Rafał Lebioda Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 Sd.Kfz.9 FAMO na platformie kolejowej SSy. Model Tamiya i Dragon + dodatki i takie tam... więcej na : http://raffmodel.blogspot.com/2016/02/sdkfz9-famo-na-platformie-kolejowej.html Pozdrawiam, Rafał http://raffmodel.blogspot.com https://www.instagram.com/model_sector/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 Podoba mi się bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 Super pomysł i piękny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 Bardzo fajna praca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Lebioda Napisano 19 Maja 2016 Autor Share Napisano 19 Maja 2016 Dziękuję za komentarze. Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 Super pomysł, z pojazdem na platformie. Bardzo fajny model, czy modele ,_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Lebioda Napisano 20 Maja 2016 Autor Share Napisano 20 Maja 2016 Dzięki! Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Świetny model, bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Ładnie wyglądają oba modele. Jaką farba malowałeś Famo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Świetny. Pomysł i wykonanie - normalnie fota Admina! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Naprawdę piękne, zarówno famo jak i platforma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Lebioda Napisano 20 Maja 2016 Autor Share Napisano 20 Maja 2016 Cieszę się, że się podoba i dziękuję za Wasze oceny. Nie jest tajemnicą, że FAMO jest jednym z mich ulubionych pojazdów i tematów modelarskich. Mam ich sporo w kolekcji a jeszcze więcej w planach i na warsztacie. Jeden z nich poniżej, jako zajawka aktualnego warsztatu (być może także nowego obiektu w galerii). Bazylms: Farby, jakich używam to głównie MR.HOBBY seria H , czasem C. Tu konkretnie używałem farb serii H - kilka odcienie koloru piaskowego. Od ciemnych, do jasnych, kierując się techniką CM. Finalnie, najjaśniejszą mieszanką była kombinacja kolorów: radome, sandy yellow i bieli w proporcjach na wyczucie. Pozdrawiam, Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 Dzięki. Zauważyłem że ciężko jest dostać idealny kolor od producenta. Najładniejsze są mieszane samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Lebioda Napisano 21 Maja 2016 Autor Share Napisano 21 Maja 2016 Bazylms: Dużym wsparciem może być też nowy zestaw Mr.HOBBY: Zestaw stworzony z myślą o technice CM i muszę przyznać, że ma całkiem przyjemne odcienie. Aktualnie maluję Stuga III tymi farbkami i jestem zachwycony. Więcej na temat tych zestawów (jest ich trzy) można przeczytać na łamach najnowszego magazynu Super Model, nr 62 (mój tekst, a jakże ) Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 Ok, trzeba będzie "looknąć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 22 Maja 2016 Share Napisano 22 Maja 2016 Witam Wykonanie modeli super, tylko że od strony merytorycznej to raczej fantastyka - dosyć częsty błąd modelarzy umieszczania zbyt małych ładunków na tych platformach (Pz III , Pz IV itp). Platforma Ssy służyła głównie do przewożenia czołgów o masie max 50 ton i było ich dosyć mało, aby służyły do wożenia ładunków które spokojnie przewiezie platforma 2 osiowa. To wygląda tak jakby ciężarówką wozić worek ziemniaków. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Lebioda Napisano 23 Maja 2016 Autor Share Napisano 23 Maja 2016 Dziękuję za komentarz i słuszną uwagę. Raczej platforma 2-osiowa niż typu ciężkiego - OK. Aczkolwiek, nie można wykluczyć, że taki transport miał miejsce. W końcu nie sfotografowano całej wojny Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Lebioda Napisano 1 Lipca 2016 Autor Share Napisano 1 Lipca 2016 Podsyłam nieco większe zdjęcie. Podobno tak lepiej się ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Lipca 2016 Share Napisano 3 Lipca 2016 Super wyszło Klamoty na pace też pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 30 Lipca 2016 Share Napisano 30 Lipca 2016 Elegancki zestaw - kawał dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi