rudolf24 Napisano 13 Lipca 2016 Share Napisano 13 Lipca 2016 Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Witam ! Moją następną "ofiarą" jest dość znany model Su-27 Flanker B od Academy . Malowanie będzie takie: Lista dodatków: -Blachy eduarda do środka -Maski Eduarda -Nos od Quickboosta -Fotel od Pavli Plan minimum (czyli jak chce wykonać model jeśli pozwolą na to moje umiejetności) -Porządne malowanie (bez żadnych "skórek pomarańczy" i innych farfocli) -Widoczny Preshaiding -Poprawna geometria oraz symetria modelu -Ewentualne Postshaiding (chociaż na to z uwagi na moje umiejętności nie chce zbytnio się rzucać) In-Box (Nosa i fotelu jeszcze nie mam, dopiero zamówiłem) Zdjęcia były by już teraz, niestety nie mam aparatu, a wstawianie tych zrobionych telefonem to zbrodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Lipca 2016 Share Napisano 13 Lipca 2016 Ja jestem na tak Kawał modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 13 Lipca 2016 Share Napisano 13 Lipca 2016 A i dla mnie to wyjątkowej urody samolot więc zasiadam oglądam, kibicuję i życzę powodzenia oraz wyjątkowego modelu. Jeszcze jak dasz radę poprawić nie co fotki będzie rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 13 Lipca 2016 Autor Share Napisano 13 Lipca 2016 Zdjęcia będą lepsze, tylko in box był robiony na szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 18 Lipca 2016 Autor Share Napisano 18 Lipca 2016 Całość posklejanie, najwięcej czasu zeszło na prostowaniu skrzydła i wklejaniu stateczników pionowych. Do kabiny wsadziłem blaszki od Eduarda (było dość dużo gimnastyki), do goleni dodałem przewody. Niestety jak widać na zdjęć w jednym z kół jest złamany bolec. Pomiędzy skrzydłami jest niecały 1 mm różnicy, lepiej już nie będzie, tak wiem w okolicy huda prześwituje blaszka, luka zostanie zaraz zamalowana. Jeśli chodzi o zdjęcia to zrobione są telefonem, pierwszy raz użyłem namiotu bezcieniowego. Mam pytanie co do koloru kamuflażu. Jako szary wybrałem H308, jak ciemny niebieski H323. Nie ma niestety pomysłu co do najjaśniejszego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 Zdjęcia ładne, szczególnie jak na telefon. Ale tło wyprasuj ;) Pozostałość po bolcu w goleni rozwierć, weź kawałek profilu polistyrenowego o takiej samej średnicy, też rozwierć i wsadź tam kawałek druta, nawet igły czy szpilki dla wzmocnienia połączenia. Sam klej nie wystarczy. Co do kolorów. Najlepiej poszukaj najpierw zdjęcia oryginału, albo samolotu w tym samym kamo i dopasuj farby. Do ruskich suk nie ma idealnie dopasowanych, dedykowanych farb z palety Gunze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 Słuszna uwaga - ponaciągaj i przyłap materiał (zwykłymi spinaczami powinno dać rade) to będzie dużo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 Działaj Kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 20 Lipca 2016 Autor Share Napisano 20 Lipca 2016 Może mi pomóżecie, do dokończenia huda muszę wkleić "szkiełko" czyt. Film, na wielu zdjęciach SU-27 widać że to "szkiełko" jest lekko zielone. I tu mam pytanie, jak podobny efekt uzyskać na filmie ? Pomalować markerem czy farbą clear ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 Tak. Albo tak albo tak. Efekt będzie podobny w obu przypadkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Suka to nie Gripen, powłok na szkle HUDa nie ma, cos zielonego to odbicie lampy projektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 9 Października 2016 Autor Share Napisano 9 Października 2016 Przepraszam że nie było aktualizacji, jakoś tak wyszło :P Model pomalowany. Teraz tylko go wykąpać i lakier Preshaiding wyszedł-średnio, w paru miejscach widać w paru nie, najlepiej chyba na pylonach. Samo kamo dosyć dobrze, co prawda musiałem ratować kolor biały na nosie, ale i tak jest nie najgorzej. Oczywiście jest parę miejsc do poprawy, ale myślę że nie będą one widoczne na koniec. Osobiście podoba mi się to że udało mi się nie najgorzej zróżnicować kolory silników, czyt. utworzyć baze pod dalsze zabiegi, co do kolorów płatowca to była loteria, co prawda nie udało mi się "wstrzelić" w odpowiedni kolor, ale tak już zostawię. Fotel wyszedł chyba najlepiej z tego wszystkiego, jestem z niego najbardziej zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Idzie w dobrą steonę ale pamiętaj że ten model "robią" silniki moim zdaniem to podstawa dobrego Su-27 i pokrewnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Popracuj nad silnikami jak kolega KRL podpowiada. Co do kolorystyki hmm za ciemny ten niebieski. W kolorystykę fakt trudno się wstrzelić ale podpowiem Model mastery mają dedykowaną kolorystykę jak i Xtracolor. Póki co możesz jeszcze przemalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 10 Października 2016 Autor Share Napisano 10 Października 2016 Wiem, że MM i Xtracolor mają dobre barwy, ale nie chciałem kupować innego typu farb tylko dla 2 kolorów. Co do przemalowania to ostatnia rzecz jaką chciałbym zrobić z tym modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 Ten kolor bije po oczach, niestety. Farby jak kupisz to i tak się z czasem przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 15 Października 2016 Autor Share Napisano 15 Października 2016 To fakt, ale "mleko się rozlało". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 19 Listopada 2016 Autor Share Napisano 19 Listopada 2016 Model jest po kalkach i washu. Dodatkowo "porobiłem" trochę z dyszami. Zostawić jak jest czy coś poprawić ? Przepraszam za jakość zdjęć, ale model nie mieści mi się w kadrze :P. Dysz jeszcze nie przyklejałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 W mojej opinii nieco za brudny, spróbuj trochę tego washa bardziej zmyć i będzie super ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 W moim subiektywnym odczuciu wash jest zdecydowanie za ciemny a model zbyt brudny. To brudzenie trochę bardziej delikatne by się przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 o kurde ale lokomotywa! zgadzam się z poprzednikami za dużo "syfu" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 20 Listopada 2016 Autor Share Napisano 20 Listopada 2016 No to w takim razie trochę zmniejszę mu ten "brudzing". A jak wygląda sprawa z dyszami ? Coś poprawić czy zostawić jak jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Dysze myślę, że poszedłeś w dobrym kierunku, tylko trochę za ciemne wyszły i za mały kontrast między poszczególnymi sekcjami. Ale jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Osłona radaru ma jakiś dziwny obrys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi