Dorotka Napisano 20 Września 2016 Autor Share Napisano 20 Września 2016 Konkretnie chodziło mi o stosunek grubosci pręta do wielkości oczka... Jeszcze raz dzięki, teraz będę kombinował... P.S. Modern Strap Buckles już zlokalizowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Września 2016 Autor Share Napisano 20 Września 2016 Jedną z rdzy od Wildera (NL28) sobie testowałem na "kratkach" z tyłu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Efekt dobry. Jak się tych bajerów używa? Chyba już trochę do tyłu jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Września 2016 Autor Share Napisano 21 Września 2016 Efekt dobry. Jak się tych bajerów używa? Chyba już trochę do tyłu jestem. Tak samo jak olejnego łosza, filozofii tu żadnej nie ma... Kładziesz z pędzla nadmiar ściągasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Bardzo realistyczny nalot rdzawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Września 2016 Autor Share Napisano 21 Września 2016 Dzięki! Jakoś nie mogę zabrać się za lutowanie blach na wieży, więc żeby nie stać bezczynnie zacząłem mu robić lekkiego "washa", czy jak to się tam nazywa... Delikatnie i praktycznie tylko po różnych "załamaniach", ale chyba go widać. W sumie to miałem zagwozdkę, czy warto bo w tych samych zagłębieniach zbierać się będzie później i kurz i piach, ale co tam. Chropowata powierzchnia antypoślizgowa jest w tym przypadku nieco wkur.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Jakoś tam może być... . Delikatnie jest, wiec nie wiem na ile masz zamiar go kurzyć i zakryć te efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Września 2016 Autor Share Napisano 21 Września 2016 Jakoś tam może być... . Delikatnie jest, wiec nie wiem na ile masz zamiar go kurzyć i zakryć te efekty. A sam jeszcze nie wiem do końca... Oryginał jest na fotkach w różnych stopniach utytłania, więc jest szerokie pole manewru... Na razie się bawię, bo coś mi się wieży nie kce robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Września 2016 Autor Share Napisano 22 Września 2016 Do roboty Bicie nie pomoże.... W stanie "wieżowego lenia" położyłem kalki. Zrezygnowałem z podmiany "A" na "B", może wykonam to po zalakierowaniu, a może zwyczajnie "A" zasypię kurzem i piachem... Generalnie kalki z numerami (inne ok) zachowały się dziwnie - pod wpływem samej wody zlazło z nich "piaskowe tło" i zrobiło się białe, czarne napisy zostały... Trzeba to będzie jakoś pomacać, żeby zrobiło się bardziej pustynnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Września 2016 Autor Share Napisano 22 Września 2016 No dobra... Jakoś chęci wróciły i wziąłem się za wieżę, a właściwie za nieskończoną ilość dupereli, które trzeba na niej zamontować. Na dzień dobry poszła optyka i od razu zonk. RMF dał szkiełka - oba dwa, to znaczy i białe i zielone - ze skazą na lewej szybce. Praktycznie nie do usunięcia, przynajmniej dla mnie. Stary Dragon poratował, ale było trochę piłowania, żeby dopasować.... Na razie wypolerowałem szybki i zmalowałem, wyschnie i zacznę to wypełniać lustrami i innymi bebechami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Września 2016 Autor Share Napisano 22 Września 2016 W te stronę z lewym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 22 Września 2016 Share Napisano 22 Września 2016 Cuda Panie, cuda tu robisz! Podziwiam i oglądam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 22 Września 2016 Share Napisano 22 Września 2016 Gdzie i za ile można takie bajeranckie lustro kupić bo żona pytała . A tak na poważnie bomba Panie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Września 2016 Autor Share Napisano 23 Września 2016 Dzięki! Jak dla mnie może być... Nie ma sensu tego bardziej obfotografowywać, bo za każdym razem wychodzi inaczej z przyczyn wiadomych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Września 2016 Super Moderator Share Napisano 23 Września 2016 Dorotka a mógłbyś zdradzić, jak, z czego, zrobiłeś ten lustrzany element? Śledzę temat od samego początku i bardzo mi się podoba twoja praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Września 2016 Autor Share Napisano 23 Września 2016 Dorotka a mógłbyś zdradzić, jak, z czego, zrobiłeś ten lustrzany element?Śledzę temat od samego początku i bardzo mi się podoba twoja praca Dzięki! Co do "lusterka" to żadnej filozofii w tym nie ma - to folia do lusterek samochodowych z T2M i dobrze wypolerowany element przeźroczysty. Pewnie można by to jeszcze bardziej "podciągnąć" ale odpuściłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Perfekcyjny detal, też chciałem robić Abram.... ale już mi się nie chce foty też super (ja tam co chcę widzieć to widzę) brawo to będzie super amerykański sprzęt.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Września 2016 Autor Share Napisano 23 Września 2016 Dzięki! Kolejna "wypukłość" na wieży... Ktoś, gdzieś, coś wcześniej wspominał, że ona jakaś taka nie taka, jak trzeba... Jakoś tej "niezgodności" nie mogę wyłapać... Także "Help", jak ktoś wie, o co kaman! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Września 2016 Autor Share Napisano 23 Września 2016 He, he... Pięknie to sobie państwo z RMF umyśliło, szkoda tylko, że tak to wyszło. Te po bokach to może jak cię mogę, ale ten pod cyframi to już lipa jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Nie przemawia do mnie wnetrze pokrywy włazu http://data4.primeportal.net/tanks/jeff_derosa/m1a1_details/images/m1a1_details_125_of_435.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Września 2016 Autor Share Napisano 24 Września 2016 Nie przemawia do mnie wnetrze pokrywy włazu http://data4.primeportal.net/tanks/jeff_derosa/m1a1_details/images/m1a1_details_125_of_435.jpg Do mnie też nie, dlatego będzie "budowane" na bazie Dragona - części pasują do siebie, po drobnych cięciach i piłowaniu... Chyba lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Chyba lepiej? Z głębokością to i Dragon widzę ma problemy, ale jest zdecydowanie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Września 2016 Autor Share Napisano 24 Września 2016 Chyba lepiej? Z głębokością to i Dragon widzę ma problemy, ale jest zdecydowanie lepiej. No ma, ale z tym to już tylko malowaniem mogę powalczyć, bo frezować tego nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Września 2016 Autor Share Napisano 24 Września 2016 Duperelizacja ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi