morfeusz84 Napisano 10 Lipca 2016 Share Napisano 10 Lipca 2016 Challenger 2 trumpeter 1/35 Jest to mój pierwszy model , dlaczego od razu warsztat ? Ponieważ chce wraz z nauką budowy modelu , uczyć się prowadzenia warsztatu Mam nadzieje że pomożecie dobrym słowem i uwagami . Oczywiście nie zapominam o krytyce . A dlaczego Challenger ? Bo widziałem go na żywo i zrobił na mnie wielkie wrażenie Zaznaczam od razu , że nie buduje megatrona Wysłane z Nokia 3310 za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 10 Lipca 2016 Autor Share Napisano 10 Lipca 2016 Powalczyłem troche z wanną , no i koła ogarnąłem Wysłane z Nokia 3310 za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 11 Lipca 2016 Share Napisano 11 Lipca 2016 Zycze powodzenia i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 11 Lipca 2016 Autor Share Napisano 11 Lipca 2016 jureczek dzięki . Dzisiaj skończyłem wannę , koła są tylko do przymiarki , będę je malował osobno . No i zaczęłam górę , narazie chlapacze Wysłane z Nokia 3310 za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Lipca 2016 Share Napisano 11 Lipca 2016 Jak na pierwszy model nieźle idzie. Nie będę ię czepiał szwów na elementach i szpar niezaszpachlowanych, przez wzgląd na debiut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Lipca 2016 Share Napisano 11 Lipca 2016 Jako, że wspomniałeś coś o nauce, to dobrze by było gdybyś opiłowywał elementy metalowe w miejscach wycięć z ramek. To Ci później wyjdzie w malowaniu i będzie kiepsko wyglądać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 11 Lipca 2016 Autor Share Napisano 11 Lipca 2016 Dzięki za motywacje . Postaram się poprawić co się jeszcze da , a na przyszłość będę baczniej zwracał uwagę na te sprawy . Mam szpachle humbrola w takiej zielonej tubce , ale ona zasycha zanim "dojdę" do elementu Wysłane z Nokia 3310 za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 Mam ten sam model więc chętnie popatrzę. Fotka z Bovington tegoroczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 Całkiem nieźle Szwy w widocznych elementach warto by przeszlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 12 Lipca 2016 Autor Share Napisano 12 Lipca 2016 Tak , jak co rok . Tank fest w Bovington zaliczony . Megatron w tym roku miał takie kamo , że nikt na niego nie zwracał uwagi . Uwielbiam ten czołg , jest naprawdę wielki Wysłane z Nokia 3310 za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 Pierwszy model i od razy na głęboką wodę - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 12 Lipca 2016 Autor Share Napisano 12 Lipca 2016 Dziś mały postęp był , więc nie ma czego pokazywać . Natomiast w wolnej chwili zrobiłem sobie szlifierkę Wysłane z Nokia 3310 za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 No i fajnie, widzę że robisz to samo co ja.Zdjęcia mojego modelu znajdziesz również tu na forum. Może coś podpatrzysz, bo instrukcja zbyt dokładna nie jest tak jak i sam model. A malowaniem pudełkowym zbytnio się nie sugeruj jest od czapy. Jak coś to służę pomocą i radą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 12 Lipca 2016 Autor Share Napisano 12 Lipca 2016 No i fajnie, widzę że robisz to samo co ja.Zdjęcia mojego modelu znajdziesz również tu na forum. Może coś podpatrzysz, bo instrukcja zbyt dokładna nie jest tak jak i sam model. A malowaniem pudełkowym zbytnio się nie sugeruj jest od czapy. Jak coś to służę pomocą i radą. Pozdrawiam Fajnie że robią się dwa modele . Ładnie Tobie idzie ,jesteś do przodu z modelem . Więc napewno będę zaglądał . Co do malowania , to też będzie mój debiut . Będę malował aerografem . Więc zobaczymy co z tego na końcu wyjdzie ( albo nie ) Wysłane z Nokia 3310 za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 14 Lipca 2016 Autor Share Napisano 14 Lipca 2016 Na wstępie witam starych wyjadaczy...Nie dziwcie się proszę mym pytaniom, często naiwnym i prozaicznym, ale jestem laikiem w tej zabawie. Na razie czytam, pytam, oglądam...Pytanie do Morfeusza...Możesz wyjaśnić w jaki sposób mocujesz materiał szlifujący(papier,filc) do takiej główki i jak to jest później z wymianą? Po ocięciu włosów z główki dokleiłem na taśmę dwu stronną piankę ( dość twardą ) do tego również na taśmę dwu stronną dokleiłem papier ścierny . U mnie jest tak , że jedna strona trzyma słabiej , więc odrywam i naklejam nowe . Jeszcze tego nie robiłem ( jeden krążek papieru wystarcza na bardzo długo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 14 Lipca 2016 Autor Share Napisano 14 Lipca 2016 Dzisiaj troszkę poćwiczyłem aerografem , no i dorobiłem się lupy . Model oczywiście się skleja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 16 Lipca 2016 Autor Share Napisano 16 Lipca 2016 Disial troszke pogrzebałem przy modelu . Szału nie ma , ale ciągle do przodu . Kombinowałem z wizjerami , konfetti myślę że będzie ok . Nad lufą wizjer tak zostanie ( może troszkę przyciemnię ) no i lufa do poprawy ( część szwów zostanie , bo tak jest w oryginale ). Coraz bliżej do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 21 Lipca 2016 Autor Share Napisano 21 Lipca 2016 Dzisiaj położyłem podkład , teraz wyszły wszystkie moje niedociągnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Trochę Surfacera 500 i trochę papieru ściernego powinno je załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 21 Lipca 2016 Autor Share Napisano 21 Lipca 2016 Trochę Surfacera 500 i trochę papieru ściernego powinno je załatwić Dziękuję za podpowiedz , jeszcze tego surfacera nie mam . Już teraz wiem dla czego taka ważna jest obróbka elementu na początku W następnym modelu się poprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Trochę Surfacera 500 i trochę papieru ściernego powinno je załatwić Dziękuję za podpowiedz , jeszcze tego surfacera nie mam . Już teraz wiem dla czego taka ważna jest obróbka elementu na początku W następnym modelu się poprawie E tam, w następnym... To nie lepiej ten wyprowadzić "na ludzi", przy okazji coś poznać i czegoś się nauczyć? Wtedy przy drugim będzie jak znalazł, a tu roboty dużo nie masz... Fajnie Ci to idzie, a poprawki niemal zawsze trzeba robić.... Nie ma co marnować i odpuszczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerterror Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 mdffzxc Trochę Surfacera 500 i trochę papieru ściernego powinno je załatwić Dziękuję za podpowiedz , jeszcze tego surfacera nie mam . Już teraz wiem dla czego taka ważna jest obróbka elementu na początku W następnym modelu się poprawie E tam, w następnym... To nie lepiej ten wyprowadzić "na ludzi", przy okazji coś poznać i czegoś się nauczyć? Wtedy przy drugim będzie jak znalazł, a tu roboty dużo nie masz... Fajnie Ci to idzie, a poprawki niemal zawsze trzeba robić.... Nie ma co marnować i odpuszczać. x Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 Dawno nic nie było . Był remont domu , więc model poszedł w dostawkę . Ale wreszcie mogłem troszkę nadrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Oglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldox Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 Będę śledził z zaciekawieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi