Rafał Lebioda Posted May 19, 2016 Share Posted May 19, 2016 Sd.Kfz.9 FAMO na platformie kolejowej SSy. Model Tamiya i Dragon + dodatki i takie tam... więcej na : http://raffmodel.blogspot.com/2016/02/sdkfz9-famo-na-platformie-kolejowej.html Pozdrawiam, Rafał http://raffmodel.blogspot.com https://www.instagram.com/model_sector/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1212 Posted May 19, 2016 Share Posted May 19, 2016 Podoba mi się bardzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted May 19, 2016 Share Posted May 19, 2016 Super pomysł i piękny model! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted May 19, 2016 Share Posted May 19, 2016 Bardzo fajna praca! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Lebioda Posted May 19, 2016 Author Share Posted May 19, 2016 Dziękuję za komentarze. Rafał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted May 19, 2016 Share Posted May 19, 2016 Super pomysł, z pojazdem na platformie. Bardzo fajny model, czy modele ,_) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Lebioda Posted May 20, 2016 Author Share Posted May 20, 2016 Dzięki! Rafał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zekar Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Świetny model, bardzo mi się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Ładnie wyglądają oba modele. Jaką farba malowałeś Famo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Świetny. Pomysł i wykonanie - normalnie fota Admina! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapitan1 Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Naprawdę piękne, zarówno famo jak i platforma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Lebioda Posted May 20, 2016 Author Share Posted May 20, 2016 Cieszę się, że się podoba i dziękuję za Wasze oceny. Nie jest tajemnicą, że FAMO jest jednym z mich ulubionych pojazdów i tematów modelarskich. Mam ich sporo w kolekcji a jeszcze więcej w planach i na warsztacie. Jeden z nich poniżej, jako zajawka aktualnego warsztatu (być może także nowego obiektu w galerii). Bazylms: Farby, jakich używam to głównie MR.HOBBY seria H , czasem C. Tu konkretnie używałem farb serii H - kilka odcienie koloru piaskowego. Od ciemnych, do jasnych, kierując się techniką CM. Finalnie, najjaśniejszą mieszanką była kombinacja kolorów: radome, sandy yellow i bieli w proporcjach na wyczucie. Pozdrawiam, Rafał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 Dzięki. Zauważyłem że ciężko jest dostać idealny kolor od producenta. Najładniejsze są mieszane samemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Lebioda Posted May 21, 2016 Author Share Posted May 21, 2016 Bazylms: Dużym wsparciem może być też nowy zestaw Mr.HOBBY: Zestaw stworzony z myślą o technice CM i muszę przyznać, że ma całkiem przyjemne odcienie. Aktualnie maluję Stuga III tymi farbkami i jestem zachwycony. Więcej na temat tych zestawów (jest ich trzy) można przeczytać na łamach najnowszego magazynu Super Model, nr 62 (mój tekst, a jakże ) Rafał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 Ok, trzeba będzie "looknąć" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManiekB Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Witam Wykonanie modeli super, tylko że od strony merytorycznej to raczej fantastyka - dosyć częsty błąd modelarzy umieszczania zbyt małych ładunków na tych platformach (Pz III , Pz IV itp). Platforma Ssy służyła głównie do przewożenia czołgów o masie max 50 ton i było ich dosyć mało, aby służyły do wożenia ładunków które spokojnie przewiezie platforma 2 osiowa. To wygląda tak jakby ciężarówką wozić worek ziemniaków. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Lebioda Posted May 23, 2016 Author Share Posted May 23, 2016 Dziękuję za komentarz i słuszną uwagę. Raczej platforma 2-osiowa niż typu ciężkiego - OK. Aczkolwiek, nie można wykluczyć, że taki transport miał miejsce. W końcu nie sfotografowano całej wojny Rafał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Lebioda Posted July 1, 2016 Author Share Posted July 1, 2016 Podsyłam nieco większe zdjęcie. Podobno tak lepiej się ogląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 Super wyszło Klamoty na pace też pierwsza klasa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erolo2000 Posted July 30, 2016 Share Posted July 30, 2016 Elegancki zestaw - kawał dobrej roboty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts