tankrider Napisano 28 Sierpnia 2016 Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Przecież ewidentnie widać na tych zdjęciach, że ten Abrams był piaskowy i przemalowany na NATO i złazi farba odsłaniając farbę pustynną. Mam książkę o Abramsie i tam widać, ze inaczej się niszczą pustynne a inaczej normalnie malowane (widać normalne zadrapania i rdzę), a przemalowywany pojazd to jeszcze co innego. Robiąc model trzeba przyjąć 1 koncepcję i jej się trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2016 ... Robiąc model trzeba przyjąć 1 koncepcję i jej się trzymać... Właśnie się jej trzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Września 2016 Autor Share Napisano 1 Września 2016 No proszę, takie buty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 1 Września 2016 Share Napisano 1 Września 2016 Czyli czas na kolejnego Abramsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 2 Września 2016 Share Napisano 2 Września 2016 Przecież ewidentnie widać na tych zdjęciach, że ten Abrams był piaskowy i przemalowany na NATO i złazi farba odsłaniając farbę pustynną. Mam książkę o Abramsie i tam widać, ze inaczej się niszczą pustynne a inaczej normalnie malowane (widać normalne zadrapania i rdzę), a przemalowywany pojazd to jeszcze co innego. Robiąc model trzeba przyjąć 1 koncepcję i jej się trzymać. No ale na pustyni to on na pewno nie był malowany :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Września 2016 Autor Share Napisano 3 Września 2016 ... No ale na pustyni to on na pewno nie był malowany :-) Szanowni... "Bad Blessing" trafił na pustynie w standardowym europejskim kamo. Tam mu podoczepiali elementy w kolorze wiadomo jakim i tak sobie jeździł. Na Armoramie trafiłem na człowieka, który twierdzi, że był w obsłudze tych czołgów i że przed wyjazdem były one malowane na szybko farbami europejskimi tudzież zabezpieczone jakiś dodatkowym szuwaksem. Ile w tym prawdy nie wiem i tematu drążyć nie będę, tym bardziej, że są dostępne zdjęcia tego czołgu, na których widać co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankrider Napisano 3 Września 2016 Share Napisano 3 Września 2016 Niektóre pojazdy są malowane na pustyni na własne oczy widziałem na euronews jak pokazywali wojska brytyjskie szykujące pojazdy do 2 wojny w Iraku. Zwyczajnie podjeżdżały zielone pojazdy i jakiś wojak z pistoletem natryskowym je malował jak leci farbą pustynną. Na challengerach 2 widać jak farba złazi błyskawicznie z dachu i używanych miejsc odsłaniając oliwkowy kolor. Ale wracając do Abramsa.. wydaje mi się, że większość czołgów z fabryki wychodzi w pustynnym malowaniu i są przemalowywane na NATO, bo ten czołg ze zdjęć robi takie wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Września 2016 Autor Share Napisano 3 Września 2016 Niektóre pojazdy są malowane na pustyni na własne oczy widziałem na euronews jak pokazywali wojska brytyjskie szykujące pojazdy do 2 wojny w Iraku. Zwyczajnie podjeżdżały zielone pojazdy i jakiś wojak z pistoletem natryskowym je malował jak leci farbą pustynną. Na challengerach 2 widać jak farba złazi błyskawicznie z dachu i używanych miejsc odsłaniając oliwkowy kolor. Ale wracając do Abramsa.. wydaje mi się, że większość czołgów z fabryki wychodzi w pustynnym malowaniu i są przemalowywane na NATO, bo ten czołg ze zdjęć robi takie wrażenie. Ale który, bo ja robię tego, a on raczej "malowaniem pustynnym" nie był ruszony: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Bardzo ładny Abrams się szykuje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Na tym w głębi na innych zdjęciach widać poprawki piaskowe z tyłu i od dołu wieży ale kamuflażem bazowym raczej na pewno był Natowski . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 8 Września 2016 Autor Share Napisano 8 Września 2016 Kółka z Panzer Art-u zamontowane. Te od RMF są za wąskie, za wysokie i z za małymi "prześwitami". Z kolei z tymi było trochę wiercenia i cięcia... Jeszcze "kapsle" i będzie można po dywanie popylać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Września 2016 Share Napisano 8 Września 2016 Wieża w Abramsie wgląda trochę inaczej, powinieneś to wiedzieć :/ Ale masz jeszcze szansę to naprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 8 Września 2016 Autor Share Napisano 8 Września 2016 Wieża w Abramsie wgląda trochę inaczej, powinieneś to wiedzieć :/ Ale masz jeszcze szansę to naprawić Postaram się, ale dopiero po założeniu gąsek i wstępnym osyfieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 8 Września 2016 Autor Share Napisano 8 Września 2016 To modyfikacja do bardzo, ale to bardzo głębokiego brodzenia O! Jeden co się zna... Trza czytać "Kapsle" na miejscu, będziem jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Września 2016 Autor Share Napisano 9 Września 2016 Na dziś jest tak i muszę poszukać weny, co dalej. Wszelkie sugestie mile widziane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Września 2016 Autor Share Napisano 9 Września 2016 Ocieplanie trupio bladych "boczków" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Września 2016 Autor Share Napisano 10 Września 2016 Dzubiemy sobie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Września 2016 Autor Share Napisano 10 Września 2016 Po wstępnym "szuwaksowaniu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Września 2016 Autor Share Napisano 11 Września 2016 Teraz będziemy szli w tę stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Kierunek jak najbardziej słuszny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Września 2016 Autor Share Napisano 11 Września 2016 Kierunek jak najbardziej słuszny . Też mi się tak wydaje, ale potrzebuje stempli z podeszwami butów... Ktoś coś słyszał, ktoś coś wie, czy też mam sam dzióbać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Kierunek dobry,ale trochę jednolity. Szczególnie z przodu na pancerzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Września 2016 Autor Share Napisano 11 Września 2016 Kierunek dobry,ale trochę jednolity. Szczególnie z przodu na pancerzu. Litości... Przecież to tylko kierunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Nie ma litości, bo potem w galerii jest "... czemu nikt w warsztacie nie wspominał..." Działaj bo dobrze to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Września 2016 Autor Share Napisano 11 Września 2016 Nie ma litości, bo potem w galerii jest "... czemu nikt w warsztacie nie wspominał..." Działaj bo dobrze to wygląda. Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi