraz mogę tylko posypać głowę popiołem Przekonałeś mnie do swoje wizji w 100% a efekt mnie bardzo pozytywnie zaskoczył Cieszę się że udało mi się pozytywnie zaskoczyć, obym nie zawalił na kolejnych etapach a zwłaszcza z terminem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 15 Lipca 2016 Share Napisano 15 Lipca 2016 Wow. Super Ci to wyszło. Dołączam się do prośby o opis techniki brudzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Lipca 2016 Share Napisano 15 Lipca 2016 Super malowanie, jestem pod wrażeniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Lipca 2016 Share Napisano 15 Lipca 2016 Oglądam warsztat od samego startu i przyznam się że z początku byłem sceptyczny ale teraz mogę tylko posypać głowę popiołem Przekonałeś mnie do swoje wizji w 100% a efekt mnie bardzo pozytywnie zaskoczył Miałem dokładnie to samo wrażenie; nie trawię SF, ale ten warsztat to naprawdę coś. Zajebisty kamuflaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 20 Lipca 2016 Autor Share Napisano 20 Lipca 2016 Wow. Super Ci to wyszło.Dołączam się do prośby o opis techniki brudzenia. Foto tutorial jest już prawie ukończony, niedługo premiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 20 Lipca 2016 Autor Share Napisano 20 Lipca 2016 Dziękuję Panowie za dobre słowa, staram się wycisnąć z tego modelu jak najwięcej. Jeśli mogę o coś prosić to rzućcie na tacę albo coś , abym zmieścił się w terminie bo zawalony jestem pozostałą robotą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 20 Lipca 2016 Autor Share Napisano 20 Lipca 2016 Wieża ukończona w 90%, zostało tylko kilka dodatków i wymalowanie paneli dostępu do elektroniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi