tankrider Napisano 28 Sierpnia 2016 Napisano 28 Sierpnia 2016 Przecież ewidentnie widać na tych zdjęciach, że ten Abrams był piaskowy i przemalowany na NATO i złazi farba odsłaniając farbę pustynną. Mam książkę o Abramsie i tam widać, ze inaczej się niszczą pustynne a inaczej normalnie malowane (widać normalne zadrapania i rdzę), a przemalowywany pojazd to jeszcze co innego. Robiąc model trzeba przyjąć 1 koncepcję i jej się trzymać. Cytuj
Dorotka Napisano 28 Sierpnia 2016 Autor Napisano 28 Sierpnia 2016 ... Robiąc model trzeba przyjąć 1 koncepcję i jej się trzymać... Właśnie się jej trzymam Cytuj
Rabotnik Napisano 2 Września 2016 Napisano 2 Września 2016 Przecież ewidentnie widać na tych zdjęciach, że ten Abrams był piaskowy i przemalowany na NATO i złazi farba odsłaniając farbę pustynną. Mam książkę o Abramsie i tam widać, ze inaczej się niszczą pustynne a inaczej normalnie malowane (widać normalne zadrapania i rdzę), a przemalowywany pojazd to jeszcze co innego. Robiąc model trzeba przyjąć 1 koncepcję i jej się trzymać. No ale na pustyni to on na pewno nie był malowany :-) Cytuj
Dorotka Napisano 3 Września 2016 Autor Napisano 3 Września 2016 ... No ale na pustyni to on na pewno nie był malowany :-) Szanowni... "Bad Blessing" trafił na pustynie w standardowym europejskim kamo. Tam mu podoczepiali elementy w kolorze wiadomo jakim i tak sobie jeździł. Na Armoramie trafiłem na człowieka, który twierdzi, że był w obsłudze tych czołgów i że przed wyjazdem były one malowane na szybko farbami europejskimi tudzież zabezpieczone jakiś dodatkowym szuwaksem. Ile w tym prawdy nie wiem i tematu drążyć nie będę, tym bardziej, że są dostępne zdjęcia tego czołgu, na których widać co i jak. Cytuj
tankrider Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 Niektóre pojazdy są malowane na pustyni na własne oczy widziałem na euronews jak pokazywali wojska brytyjskie szykujące pojazdy do 2 wojny w Iraku. Zwyczajnie podjeżdżały zielone pojazdy i jakiś wojak z pistoletem natryskowym je malował jak leci farbą pustynną. Na challengerach 2 widać jak farba złazi błyskawicznie z dachu i używanych miejsc odsłaniając oliwkowy kolor. Ale wracając do Abramsa.. wydaje mi się, że większość czołgów z fabryki wychodzi w pustynnym malowaniu i są przemalowywane na NATO, bo ten czołg ze zdjęć robi takie wrażenie. Cytuj
Dorotka Napisano 3 Września 2016 Autor Napisano 3 Września 2016 Niektóre pojazdy są malowane na pustyni na własne oczy widziałem na euronews jak pokazywali wojska brytyjskie szykujące pojazdy do 2 wojny w Iraku. Zwyczajnie podjeżdżały zielone pojazdy i jakiś wojak z pistoletem natryskowym je malował jak leci farbą pustynną. Na challengerach 2 widać jak farba złazi błyskawicznie z dachu i używanych miejsc odsłaniając oliwkowy kolor. Ale wracając do Abramsa.. wydaje mi się, że większość czołgów z fabryki wychodzi w pustynnym malowaniu i są przemalowywane na NATO, bo ten czołg ze zdjęć robi takie wrażenie. Ale który, bo ja robię tego, a on raczej "malowaniem pustynnym" nie był ruszony: Cytuj
piotr111 Napisano 4 Września 2016 Napisano 4 Września 2016 Na tym w głębi na innych zdjęciach widać poprawki piaskowe z tyłu i od dołu wieży ale kamuflażem bazowym raczej na pewno był Natowski . Cytuj
Dorotka Napisano 8 Września 2016 Autor Napisano 8 Września 2016 Kółka z Panzer Art-u zamontowane. Te od RMF są za wąskie, za wysokie i z za małymi "prześwitami". Z kolei z tymi było trochę wiercenia i cięcia... Jeszcze "kapsle" i będzie można po dywanie popylać Cytuj
karambolis8 Napisano 8 Września 2016 Napisano 8 Września 2016 Wieża w Abramsie wgląda trochę inaczej, powinieneś to wiedzieć :/ Ale masz jeszcze szansę to naprawić Cytuj
Dorotka Napisano 8 Września 2016 Autor Napisano 8 Września 2016 Wieża w Abramsie wgląda trochę inaczej, powinieneś to wiedzieć :/ Ale masz jeszcze szansę to naprawić Postaram się, ale dopiero po założeniu gąsek i wstępnym osyfieniu Cytuj
Dorotka Napisano 8 Września 2016 Autor Napisano 8 Września 2016 To modyfikacja do bardzo, ale to bardzo głębokiego brodzenia O! Jeden co się zna... Trza czytać "Kapsle" na miejscu, będziem jeździć Cytuj
Dorotka Napisano 9 Września 2016 Autor Napisano 9 Września 2016 Na dziś jest tak i muszę poszukać weny, co dalej. Wszelkie sugestie mile widziane... Cytuj
Dorotka Napisano 9 Września 2016 Autor Napisano 9 Września 2016 Ocieplanie trupio bladych "boczków" Cytuj
Dorotka Napisano 11 Września 2016 Autor Napisano 11 Września 2016 Teraz będziemy szli w tę stronę Cytuj
piotr111 Napisano 11 Września 2016 Napisano 11 Września 2016 Kierunek jak najbardziej słuszny . Cytuj
Dorotka Napisano 11 Września 2016 Autor Napisano 11 Września 2016 Kierunek jak najbardziej słuszny . Też mi się tak wydaje, ale potrzebuje stempli z podeszwami butów... Ktoś coś słyszał, ktoś coś wie, czy też mam sam dzióbać? Cytuj
bazylms Napisano 11 Września 2016 Napisano 11 Września 2016 Kierunek dobry,ale trochę jednolity. Szczególnie z przodu na pancerzu. Cytuj
Dorotka Napisano 11 Września 2016 Autor Napisano 11 Września 2016 Kierunek dobry,ale trochę jednolity. Szczególnie z przodu na pancerzu. Litości... Przecież to tylko kierunek Cytuj
bazylms Napisano 11 Września 2016 Napisano 11 Września 2016 Nie ma litości, bo potem w galerii jest "... czemu nikt w warsztacie nie wspominał..." Działaj bo dobrze to wygląda. Cytuj
Dorotka Napisano 11 Września 2016 Autor Napisano 11 Września 2016 Nie ma litości, bo potem w galerii jest "... czemu nikt w warsztacie nie wspominał..." Działaj bo dobrze to wygląda. Podziękował Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi